Melih Us haberleri sayfasında Melih Us hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 178 Melih Us haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ABD’de yapılan bir araştırma günde 8 bardak su içmenin ömrü uzattığını ve yaşlanmayı yavaşlattığını ortaya koydu. Böylece günde kaç litre su içilmesiyle ilgili tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Biz de uzmanlara sorduk. Günde kaç litre içmeli, su ömrü uzatır mı? İşte cevapları...
#Su Tüketimiİskoçya’da Aberdeen Üniversitesi’nden araştırmacılar günde 2 litre suyun insanlar için fazla olduğu yolunda bir çalışmayı açıklayıp, 1.5-1.8 litre tavsiye etti. ‘Günde 2 litre su içilmeli’ efsanesini çürüten araştırmayı uzmanlara sorduk. Kalp- Damar Cerrahı Prof. Dr. Melih Us, “Su içmek kişiye özeldir. Boy, kilo, cinsiyet, hatta mesleğe göre su tüketilmeli” diyerek Hürriyet’e şunları söyledi:
#SUKalp-damar cerrahı Prof. Dr. Melih Us yorgun hisseden, hafif bir soğuk algınlığı olan, yaşlanmanın etkilerini geciktirmek isteyen pek çok kişinin son günlerde başvurduğu ‘IV’ adlı yöntemi Hürriyet’e anlattı. Us, ‘damardan vitamin, ilaç, mineral takviyesi’ anlamına gelen IV tedavisinin klinik ve hastaneler dışında uygulanmasının tehlikelerine de dikkat çekti.
#GazetehaberiBirçoğumuz yeni bir yıla girerken kendimizle ilgili kararlar alırız. Tam da ‘yeni bir ben’in arifesindeyken daha sağlıklı bir yaşam için doktorlara kulak vermeye ne dersiniz? Vücuda neyin yararlı, neyin zararlı olduğunu meslekleri gereği iyi bilen doktorlara beden ve ruh sağlıkları için ‘kullanmam, yapmam, yemem ve sürmem’ dediklerini sorduk. Ayrıca bağışıklıklarını güçlendirmek için hangi takviyeleri, ne kadar sıklıkla aldıklarını da anlattılar.
#Hazan Aköz IşıkKalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Melih Us, “COVID-19 aşısı olanların yüzde 20’sinin yaşamını yitireceğini” iddia eden Dr. Alan Shoemaker’ın tüm iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Uz, bahse konu araştırmaların hiç yapılmadığını açıkladı.
#Prof. Dr. Melih UsDünyada özellikle COVID-19 pandemisi sonrası kalp hastalıkları ve bu nedenle ölümlerde artış olup olmadığı halen tartışma konusu. Ancak her genç yaşta kalp krizinde gözler koronavirüse çevriliyor. Kimi iddiaların odağında ise COVID-19 aşısı var. Uzmanlara kalp hastalıklarının koronavirüs ve aşıyla olası ilişkisini sorduk.
#Kalp KriziABD’de yapılan bir araştırma günde 8 bardak su içmenin ömrü uzattığını ve yaşlanmayı yavaşlattığını ortaya koydu. Böylece günde kaç litre su içilmesiyle ilgili tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Biz de uzmanlara sorduk. Günde kaç litre içmeli, su ömrü uzatır mı? İşte cevapları...
#Su Tüketimiİskoçya’da Aberdeen Üniversitesi’nden araştırmacılar günde 2 litre suyun insanlar için fazla olduğu yolunda bir çalışmayı açıklayıp, 1.5-1.8 litre tavsiye etti. ‘Günde 2 litre su içilmeli’ efsanesini çürüten araştırmayı uzmanlara sorduk. Kalp- Damar Cerrahı Prof. Dr. Melih Us, “Su içmek kişiye özeldir. Boy, kilo, cinsiyet, hatta mesleğe göre su tüketilmeli” diyerek Hürriyet’e şunları söyledi:
#SUABD’li cerrahların, 7 saatlik bir operasyonla kalp rahatsızlığı olan bir hastaya domuz kalbi nakletmesi bilim dünyasında çığır açtı. Türk uzmanlar, ABD’de yapılan bu müthiş nakil operasyonunu Hürriyet’e değerlendirdi...
#Organ NakliTüm dünyada endişeye neden olan COVID-19’un Omikron varyantı için ilk gözlemler açıklandı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ve Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Melih Us, Omikron’un hangi yaş ortalamasında hangi belirtiler ile ortaya çıktığını Hürriyet’e anlattı.
#OmikronHarvard Tıp Fakültesi’nde yapılan son araştırmada, sıklıkla tavsiye edilen 10 bin adımın ‘aşırılık’ olduğu, günde sadece 4 bin 400 adım atmanın ciddi hastalıklara karşı korunmak için yeterli olabileceği iddia edildi. Bu araştırma, tartışma yarattı. Peki, uzun süredir tüm dünyanın kabul ettiği sağlıklı bir yaşam için günlük 10 bin adım atmamız gerektiği bilgisi bir anda geçerliliğini yitirdi mi? Sizin için uzmanlara sorduk, işte yanıtları...
#YürüyüşAlman BioNTech aşısının ilk doz sonunda oluşturduğu antikor düzeyinin yüksek olması, tek dozun yetebileceği önerisini gündeme getirdi. Prof. Dr. Melih Us’un, “1 ay sonra test yapılıp etkinliği ölçülsün. Yeterliyse çift yerine tek doz BioNTech yapılarak 57 milyon kişi korunabilir” tavsiyesini uzmanlar Hürriyet’e değerlendirdi.
#KoronavirüsKoronavirüs, mutasyonlarla birlikte kontrol edilmesi daha da zor bir durum haline geldi. İllere göre risk durumu haritasında da durum pek iyiye gitmiyor. Peki salgında artık üçüncü dalgayı mı yaşıyoruz? İtalya, Fransa ve Almanya gibi sert tedbirlerin olduğu bir kapanma gündemimizde var mı? Bahar ve yaz aylarında düşüş olur mu? Prof. Dr. Melih Us hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Üçüncü Dalga