PaylaÅŸ
Her gün, her an binlerce toksine maruz kalıyoruz. Çevresel etkiler ile oluşan kirlenme ve hücrelerdeki yaşlanma ile organlardaki yıpranma gibi iç kirlilik arasında doğrudan bir bağlantı olduğu son yapılan çalışmalar ile de net ve açık olarak ispatladı.
Bunların vücuda girmesini engellemenin yolu yoğun hayat temposunda ne yazık ki yok. Ama yine de vücudunuzu bu toksinlerden temizlemenin yolunu öğrenerek sağlıklı ve formda bir vücuda sahip olabilirsiniz. Bedeninize zarar verebilen toksinlerin en tehlikeli olanlarının ve sizi en yoğun kirletenlerinin asit formunda olduğunu aşırı asit yükünü azaltmanın önemini kolayca anlarsınız.
Bedeni asit yükünden kurtarmanın en etkili ve kolay yolu onu alkalen yapmaktır. Yani asit yapan (et, tavuk, balık, asitli içecekler, ÅŸekerli besinler) yiyeceklerden kaçınıp, daha fazla sebze, meyve, kurubaklagil ve tahıllar, bol su tüketimi ile bu dengeyi saÄŸlıklı bir hale getirmektir.Â
1. GÃœN
BİR ÖRNEK
KAHVALTI
- 3 çorba kaşığı yulaf ezmesiÂ
-Â 1 kutu probiyotikli yoÄŸurt
- 1 küçük boy elma rendesi
- 1 çay kaşığı toz tarçın
ARA:
- Tarçınlı greyfurt çayı
- 2 adet greyfurtun suyunu sıkın ve bir cezveye alın, 1 çay kaşığı bal, 1 adet çubuk tarçını ve yarım çay bardağı suyu ekleyip, orta ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar bekleyin. Ateşten aldıktan sonra servis edebilirsiniz.
ÖĞLE
- 1 kase sebze çorbası
- Buğday salatası
ARA:
- 10 adet çiğ badem + 1 kutu probiyotikli yoğurt
AKÅžAM
- 4 adet alkalen mücver
-Â 1 bardak kefir
SAÄžLIKLI BÄ°R LEZZET
Buğday salatası (4 kişilik)
Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış buğday, 1 su bardağı mantar, 3 adet domates, 1 adet limon, 3 adet kırmızı kapya biber, yarım demet maydanoz, yarım demet taze soğan, yarım demet dereotu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı elma sirkesi
Yapılışı: Limonlu tuzlu suda haşlanan buğdayı süzüp soğumaya bırakın. Mantarları tavada suyunu çekene kadar soteleyin. Buğdayları servis tabağına alıp mantar ile karıştırın. Biber ve domatesleri doğrayın. Maydanoz, taze soğan ve dereotunu kıyın. Tuzunu ayarlayıp yağ ve limon ve sirke ilavesiyle tüm malzemeleri karıştırarak tüketebilirsiniz.
BÄ°R TARÄ°F
Alkalen mücver (4 kişilik)
Malzemeler: 2 adet havuç, 2 adet kabak, 4 adet taze soğan, yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz, yarım bardak yulaf ezmesi, 2 bardak ılık su, 2 adet yumurta beyazı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber.
Malzemeler: Havucu ve kabağı rendeleyin, suyunu sıkın. Taze soğanı, dereotunu, maydanozu ince ince kıyın. Yulafı ekleyin. Tüm malzemeyi bir kaba alın. Yumurta beyazını ve zeytinyağını ilave edin. Tuzunu ve karabiberi ekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ve bir kaşık yardımı ile hazırladığınız harcı paylaştırın.
2. GÃœN
KAHVALTI
- Meyve salatası +10 adet çiğ badem
(1 orta boy portakal ve 1 adet kiviyi küp şeklinde doğrayın, yarım adet limonun suyunu sıkın üzerinden gezdirin. 1 çorba kaşığı nar ve 1 çay kaşığı toz tarçın ve çörek otu ilave edin)
ARA:
- Şekersiz yeşil çay
ÖĞLE
- 6 çorba kaşığı pazı kavurma (bulgurlu)
-Â 1 kutu probiyotikli sade yoÄŸurt
ARA:
- 3 adet kuru erik + 3 bütün ceviz içi
AKÅžAM
- 1 kase alkalen çorba
- Yoğurtlu beyaz lahana salatası
Alkalen çorba
Malzemeler: 2 adet domates, 2 adet kabak, yarım demet maydanoz, 2 adet pırasa, yarım demet ıspanak, 1 adet kereviz, 2 çorba kaşığı bulgur, 3 çorba kaşığı yeşil mercimek, 1 çorba kaşığı yağ, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çorba kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kişniş.
Yapılışı: Tüm sebzeleri düdüklü tencerede pişirip blender’dan geçirin. Ateşten aldıktan sonra baharatları ekleyin.
3. GÃœN
KAHVALTI
- 2 adet yumurta beyazı ile omlet (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile) + domates, salatalık dilimleri
ÖĞLE
- Nar soslu yeşil mercimek salatası
(Yarım su bardağı yeşil mercimeği haşlayın, üzerine dereotu, nane, maydanoz ve taze soğan doğrayın, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı nar suyu ekleyin. 1 çorba kaşığı narı da ekleyerek tüketebilirsiniz)
-Â 1 bardak kefir
ARA:
- Salatalık-havuç dilimleri
(salatalık ve havuç boyuna olacak şekilde ince şeritler halinde dilimleyin, taze sıkılmış portakal ve limon suyu karışımına batırarak tüketebilirsiniz)
AKÅžAM
- 4 çorba kaşığı bulgur pilavı
- Pancar salatası (az yağlı)
(1 büyük boy pancarın haşlayın, küp şeklinde doğrayın, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirkeyi, tuzu ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ayrı bir yerde sos olarak hazırlayın, pancarların üzerine dökün, 1 saat kadar dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.)
Dikkat: Her öğün öncesi 2 bardak akalen su içmeyi unutmayın!
Â
PaylaÅŸ