Mor lahana turşusu tarifi ve malzemeleri: Mor lahana turşusu nasıl yapılır?
Mor lahana turşusu, sonbahar aylarıyla birlikte sofralara lezzet ve renk katıyor. Tam bir antioksidan deposu olan mor lahananın turşusu ayrı güzel. Üstelik uzun süre buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Peki Mor lahana turşusu nasıl yapılır?İşte mor lahana turşusu tarifi ve malzemeleri
Mor lahana turşusu özellikle kış aylarında sofraları süslüyor. Salatalarda da kullanılan mor lahananın turşusu da ayrı güzel oluyor. Eğer denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
1 adet mor lahana
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
3 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 adet limon
Su
MOR LAHANA TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Lahanaları ince ince doğrayıp bol suyla yıkayın.
Derin bir kaseye aktardığınız lahanaların üzerine kaya tuzu ve limon ekleyip 5 dakika ovun.
Tuzladığınız lahanaları sıkı bir şekilde kavanoza yerleştirin.
Kavanoza su, limon tuzu, şeker ve sirkeyi ilave edin ve kapağını kapatın.
Daha sonra iyi çalkalayarak tüm malzemenin karışmasını sağlayın.
Turşunuzu güneş almayan bir yerde 3-4 gün dinlendirin.
Afiyet olsun...