Mutfak Sanatları Akademisi haberleri sayfasında Mutfak Sanatları Akademisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 268 Mutfak Sanatları Akademisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Her yıl profesyonel aşçı ve eğitimli personel yetiştiren MSA’nın kurucusu Mehmet Aksel ve yönetici direktörü Sitare Baras ile sohbet ettik. Onlara göre pandemi, yeme-içme sektörünü çok etkilemiş. Aksel ve Baras, “Yeni bir dünya geliyor ve bu dünyada mutfak insanlarına daha çok ihtiyaç var, ayrıca süper yat şefliğinde rekor düzeyde artış görülüyor. Biz bir dönem ‘uçan şef’ yetiştirdik. THY uçaklarında şefler vardı. Şimdi yatlar için yetiştiriyoruz” diyor.
#Gazetehaberleri14-17 yaş arasındaki gençler, aşçılığın ve pastacılığın püf noktalarını öğrenecek. ‘Young Chefs’ programına katılan gençler, bir ay boyunca bıçak kullanma ve kesim tekniklerinden sos hazırlamaya, et pişirme tekniklerinden kurabiye ve kek yapımına kadar mutfağın inceliklerini öğrenecek ve okullarına birer şef adayı olarak dönecek.
#Young Chefs Aşçılık Ve Pastacılık ProgramıBoğaz’ın en sota açılarından biri... Raviolinin pancarlısı, humusun kajulusu... Tiril tiril kızlar, pırıl pırıl oğlanlar... Sabancı Müzesi, eski Müzede Changa’nın yeri. Mahalle restoranı kadar ucuz ve dünya standardında kaliteli. Bu bir iddia: Beğenmeyene anahtar teslim ediyorlar; benim vicdanım yalan söylemeye elvermedi; alamadım.
#MSABodrum’da her yer kan ağlarken onlarda yer bulmak neredeyse imkânsızdı. Aile işletmesi sıcaklığını profesyonel mutfak ve servisle çok başarılı bir şekilde birleştiriyorlar. Bu başarı geçen yıl Michelin tarafından da tescillendi. Gelin Orkide Balık’ın başarısının ardındaki perdeyi biraz aralayalım bugün...
#BodrumBu yazıyı birkaç yıl önce yazsam Urla için karakterli ya da havalı kasaba laflarını kullanabilirdim... Ancak İstanbul’u sollayan bir ‘yıldız yağmuru’na tutulduğundan bu yana işler epeyce değişti. Burası artık bir Michelin gastronomi merkezi. Urla’ya bu başarıyı getiren özelliklerine ve yıldız alan restoranlarının ‘süper güç’lerine göz atalım.
#Gaye ŞAHİNTürkiye’de işsizlikten daha büyük bir sorun var, o da mesleksizlik. Bir yandan diplomalı işsizlerin sayısı artarken, diğer yandan birçok sektörde nitelikli eleman krizi yaşanıyor. Sorunun temelinde ise mesleki eğitimdeki negatif algı yatıyor... İşte öğrencilerden mezunlara, ailelerden işverenlere kadar tüm paydaşların mesleki eğitime bakış açısı ve atılması gereken kritik adımlar...
#Gülistan ALAGÖZYeni yıla sayılı günler kala, yılbaşı hazırlıkları sürüyor. Pasta şefi Esra Zeynep Kökten, sofraların vazgeçilmezlerinden olan yaş pastalar için, “Yılbaşı akşamında insanların tercihleri daha çok gelenekselden yana, çikolatalı klasik pastalar satışlarımızda ilk sırada” dedi.
#Pasta Şefi Esra Zeynep KöktenHürriyet Ankara, “Kuşaktan Kuşağa Ankara Hikâyeleri” ile siz okurlarımızı nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. İlk olarak, 1950’lerden günümüze kadar ulaşan, üç kuşağın da (dede-çocuk-torun) bir arada bulunduğu Ulus’taki Ruşen Pastaneleri’ne konuk olduk.
#Aziz DevrimciMasterChef’in sevilen isimlerinden birisi olan Ayyüce, All Star formatıyla tekrar ekranlara dönüyor. Ayyüce Kamit’in hayatı, yarıştığı sezon ve kaçıncı olduğu merak edilen konulardan birisi oldu. MasterChef yarışmasının ardından ünlü bir restoranda çalışmaya başlayan Ayyüce, üniversite eğitimini Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümünde tamamladı. Mutfak Sanatları Akademisi’nde profesyonel aşçılık eğitimi alan Ayyüce kariyerini bu alanda sürdürdü. Peki MasterChef Ayyüce kimdir, kaç yaşında ve nereli? MasterChef All Star Ayyüce hangi yıl yarıştı? İşte, MasterChef’in tanınan isimlerinden Ayyüce Kamit’in hayatı…
#Masterchef Ayyüce KimdirFeriye’de pop-up restoran günleri başlıyor. 23 Nisan’da çocuklar için pizza eğitimi... Antakyalı Güzelburç Tugay Kasabı, Madera’ya konuk oluyor. MSA, dijital eğitimlerini başlattı. Bozukbağ Kahvaltıcısı sezonu açtı. Yeme-içme dünyasından en yeni haberler...
#Ramazan BayramıYedi gün boyunca sabahtan geceye İstanbul’da sıradışı deneyimler sunmayı vaat eden ‘Monday to Sunday Istanbul’ kitabı basit bir turist rehberi değil. Gezilecek tarihi ve sanatsal yerlerin yanında en iyi yeme-içme, eğlence, alışveriş mekânları hakkında da öneriler veren, şehri tadına vararak gezmemizi sağlayan bir kaynak…
#Monday To Sunday IstanbulMüfettişlerin sayısı ve kalitesi bir sorun, değerlendirme ölçütleri başka bir sorun; öz yerine biçimi öne çıkarıyorlar. Yine de Michelin’in ülkemize gelmesine karşı değilim. Örneğin Fatih Tutak’ın TURK lokantasını kuvvetle tavsiye etmiştim. Ama şu var ki geleneksel yemekleri en doğru şekilde icra etmek puan toplamıyor. Adana kebabı. Konya tandırı. Büryan. Zeytinyağlılar. Olağanüstü tatlılar... Bunlar rehberde yok denecek kadar az ve hiçbir zaman ön plana çıkmayacak. Benim için önemli olan, mutfağımızın geleceği...
#MichelinSofra kurarken işin en vakit alan kısımlarından biri ‘Ne pişirsem’ sorusuna yanıt bulmak... Buna alışveriş ve pişirme sürelerini de ekleyin. Üstelik kalabalık bir misafir grubunu ağırlıyorsanız kişi sayısına göre servis çıkarmak da her zaman kolay değil. Tüm bunlar için yardımımıza koşan paket yemek servislerinin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Uygulama veya internet sitesi üzerinden istediğimiz yemeğin doğranıp temizlenmiş malzemesi ayağımıza geliyor, bize de pişirmesi kalıyor.
#YEMEKDünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’den listeye dahil ettiği ilk şehir olan Gaziantep, kadim mutfağıyla tekrar dünya sahnesine çıktı.
#Dünya BankasıBu hafta Amerikalı caz şarkıcısı Stacey Kent CRR Konser Salonu’nda, progresif metal grubu Dream Theather KüçükÇiftlik Park’ta sahneye çıkacak. Festivalciler için Yapı Kredi Bomontiada’da ‘Kendine Has Babylon Soundgarden’ düzenlenecek. mor ve ötesi’nin Beşiktaş Vodafone Park’taki konserini kaçırmayın. Birbirinden renkli sergi ve atölye önerilerimize göz atmayı unutmayın.
#KONSERTürk gastronomisinin geleceği için kafa yorarken eğitimin öneminden bahsediyoruz. Kaliteli sektör okulları ve üniversitelerin gastronomi bölümlerinin artmasıyla birlikte yeni şefler dünyadaki meslektaşlarıyla aralarındaki farkı kapatıyor, şef restoranlarının ve yemeklerin kalitesi artıyor. Öte yandan kalifiye servis elemanı sıkıntısı devam ediyor. Peki, ne oldu da servisiyle öne çıkan Türk restoranlarındaki sorun bu kadar büyüdü? Komisinden müdürüne, pek çok arkadaşımla konuyu masaya yatırdım.
#PandemiNihayet kavuştuğumuz güneşli günler adeta açık hava festivallerini müjdeliyor. Bu hafta Kemer Country Club’da Chill-Out Festival, Göcek Fimi Island’daysa Isle of Escape düzenleniyor. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da Kerala Dust, Sefi Zisling ve Brazzaville konserleri de olacak.
#KonserBu hafta Tel Avivli sanatçı Noga Erez, Salon İKSV’de, Hırvatistanlı piyano virtüozu Martina Filjak, Sakıp Sabancı Müzesi’nde olacak. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu konserleri başladı. İlk hafta sahnede izleyeceğimiz isimler arasında Sertab Erener ve Mabel Matiz de var. Anneler Günü’ne özel ‘Annemin Tarif Defteri’ adlı yemek atölyesi önerimize de göz atın.
#Ajanda