Hayatımızdaki var olan kişileri değerlendirelim mi? Mesela eşiniz, mesela arkadaşınız, mesela anneniz… Hepsinin bir kişiliği ve kendine has tavırları var. Peki, biz bu insanlarla yaşarken onların birer ruhsal portreleri olduğunu düşünüyor muyuz? Hayır. Biz yaşadığımız olaylara hep kendi ruhsal portremize göre bakıyoruz.
#Ruhsal PortreHayatımızı yaşamaya çalışırken, hayatın içinden bir yerlerde de yer edinmeye çalışıyoruz. Bunu o kadar hunharsız yapıyoruz ki kendimizi kaybediyoruz. Bir rüzgâr eşliğinde savrularak yaşıyoruz. Herkesin istediği ve olması gereken, uygun görülen, olmadığımız biri gibi…
#Mış Gibi YaşamakAslında özel hayatını diğer ünlülere göre çok fazla hatta belki gereğinden bile fazla göz önünde yaşıyor. Magazin gündemini takip edip hakkında birçok şeyi öğrenmemek zor. Yine de milyonlarca hayranı için aşk hayatı konusundaki merakı gidermek sanıldığı kadar kolay değil…
#Kim KardashianKimileri para tuzağı, kapitalizmin dayatması diyor ama bir yandan da “Seni seviyorum” demek için, aşkı yine kutlamak için bir bahane değil mi Sevgililer Günü. Biz de 14 Şubat vesilesiyle sevgilisine kendi tarzıyla ‘seni seviyorum’ demek isteyenlere gazetemizde yer ayırdık. Sevdiğinize aşkınızı haykırmak için yazdığınız notlarınızı, kısa mektuplarınızı topladık...
#Hazan Aköz Işık‘Pişman olmak’ olumsuz bir duygu gibi algılansa da aslında bize çok şey öğretir. Pişmanlık yaşamadan hatalarımızdan ders çıkaramayız. Araştırmalar pişmanlığın en yaygın beş nedeninin eğitim, kariyer, gönül işleri, ebeveynlik ve kişisel gelişim ile ilgili olduğunu söylüyor. Biz de çeşitli nedenlerle pişmanlık yaşayan insanların hikâyelerini dinledik.
#PişmanlıkHepimiz zaman zaman hayatımızın akışını değiştiren kararlar alıyor ve sonrasında pişmanlık yaşıyoruz. Bu pişmanlıklarımız bazen yaşadığımız şeylerden bazen de yaşamadıklarımızdan kaynaklanabiliyor. Bazılarımız da pişman olacağını bile bile o şeyi yapmaktan kendini alıkoyamıyor. Bir Sorudan Fazlası serimizin bu bölümünde, hayatının en büyük pişmanlıklarını yaşayanların itiraflarını dinledik.
#PişmanlıkYaşlandıkça nefes kalitesinin düşmesi normal ama yaşlanmadan önce ciğerlerimize nasıl yatırım yapabilmemiz mümkün. İlerlermiş yaşına reğmen nefes problemi yaşamayan ve sağlıkla yaşamını sürdürenlerin sırrı ne?
#SağlıkYaşlandıkça akciğer fonksiyonlarında düşüş yaşanır ve nefes kalitesi düşer. Gençken üçer beşer tırmandığımız basamaklar yaş aldıkça gözümüzde büyür, düz yolda yürürken bile nefesimiz zorlanmaya başlar. Peki yaşlanmadan önce ciğerlerimize nasıl yatırım yapabiliriz? Akciğerimizin güçlü olup olmadığını nasıl anlarız? Üfleme topları ya da balon şişirme alıştırmaları ciğerlerimizi geliştirir mi?
#Sağlık49. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde ikinci tur oylama süreci başladı, Yıldızı Parlayanlar kategorisinin kazananları da belli oldu. Ödül bu yıl Caner Topçu, Özge Yağız, Sıla Türkoğlu ve Simay Barlas’a takdim edilecek. Yorumlarınızı alalım...
#Altın KelebekAvrupa ile vize krizi devam ediyor. Vize başvurusu yapanlar yüksek ret oranının yanında randevu bulamamaktan da şikayetçi… Durum böyle olunca pek çok kişi rotayı vizesiz ülkelere kırdı. Vizesiz turlara yönelik talepte yüzde 50 oranında artış yaşanıyor. Biz de bu hafta hâlâ yaz tatili planı yapmayanlar için uzmanlarımıza ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen ve mutlaka görülmesi ülkeler hangileri?’ diye sorduk. Balkanlar’dan Asya’ya kadar birbirinden güzel 10 ülkeyi önerdiler.
#RotaAmsterdam seyahatimi özellikle lale zamanına denk getirdiğim için bol çiçekli ve mis kokuluydu. Hayatımda görmediğim kadar çok bisiklet vardı. Sokaklarda kedi ve köpeğe rastlamadım ama ünlü kanallarda bol bol yabanördeğiyle kuğuya denk geldim. Deniz seviyesinin altında ve Konya’dan bile küçük olan bu ülkede çok güzel anılar biriktirdim. En sevdiğim yerlerden biri haline geldi, şimdi size biraz bu şehri öveceğim.
#HollandaYeni kuşağın yetenekli temsilcilerinden Bade ilk EP’sinin 6 Şubat depremleri nedeniyle ertelediği tanıtım konserini geçen hafta gerçekleştirdi. Kenan Doğulu’nun prodüktörlüğünde çalışmalarını sürdüren ve yeni bir tekli yayımlayan Bade’yle buluştuk: “Bugüne kadar verdiği öğütlerin en önemlisi büyük hayaller kurmamı söylemesiydi.”
#BadeSu toprağa kavuşunca Anadolu’nun her köşesi farklı renklere bürünür; ağaçları ve çiçekleriyle doyulmaz manzaralar sunar. Doğaya âşık 4 Hürriyet Seyahat yazarı Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz’den en sevdikleri yürüyüş yollarını yazdı. Yürümeye yeni başlayanlara kolay, dağlara tırmanmak isteyenlere zorlu; şelaleli, dereli; kimi gizli, kimi çok bilinen bu adreslerden biri sizi de harekete geçirecek.
#SeyahatOnun için söylenecek çok söz var. Dizilerde canlandırdığı karakterler, tiyatroda sahnelediği oyunlar, şiirleri, eğitimleri... Son dönemde ülkenin en ses getiren, beğenilen, yüksek bütçeli oyunlarının yapımcılığında imzası var. Şu sıralar Zorlu PSM’de sergilenen iki oyunla tiyatro seyircisinin karşısında; ‘1923’ ve ‘Küheylan’. Kerem Alışık ile bir araya geliyoruz; oyunculuğu, hayatı, pişmanlıkları, aşkı ve yalnızlığı konuşuyoruz: “Yalnızlığın kadarsın bu hayatta, onun için yalnızlığın mis gibi kokmalı.”
#Kerem Alışık