matcha haberleri sayfasında matcha hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 89 matcha haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çay dünyada en fazla tüketilen içeceklerden biri. Türkiye de çay tüketimi söz konusu olduğunda kişi başına düşen miktarda en ön sıralarda yer alıyor. Siyah çay, yeşil çay, beyaz çay derken son yıllarda bir de matcha çayı girdi hayatımıza. Peki sağlığa çok büyük faydaları olduğu söylenen, parlak yeşil rengiyle tatlıları da süsleyen matcha çayı nereden çıktı?
#MatchaMatcha çayı sağlık hususunda en yararlı antioksidan tedarikçilerinden olup en kaliteli yeşil çay tozlarından biridir. Japon kültüründen gelen matcha çayı, ince bir toz haline getirilen çayın buharda pişmesiyle oluşmaktadır. Parlak ve yeşil rengini korumak için güneş ışınlarından korunarak içtiğimiz şeklini alır. Bu mucizevi çay sağlık alanındaki en önemli bitkilerden biri olarak görülmektedir.
#BitkiYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiKış yaklaştıkça bünyeyi desteklemek için baharatlı veya meyveli sıcak içeceklere ilgimiz artıyor. Uzayan akşamlarda sohbetlere tatlı birer eşlikçi arayanlara, çocuklara ballı-sütlü bol vitaminli pratik bir şeyler hazırlamak isteyenlere çok sayıda tarifle geldim. Altın sütlü kahve de var, sıcak limonata da…
#KışEkmek aşkımız 17-18’inci yüzyıl Avrupalı gezginlerinin yazdıklarıyla ve Evliya Çelebi’nin kaydettiği 46 çeşidiyle dillere destan ama bir noktada gelenekselle bağımız kopmuş… Bu hafta Dünya Ekmek Günü vesilesiyle unutulmayıp günümüze taşınabilmiş o nadide ekmeklerimizin birkaçını hatırlayalım istiyorum. Tabii evinin şefleri için de pratik ekmek tariflerim var…
#EkmekSon yazımdan sonra Nazende’ye iki kez daha gittim ve hazzın doruğuna bazen yaklaştım, bazen de çıktım. İç bakla ve arapsaçlı sarma eski İstanbul’da bulacağınız gerçek zeytinyağlı. Deniz ürünü isterseniz yerli kalamar ızgarayı kaçırmayın. İlginç ve seveceğinizi düşündüğüm bir hamurişi de var: ‘Çılgın pide’. Ama asıl Nazende farkı, et ve sakatatlarda ortaya çıkıyor. Oğlağın süt bağırsağından elde edilen sarma benim için 2023’ün en iyi 10 yemeğinden biri olmaya aday. Oğlak kelle de o düzeyde. Yanak, beyin ve dil. Bir de iç organlardan yahni... Bunlar artık hiçbir yerde bulunmayan, gastronomik geçinen lokantalarda karşımıza çıkmayan ve maalesef gençlerin bilmedikleri için yemedikleri çok özel yemekler... Birini bile bulmak zor. İyi pişirilmiş bulmak daha da zor. Hepsini bu düzeyde aynı mekânda bulup tatmak denizde hazine keşfetmek gibi...
#Vedat MİLOREkvadorlu Pía Salazar dünyanın en iyi pasta şefi seçildi. Il Forno Ristorante, İstanbul’da açıldı. Butterfly Chocolate menüsüne çeşit çeşit mochi ekledi. Overdose, Hollywood yıldızlarının favori içeceklerini menüsüne taşıdı. Yeme-içme dünyasından haberler burada...
#GİZEM DİNÇBAŞBen ‘prestij için giden turist’e değil, ‘gastronomik merakı aşırı turist’ kategorisine giriyorum. Merakımı giderdim ve hiçbir yerde görmediğim tabakları kaiseki mutfağında buldum. Peki, bayıldım mı? Bana göre fazla yalın hatta zaman zaman biraz yavan. Yemekler vurucu olmaktan ziyade incelikli ve nüanslı...
#JaponyaDünyada tatlı trendleri denince aklınıza neler geliyor? Rafine şekeri ikame eden ürünlerin yükselişiyle hemen bol meyveli, yoğurtlu hatta glütensiz gibi alternatifler düşünüyoruz, değil mi? Ama size pankek, waffle hatta krem brüle desem… Bir sessizlik hâkim olduğunu hisseder gibiyim. Durun, hemen hayal kırıklığına uğramayın. Zira asıl trend olan, bu geleneksel tatlılara yaratıcı dokunuşlar yapılması...
#KruvasanBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiHacı Baba Et Lokantası, İstanbul’daki Four Seasons Sultanahmet’e konuk oluyor. Urfa’nın meşhur aya köftesi tescil aldı. Paros’taki La Zucca Pizza Bar Bodrum’da açıldı. Mardinli şef Ebru Baybara Demir’in kazandığı ödül ve Overdose’un yenilenen menüsüyle yeme-içme dünyasından haberler burada.
#Hacı Baba Et LokantasıYaptığı haberlerle birçok kez Pulitzer kazanan, Amerika’nın siyasi analizleri ile de ünlü ve saygın gazetesi The New York Times Türkiye’deki seçim sonuçlarını yorumlamaktan sıkılmış olacak ki sofralarımızın sağlıklı ve görece ekonomik, geleneksel yemeği çılbırı manşete taşıdı.
#Hollanda2023 gastronomi dünyasına ne gibi yenilikler getirecek dersiniz? Yazarımız Ebru Erke sebze ve balık ağırlıklı menülerin artacağını, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu artizanal çikolatanın patlama yapacağını söylüyor. Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Esin Sungur’a göreyse dışarıda yeme alışkanlıkları değişip temalı konseptler artarken restoranlar özel kulüp havasına bürünmeye başlayacak... İşte yeme-içme sektörünü bekleyen gelişmeler....
#GastronomiSon dönemde özellikle gençlerin elinde sıklıkla gördüğümüz ‘bubble tea’ Tayvan asıllı bir içecek. Tıpkı Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi artık ülkemizde de aslına uygun yapılan örneklerini bulmak mümkün. Poppin Bubble Tea de, bu trendi takip eden mekânlar arasında öne çıkanlardan...
#Poppin Bubble TeaDünyanın en çok çay tüketen ülkesiyiz. İyi demlenmiş, şöyle dumanı üstünde bir çayla içimizi ve sohbetimizi ısıtmanın yeri çok başka. İsteyene şömineli alanı, isteyene manzaralı seyir terasıyla çayın hakkını veren, yanında tadabileceklerimizle de mutlu eden kışlık mekânların en iyilerini jürimiz seçti.
#ÇayDünyanın pek çok farklı ülkesine gerçekleştirdiğim çay seyahatlerimin hepsinde yanımda bir demlik ve ince belli taşıdım. Durun, hemen ‘delirmiş’ demeyin. Dünyanın en iyi üreticilerinin veya çay satıcılarının Türk çayı hakkında ne düşüneceklerini çok merak ediyordum... Gelin, 15 Aralık Dünya Çay Günü vesilesiyle sizi favori çaylarım eşliğinde bir tura çıkarayım.
#Türk ÇayıRusya’nın farklı ülkelerde başarı yakalamış ilk zinciri Novikov, Mandarin Oriental Bosphorus’ta açtığı şubeyle İstanbul’da. Pan-Asya lezzetleriyle iddialı mekânın menüsü, yurtdışı örneklerine göre biraz daha sade... Ama trüflü deniztarağı, yuzu somon gibi saşimileri, şef seçkisi suşi çeşitleri ve günlük taze deniz ürünleriyle bu açığı kapatıyor.
#Mochi