İçimi güzel, harika bir çorba.. Hem mercimek, hem hazırladığınız hamur parçalarıyla bambaşka. Mercimekli hamur çorbası farklı bir çorba denemek isteyenler için önerilir. İşte, Ramazan'ın son gününde sizler için hazırladığım kolay ve pratik tariflerden oluşan iftar menüsü...
#Ramazan MenüsüYılbaşı akşamı genelde evlerde bir araya geliyor, sevdiklerimizi güzel sofralarda ağırlamak istiyoruz. İşin hazırlık ve pişirme aşaması gözünüzü korkutmasın. Evdeki fazla malzemeleri de değerlendirebileceğiniz pratik ve bitki temelli tariflerimle aileniz ve arkadaşlarınızla eğlenmek için kısa sürede hazırsınız…
#YılbaşıMor lahana turşusu, sonbahar aylarıyla birlikte sofralara lezzet ve renk katıyor. Tam bir antioksidan deposu olan mor lahananın turşusu ayrı güzel. Üstelik uzun süre buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Peki Mor lahana turşusu nasıl yapılır?İşte mor lahana turşusu tarifi ve malzemeleri
#Mor Lahana Turşusu TarifiBir haftayı daha bitirdiğimiz bugün, hafta sonunu evinde karşılayacak birçok kişinin aklında yine aynı soru var: "Akşama ne pişirsem?" Siz de bu gruptaysanız, akşam yemeği önerilerimize mutlaka göz atmalısınız çünkü cumanın ruhuna çok uygun bir menü hazırladık bugün. Sevdiklerinizle keyfini çıkararak yiyeceğiniz akşam yemeği için şimdiden afiyet olsun diyelim ve tariflerimize geçelim...
#Bugün Ne PişirsemKırmızı lahana olarak da bilinen mor lahana, faydalarını okuyunca bol bol tüketmek isteyeceğiniz bir sebze olacak. İsterseniz salatasını yapın isterseniz turşusunu yiyin. İşte bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara meydan okuyan mor lahananın yararları...
#Mor LahanaSalgın bizi favori sokak lezzetlerimizden de kopardı. Birçok insan hijyen kaygısıyla bu yemeklerden uzak duruyor. Geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin en popüler 10 sokak yemeğini sıralayınca bu lezzetlerin evde hazırlanıp hazırlanamayacağını merak ettik. Ünlü şeflerin ve restoranların kapılarını çaldık. Tarifler derledik...
#GazetehaberleriGrip, soğuk algınlığı ve nezle gibi rahatsızlıklarla baş etmek pandemi nedeniyle bu yıl hiç olmadığı kadar önemli. Koronavirüsle mücadele içindeyken bir de bu hastalıklarla uğraşmamak için vücudumuzun savunma sistemini güçlendirmekte fayda var. Diyet ve beslenme uzmanları Elif Nida Zafer ve Ömür Karamahmut’tan bağışıklık sistemimizi güçlendirecek besin tavsiyeleri aldık. Nörolog Prof. Dr. Derya Uludüz’e de stres seviyemizi ayarlamak ve uykumuzu düzene sokmak için neler yapabileceğimizi sorduk.
#GazetehaberleriGAPS diyeti nedir sorusu vatandaşların sorguladığı ve merak ettiği diyetler arasında yer alıyor. Bu diyeti uygulayanlar ayda 6 veya 8 kilo verebiliyor. GAPS diyeti ile sindirim sistemi inanılmaz bir işleyişe kavuşuyor. Peki, GAPS diyeti nedir? İşte detaylar.
#GAPSİtalya’nın kuzey batı köşesinde, Slovenya sınırındaki Trieste’nin alametifarikası sert esen poyrazı. Karst bölgesinin kalker tepelerinde bir zamanlar dinozorlar, Neandertal canlılar dolaşırmış. Altın Sal ile Altın Post’un peşinde yolculuk yapan Arganotlar’ın efsaneleri hâlâ anlatılıyor. Yenilik rüzgârının şehre taşıdıkları arasında bir başka ünlü isim yazar James Joyce. Yeni high-tech fotoğraf müzesi, marina yakınlarındaki hızla genişleyen eğlence bölgesi Portopiccolo, tarihi kiliseler, tablo gibi pizzalar, saraylardaki görkemli müzeler, klasik Avusturya kafeleri, sempatik balık restoranları… Tüm bunlar Trieste’de unutulmaz bir Adriyatik deneyimi yaşatıyor.
#TriesteMars’ta yaşam için çalışmalar sürüyor. Hadi diyelim insanlık kızıl gezegene taşındı, orada ne yiyip ne içeceğiz? İnsanlığı büyük ihtimalle kebapsız, köftesiz, dönersiz, kokoreçsiz, yumurtasız, sütsüz, peynirsiz, yoğurtsuz, ayransız bir gelecek bekliyor. Durdurun uzay gemisini, inecek var...
#MarsBeslenmenin önemini hepimiz öğrendik. Ağzımıza attığımız her lokmanın sağlığımızı etkilediğini, özellikle 50 yaş sonrasında “can boğazdan gelir” cümlesinin “can boğazdan gider” şeklinde değiştirilmesi gerektiğini fark ettik. Beslenme tedbirlerinin sadece tuzu, şekeri, unu azaltmaktan ibaret olmadığını da anladık. Ama bazı ek bilgilere daha ihtiyacımız olduğu kesin. Biz de bugün o bilgilerden birine, besin seçimlerinde “en iyi ve en kötü ilk 10’a” yer verelim dedik. Buyurun...
#Osman MüftüoğluDurul Bazan’ı tanıyorsunuz. Usta oyuncu, oyuncuların hocası. Erkan Köse’yi oyuncu olarak yeni keşfediyor olabilirsiniz. Ama kendisi A’dan Z’ye mizahçı. Kendi deyimleriyle arka arkaya verdiler ve “Gecekondu” adlı bir şov programı yarattılar. Programda Durdu ve Dalyan adında, gecekonduda yaşayan iki kardeşi canlandırıyorlar. Durdu bir televizyon kanalında çaycı, Dalyan kamyon şoförü. “İbrahim Tatlıses’ten başka ünlü bilmeyiz” diyorlar ama Picasso’yu da, Stanislavski tarzı oyunculuğu da çok iyi biliyorlar. Bundan üç hafta önce programlarına katılmıştım, bugün onlar Kelebek’e konuk oldular.
Önce C ve E vitaminiyle tanıştık! Zamanla beta karoten’di, selenyum’du derken avuç dolusu hap yutmaya başladık. Oysa bu ürünler herkese lazım değil. Üstelik oldukça da pahalılar. Her şeyden önce şu noktayı iyi bilmeniz lazım. Bu desteklerin çoğu doğada, dolayısıyla yiyip içtiklerimizde zaten var.
Sue Langstaff (50) Amerikalı. Berkeley Üniversitesi’nde gıda mühendisliği eğitimi aldıktan sonra California Üniversitesi’nde yüksek şarap ve bira üretimi konusunda lisans yapmış. Napa Vadisi Koleji ve California Üniversitesi’nde uzun yıllar "Şarabın Duyusal Değerlendirmesi" üzerine ders vermiş.