Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahurda tok tutacak yiyecekler, oruç tutacak olan vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Doğru beslenmenin önemli olduğu oruç ibadetini gerçekleştirirken, ne yiyip nelerden kaçınmamız gerektiği merak konusu. Peki sahurda ne yemeli? İşte sizin için hazırladığımız sahurda tok tutacak tarifler…
#Sahurda Tok Tutan TariflerOsmanlı mutfağından günümüze miras olarak gelen mücver yemeği, patlıcandan balkabağına aklınıza gelecek her sebzeden yapılabilir. Klasik kabak mücverden sıkıldıysanız ya da farklı mevsimlerde farklı mücverler yemek istiyorsanız, tariflerimize bir göz atmanızı tavsiye ederiz.
#Mücver TarifiBolu'nun meşhur bakla çorbası. Bu çorba özellikle yaz başında sık sık tercih edilir. İçindeki dereotu ve baklayla tadına doyum olmuyor. Bolu usulü taze bakla çorbası, farklı bir çorba tarifi denemek isteyenler için nefis bir alternatif...
#Ramazan Menüsü18. yüzyıl mutfakta yeniliklerle dolu bir dönemin başlangıcı olmuştur. Hem pişirilen yemek çeşitliliğin artması, hem kullanılan yöntemlerin değişip gelişmesi, ayrıca başka toplumlarla oluşan etkileşimin yansımaları sonucunda yeni malzemelerin kullanılmaya başlaması bu yeniliklere en güzel örnektir. Geleneksel tariflerin pişmeye devam etmesiyle birlikte; aynı malzemelerin farklı tekniklerle pişirilmesi ya da yeni malzemelerin eski tariflere girmesi sonucu yemek ve tatlı çeşitliliğindeki zenginlik dikkat çeker bir boyuta ulaşmıştır.
#BursaRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 1 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü...
#RamazanYiyecekleri mevsiminde tüketmenin faydaları saymakla bitmiyor. Lifli yapısı ve doyurucu olması nedeniyle karnabahar da mevsiminde yapıldığında harika alternatifleriyle sofralara konuk oluyor. Ancak itiraf etmek gerekir ki büyük ihtimalle birçoğumuz karnabahara karşı biraz ön yargılıyız. İşte tam da bu ön yargıları yıkmak üzere devreye giriyorum ve sizinle karnabaharı sevdirecek mükemmel bir tarif paylaşıyorum.
#Fırında Kıymalı KarnabaharAna malzemesi kabak olan mücver büyük-küçük herkesin severek tükettiğin lezzetlerden biri. Kızartmayı yağlı ve ağır bulananlar mücver tarifini fırında uygulayabilir. Fırında mücver tarifinde işin sırrı kabaklarının suyunun iyice sıkılmasında gizli. Peki, mücver nasıl yapılır? İşte, adım adım mücver tarifi…
#Mücver Nasıl YapılırHavaların soğumasıyla birlikte ıspanaklar da market ve pazar raflarında yerini almaya başladı, sofralardan da ıspanak yemeği kokuları yayılıyor. Bu kış ıspanakla yapılan tariflere bir yenisini eklemek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Ispanak köftesi. Peki, ıspanak köftesi nasıl yapılır? İşte tarifleriyle ıspanak köftesi tarifi
#Ispanak KöftesiSıradan börek tariflerinden sıkılanlar için pratik bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Milföyde mücver börek. Çanak şekli verilen milföyler büyük küçük herkesin severek tükettiği mücverle buluşuyor, görüntüsüyle ruhunuzu, tadıyla damakları şenlendiriyor. İşte, milföyde mücver börek tarifi
#Milföyde Mücver Börek Nasıl YapılırBedeni asit yükünden kurtarmanın en etkili ve kolay yolu onu alkalen yapmaktır. Yani asit yapan (et, tavuk, balık, asitli içecekler, şekerli besinler) yiyeceklerden kaçınıp, daha fazla sebze, meyve, kurubaklagil ve tahıllar, bol su tüketimiyle vücudu toksinlerden temizlemek.
Basit bir virüs enfeksiyonu olmasına rağmen nezlenin bugün de etkili bir ilacı, güçlü bir tedavisi yok. Zaten bu nedenle de “yapılması gereken ilk şey korunmak olmalı” diyoruz. Nezlelilerden uzak durmak, ellerimizi sık yıkamak etkili önlemler. Peki, bütün bunlara rağmen yine de nezle olursak ne yapacağız?
Lagos ya da lahoz adı verilen balık, İngilizcede ‘white grouper’ olarak bilinen büyük bir balık. Kumlu, çamurlu ve kayalık zeminlerde 300 metreye kadar olan derinliklerde yaşıyorlar. Boyu 140 santimetreye varan örneklerine rastlansa da yaygın olarak 50-80 santimetre boyunda oluyorlar.