GeriMutfak Tüyoları Köstebek pasta tarifi: Köstebek pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köstebek pasta tarifi: Köstebek pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Köstebek pasta tarifi: Köstebek pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Genellikle hazır paketlerde satılan köstebek pasta evde de kolay malzemeler ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. Doğumgünü ve özel günlerde lezzetli bir tatlı alternatifi olan köstebek pasta muzlu, çilekli ve sevdiğiniz meyvelerle hazırlanabiliyor. İşte, köstebek pasta nasıl yapılır merak edenlere, beş çaylarının vazgeçilmezi olacak evde köstebek pasta tarifi ve malzemeleri...

Köstebek pasta; görünümü, eşsiz çikolata lezzeti ve pasta kremasıyla kimsenin hayır diyemeyeceği bir tatlıdır. Dışardan bakıldığında bir köstebek yuvasını andırdığı için bu ismi almış olan köstebek pasta, yapılması oldukça kolay bir tarif olduğu için özel günlerde, doğum günlerinde ve çay saatlerinde fazlasıyla tercih ediliyor. Köstebek pastanın en bilindik hali klasik hali olsa da, pek çok farklı köstebek pasta çeşidi bulunuyor. Peki, köstebek pasta nasıl yapılır? İşte, köstebek pasta tarifi ve malzemeleri...

KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

Keki için:

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 kabartma tozu

1 vanilya

Kreması için:

1 poşet krem şanti

1 paket toz krema

2,5 su bardağı soğuk süt

1 çay bardağı damla çikolata

İçine:

4 adet muz

KÖSTEBEK PASTA NASIL YAPILIR?

Tüm malzemelerinizi dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Yumurtaların beyazları ile sarılarını ayırın. Şekerin yarısını yumurta sarılarına, diğer yarısını da yumurta beyazlarına ekleyin. Beyazları iyice köpürene kadar, sarıları ise şeker eriyene kadar iyice çırpın.

Sarıların içine sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu eleyerek malzemelere ekleyip mikserle iyice çırpın. Yumurta beyazlarından elde ettiğiniz köpüğü de hamurunuza ekleyip bir spatula yardımıyla hafif hafif karıştırın ve homojenleşmesini sağlayın.

Kelepçeli kek kalıbınızın tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp kek karışımını kalıba boşaltın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın.

Bu esnada kremanızı hazırlayın. Krem şanti, toz krema ve sütü mikserle çırpın. Damla çikolataları ekleyip karıştırın. Muzlarınızı da uzunlamasına dilimleyin.

Soğuyan kekinizin ortasını kaşıkla oyarak bir havuz elde edin. Muzları bu havuza yerleştirip üzerine kremayı kubbe gibi olacak şekilde doldurun. Kekin içinden çıkan parçaları robotta çekip kremanın üzerine dökün. Pastanız hazır, afiyet olsun...

 

False