Gelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi: Çilek soslu köstebek pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi izleyiciler tarafından ilgi gördü. Genellikle muzlu yapmaya ve yemeye alışık olduğumuz köstebek pasta bu kez farklı bir versiyonuyla beş çaylarınıza konuk oluyor. Çilek soslu köstebek pasta, dilediğiniz kırmızı meyvelerle de süslenebilir. Hem de çilekli köstebek pasta, muzluda olduğu gibi çok çabuk kararmaz ve daha uzun sürede tüketebilir. Peki, çilek soslu köstebek pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi ve yapılışı...
Köstebek pasta görüntüsüyle de lezzetiyle de özellikle çay saatlerinin favori lezzetlerinden. Yapılışının zor olduğuna inanılır genellikle ama aslında doğru tarif ve biraz da sabır ile kolaylıkla köstebek pasta yapabilirsiniz. Peki köstebek pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, çilek soslu köstebek pasta tarifi...
KÖSTEBEK PASTA MALZEMELERİ
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
Kreması için:
1 poşet krem şanti
1 paket toz krema
2,5 su bardağı soğuk süt
Kekin süslemesi için;
4 adet kara dut
3 adet çilek
Çilek Sosu İçin;
300 gram çilek
1 çay bardağı şeker
5 damla limon suyu
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
KÖSTEBEK PASTA NASIL YAPILIR?
Tüm malzemelerinizi dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Yumurtaların beyazları ile sarılarını ayırın. Şekerin yarısını yumurta sarılarına, diğer yarısını da yumurta beyazlarına ekleyin. Beyazları iyice köpürene kadar, sarıları ise şeker eriyene kadar iyice çırpın.
Sarıların içine sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu eleyerek malzemelere ekleyip mikserle iyice çırpın. Yumurta beyazlarından elde ettiğiniz köpüğü de hamurunuza ekleyip bir spatula yardımıyla hafif hafif karıştırın ve homojenleşmesini sağlayın.
Kelepçeli kek kalıbınızın tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp kek karışımını kalıba boşaltın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın.
Bu esnada kremanızı hazırlayın. Krem şanti, toz krema ve sütü mikserle çırpın.
Diğer yandan çilek sosunu hazırlayın. Çilekleri ince küpler halinde dilimleyin. Sos tenceresinde şeker ve suyu pişirerek şerbet haline getirin. çilekleri de içine ekledikten sonra, nişastayı ilave ederek sürekli karıştırın. En sın kıvam aldıktan sonra limon suyu damlatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kekinizin ortasını kaşıkla oyarak bir havuz elde edin. Soğuyan çilek sosunu bu havuza yerleştirip üzerine kremayı kubbe gibi olacak şekilde doldurun. Kekin içinden çıkan parçaları robotta çekip kremanın üzerine dökün. Üzerini kara dut ve dilimlenmiş çileklerle süsleyin. Afiyet olsun...