Güncelleme Tarihi:
KAHVEYE DAİR HER ŞEY
Üçüncü nesil kahve akımının temsilcilerinden Espressolab, geçen hafta Türkiye’deki 100’üncü şubesini açtı. Açılışta ‘Dünya Latte Art’ şampiyonluğu olan barista Chris Loukakis, kahve demleme atölyeleri düzenledi. Merter’deki bu yeni Espressolab Roastery şubesi aynı zamanda büyük bir kahve deneyim merkezi niteliğinde. 6 bin metrekare büyüklüğündeki mekânda kahve kavurma merkezi, kahve dükkânı, kokteyl bar, atölye istasyonu, mini sera, ortak çalışma odaları gibi alanlar mevcut. Ayrıca kahveye dair teorik ve pratik içerikli eğitimler, konser ve sanat etkinlikleri de düzenlenecek.
AJANDAMIZ FESTİVALLERLE DOLU
Odağına kültür ve gastronomiyi alan festivallerimizin sayısı artışta. Antalya 23-25 Eylül’deki FoodFest’e hazırlanıyor. Temanın ‘Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik ve Yerel Ürünlerin Desteklenmesi’ olduğu etkinlikte atölye, söyleşi, yarışma ve geziler olacak. René Frank, Luigi Taglienti gibi dünyaca ünlü şeflerin yanı sıra Maksut Aşkar, Somer Sivrioğlu, Ömür Akkor, Sahrap Soysal, Gamze Cizreli gibi isimleri görmeye hazırlanın. 7-9 Ekim’de 6’ncısı düzenlenecek Uluslararası Adana Lezzet Festivali için de geri sayım başladı. Festivalin teması ‘Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak’ olarak belirlendi. Programda söyleşiler, yarışmalar ve tadım etkinlikleri var.
ZAMANI KISITLI OLANLARA...
Yoğun tempolu günlerde kısıtlı zamanı da olsa evinde harikalar yaratmak isteyenler için Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) yepyeni bir atölye tasarladı. Menüsünü MSA şeflerinin oluşturduğu ‘Mutfakta 90 Dakika’ isimli bu eğitimlerde; mantarlı risotto’dan sebzeli noodle’a, çikolatalı panna cotta’dan vişneli brownie’ye kadar çeşitli tarifler öğretiliyor. Ayrıntılı programı Biletix’te bulabilirsiniz.