Muzlu pasta
"Damaklarınızı şenlendirecek enfes bir pasta tarifi!"
Malzemeler:
10 gr. Eritilip ısıtılmış Margarin
2,5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Pirinç Unu
1 Paket Kabartma Tozu
1/2 Paket Vanilin
1 Su Bardağı Süt
3 Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
İç Malzeme İçin ;
2 Su Bardağı Krem Şanti
1/2 Paket Muzlu Puding
1,5 Su Bardağı Süt
1 Muz
1 Su Bardağı İri Çekilmiş Fındık
Süslemek İçin ;
1 Muz
1/2 Limonun Suyu
Hazırlanışı:
Yumurta aklarını sarılarından ayıralım. Çukur bir kapta eritilip ılıtılmış margazin,toz şeker ve vanilini karıştıralım. Süt ve yumurta sarılarını ekleyeip çırpalım. Un , pirinç unu ve kabartma tozunu sütlü karışımımızailave edip karıştırmaya devam edelim. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpalım. Yumurta akını azar azar yedirerek ekleyelim.
Hamurumuzu yağlanmış kek kalıbına dökelim. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirelim. Pasta kekini fırından alıp soğuyunca bıçakla enine ikiye keselim.
Muzu soyup dilimleyelim ve kararmaması için limonlu suda bekletelim. Krem şantiyi sıkma torbasına doldurup buzdolabında bekletelim. Muzlu pudingi 1 su bardağı süte ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kalan sütü ısıtalım ve pasta tabanlarının kesik kısımlarını sütle ıslatalım.
Yarım su bardağı krem şantiyi üzerini süslemek için sıkma torbasına ayıralım. İri çekilmiş fındık parçalarını yağlı kağıda dökelim. Pastanın çevresini krem şantiyle kaplayalım. Kek kalıplarını iki elinizin arasına alıp çember gibi çevirerek tüm kenarlarını kaplayacak şekilde fındığa bulayalım.
İlk kek katını servis tabağına yerleştirip üzerine pudingi sürerek muzlarımızı dizelim.Diğer kek katını üzerine kapatıp pastanın üzerini kalan krem şanti ile kaplayalım. Sıkma torbasına doldurduğumuz krem şantiyi pastanın kenarlarına sıkalım. Üzerine limon suyunda beklemiş olan muz dilimleri ile süsleyelim. Dilimleyip servis yapabiliriz.