Hazımsızlığa lahana turşusu

Güncelleme Tarihi:

Hazımsızlığa lahana turşusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2015 01:23

İftarda ve sahurda, hızlı bir şekilde yenilen yemeğin hazımsızlık ve mide yanmasına yol açacağını belirten uzmanlar, lahana turşusu ile bu problemin önüne geçilebileceği söylüyor.

Haberin Devamı

İftarda ve sahurda birdenbire ve çok fazla yemekle, midenin doldurulmaması gerektiğini aktaran uzmanlar, bu durumun hazımsızlık, mide yanması ve ekşimesine yol açabileceğini kaydetti.
Mideyi aşırı doldurmanın mide gerginliğine yol açmasına, tansiyon yükselmesine ve nörolojik hormonların hızlı salgılanmasına sebep olduğunu kaydeden uzmanlar hazımsızlık ve mide yanmasının önüne geçmek için şu önerilerde bulundu:
“Mide yanması ve hazım sorunlarında lahana turşusu yapılmalı. Lahana turşusu midede eksik olan asit azlığına iyi gelecektir. Reflü, gaz, hazım şikayetleri kalmayacaktır.”

HAZIRLANIŞI

Lahana turşusu malzemeleri arasında 1 tane mor lahana, 1 küçük beyaz lahana, 4-5 tane havuç, 1.5 yemek kaşığı doğal deniz veya kaya tuzu, 1 su bardağı kefirden ve yoğurtan süzülmüş peynir altı suyu yer alıyor.
Havuç hariç bütün malzemeleri mutfak robotundan geçirilerek, bir tencereye konulur. Havuçlar ince ince dilimlendikten sonra tencereye ilave edilir. Tencereye peynir altı suyu, tuz dökülerek tahta servis kaşığıyla iyice karıştırılır.. Sonra bu karışım 1-2 litrelik cam kavanozlara üstte 3-4 cm boşluk kalacak şekilde doldurulur. Karışımı iyice sıkıştırılarak, kendi suyunun altında kalmalı. Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 5 gün kadar kalmalı. Buzdolabına konarak yemeklerle birlikte içilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!