Tüm gün aç kalan midenize ilaç gibi gelecek, hem doyurucu hem de çok lezzetli farklı çorba tarifimiz var. Daha sevmeyen çocuk görmedik. İçindeki patates ve şehriyeyle içimi harika. Şehriye çorbası Türk mutfağında çok önemli bir yere sahiptir. Hem kolay çorba olması sebebiyle hem de sebebiyle ilk sırayı alır. 3 farklı şehriye vardır.
#Ramazan MenüsüBir masanın etrafında buluşmak kadim bir gelenektir. Sevinçler, üzüntüler, kutlamalar, gözyaşları da olur sofrada. İstanbul da aslında bizi bir arada tutan büyük bir sofra gibi. Bu sofra bugünlerde Emirgân’daki Pembe Köşk’te kuruldu. Hem bu lezzetler hem de semtin değerleri arasında bir geziye çıkalım bu hafta.
#HürriyetRamazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerini titizlikle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için Ramazan'ın 7. gününe güzel enfes bir menü hazırladık. İşte 19 Nisan Pazartesi günü 'lezizz' iftar menüsü...
#İftar MenüsüMeyhane pilavı gerek sağlık açısından gerekse tok tutmasıyla Ramazan’ın bereketli yemeklerinden biri. Gelin mu geleneksel pilavımızı daha yakından tanıyalım. İşte, meyhane pilavı tarifi ve meyhane pilavını yapmanın püf noktaları…
#Meyhane Pilavıİstanbul’un, yaklaşık 750 bin nüfusuyla Anadolu’daki pek çok kentten büyük ilçesi Pendik’e Balkan mutfağı temsilcileriyle tanışmak için gittim. Kurutulmuş etin, cevapi köftenin, soka ve nicelerinin Türkiye içinde en özgün, leziz halleri için siz de Pendik’e yolunuzu düşürün.
#Boşnak MutfağıBütün gününü iş yerinde geçiren birçok çalışan için akşam yemeği sofrasına yakışacak hızlı ve pratik tarifler çok önemli. Hele ki haftanın sonu yaklaşırken önceden hazırlanmış seçenekler de tükenmeye başladıysa kısa sürede yapıp yiyebileceğiniz lezzetli yemek tariflerinin önemi daha da artıyor. O halde lafı daha fazla uzatmayalım ve çorbadan tatlıya en fazla 1 saat içinde yapıp yiyebileceğiniz enfes yemek tariflerimize geçelim. Şimdiden afiyet olsun...
#Bugün Ne PişirsemYeme-içme deyince, Nişantaşı havalı mekanlarıyla İstanbul'un vazgeçilmezlerinden! Sokaklara yayılan masalar, ara sokaklardaki kafeler, şıkır şıkır mekanlar sizi anında çembere alıyor, gün boyu menzilinden çıkarmıyor. Teşvikiye, Topağacı derken geniş bir alana yayılan semti turladık, ne var ne yok göz attık. Kahvaltıdan akşam yemeğine seçin, beğenin!
#Nişantaşı MekanlarDiyarbakırlı Ömer Gümüş, ’Diyarbakır’da deniz yok, senden mayocu mu olur’ diyenlere inat 1975’te İstanbul’da, işportacılıkla başlayan ticaret hayatına şimdi ünlü mayo markalarını zorlayan Argento’yla devam ediyor. Güngören’de 80 kişilik istihdamla üretim yapan Gümüş, soyadının İtalyancası Argento ile markalaştı.
Bizim mutfağın baş tacıdır pilav. Tereyağıyla pişmiş pilavın mis gibi kokusuna karşı durulmaz. Genç kızlar iyi bir pilav pişirmeden mutfakta ehil sayılmaz. Etin yanına, tavuğun yanına, dönerin yanına hep pilav koyarız. İlle de pirinçten olacak diye bir koşul yok, bulgurdan da olur.