Bu restoran bir insan olsaydı, onu şöyle tanımlardım; ‘abartısız, özgüvenli, huzur verici, yanında kendini rahat hissettiğiniz biri’. Peki her şey mükemmel mi? Değil tabii. Ama benim ve damağı çok iyi iki arkadaşımın vardığı sonuç şu; bizi fazla heyecanlandırmayan yemekler bile samimi bir arayışı yansıtıyor.
#YemekKoskoca bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yaşam koşturmacası içinde bazen zor ve yorucu zamanların üstesinden dizilerle, filmlerle, kitaplarla, sergilerle, şarkılarla ve yeni açılan mekânlarla geldik. Yıl boyu, bu alanlardaki yenilikleri sizlerle paylaşmıştık. 2018’i uğurlamaya hazırlanırken sıra geldi, en iyileri seçmeye...
#İlhan ŞenOrtalık toz duman. “Son dakika”lar içinde sürükleniyoruz. Hayat tüm bunlarla beraber devam ediyor ve İstanbul sosyal hayatı hiç olmadığı kadar hareketli. Bazı şeylerin bittiğine yeni şeylerin de heyecanla doğuşuna şahit oluyoruz. Bu yazıda hepsi birden var.
#Çağatay UlusoyHafta sonu pazar gezmesinde ya da gittiği tatil yerinde şirin bir kafe görüp, “Benim de olsa” diye hayallere dalmayan yok gibi. Hele de patrondan/kurumsal hayattan, kravattan/topukludan bıkmış, beyaz yakalı arkadaşlarım arasında... Ama anneanneden kalma iki tarif, dükkâna serpiştirilecek üç masa/üç çiçekle olacak iş değil bu. Büyük umutlarla açılan her 100 yerden 40’ı, daha bir seneyi tamamlamadan kapısına kilit vuruyor.
#ArnavutköyHem ruhu, hem de tarihiyle, en sevdiği semt olan Nişantaşı’nda Gülse Birsel ile bir araya geldik! Senaryosunu yazdığı film, yeni kitabı ‘Memleketi Ben Kurtaracağım’, mizah, onu çok heyecanlandıran tiyatro hayali ve İstanbul, sohbetimizde başroldeydi.
#Gülse BirselMehmet Yaşin, Arda Türkmen ve Refika Birgül kafa kafaya verdi, sizin için mutfağa girdi. Bu mevsimde ne yenir, iyi yemek için nereye gidilir, en son keşifleri neler, evde fast food nasıl hazırlanır? İşte Hürriyet lezzet ekibinin topikten maş fasulyesine 24 iştah açıcı önerisi.
#KasımAğız tadıyla bir kış geçirmeniz dileğiyle, Türkiye’nin 25 popüler şefi bu kış denemeniz gereken tabakları, taze keşiflerini, her daim favorilerini sıraladı. Ortaya, kesip saklanası okuyup denenilesi gurme bir kılavuz çıktı. Aç karnına bakmayın, sindire sindire okuyun, tadını çıkarmaya bakın