Karbonhidratların zararlı olduğu efsanesi yıllardır ortalıkta dolaşıyor. Ancak bir diyetisyen Business Insider'a makarnanın aslında sağlıklı bir beslenmenin lezzetli bir parçası olduğunu söyledi. Makarnayı daha sağlıklı hale getirmek için ise beş püf noktası paylaştı. İşte detaylar…
#SağlıkEzber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeBir kolorektal kanser cerrahı olan Dr. James Read, “Bağırsak kanserini önlemek için yapılabilecek şeyler var, hem de fazlasıyla” dedi ve riski azaltmak için yapılması gereken beş temel şeyi anlattı.
#Kolorektal KanserBir gün önceden artan pilavlarınız, patates ya da makarnanız aslında oldukça sağlıklı desek çoğunuz ‘Hadi canım olur mu öyle şey?” dersiniz. Ezberleri bozan bir bilgi ama gerçek… Yememek için kendimize engel olmaya çalıştığımız patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeBağırsak kanseri son yıllarda gündemin ilk sıralarına yerleşti. Çok sayıda araştırma, hastalığın giderek daha fazla genç insanı etkilediğini ortaya koyuyor. Erken başlangıçlı vakaların artması, insanların hastalığın ilk etapta ortaya çıkmasını engellemek için yapabilecekleri bir şey olup olmadığını sorgulamalarına yol açtı.
#Kolorektal KanserPastel renkli evleriyle Simi mütevazı bir ada. Adadaki çok iyi bir lokanta olan Pantelis’e iki gün üst üste gidiyoruz. Favorim tuzlu, salamura edilmiş deniz ürünleri oluyor. Trata Trawler Taverna’da yediğimiz deniz salyangozu da nefis.
#Vedat MilorEmre Sakçı, Kuzey Tunçelli, Selin Hürmeriç... Türkiye yüzme tarihine adlarını altın harflerle yazdırdılar. Yüzücülerimiz bu branşta çok da alışkın olmadığımız başarılarıyla tüm ülkeyi gururlandırdı. Sakçı Türkiye adına ilk yetişkinler Avrupa şampiyonluğunu kazanırken, Tunçelli gözlerimizi yaşartacak kadar iyi bir derece yaptı. Hürmeriç ise hem artistik yüzmede ilk altın madalyamızı boynuna taktı hem de İstiklal Marşı’nı iki kez tüm dünyaya dinletti.
#Selin HürmeriçYemeğinizi hangi sırayla yiyorsunuz hiç düşündünüz mü? Sosyal medya şu sıralar ‘besin sıralaması’ ile ilgili tavsiyelerle çalkalanıyor. Tabağınızda önce yeşillikleri (lif), sonra tavuğunuzu (protein) ve en son kızarmış patatesinizi (karbonhidrat) tüketmenin yemek yeme isteğini azaltacağını, iltihaplanmayı azaltacağını ve sizi diyabetten korumaya yardımcı olacağı iddia ediliyor. Peki bilim bunu destekliyor mu?
#YemekUzun ve sağlıklı bir hayat yaşamayı kim istemez? Son yıllarda bu alanda çok ciddi araştırmalar yürütülüyor, bilim insanları bir asırdan fazla yaşamanın sırlarını keşfetmek için çalışma üstüne çalışma yapıyor. O araştırmacılardan biri, 100 yıldan fazla yaşamanın sırrına dair emin konuşuyor.
#Uzun Yaşamın SırlarıOMAD diyeti, "One Meal A Day" yani günde sadece bir öğün yemek yemenizi öneren bir beslenme yaklaşımı. Son dönemde çok popüler olan ve ünlü isimlerin de uyguladığı bu beslenme şeklinde, herhangi bir kalori kısıtlaması bulunmuyor. Hatta dilediğiniz gıdayı günün bir saatinde tabağınız taşana kadar tüketebiliyorsunuz. En ilginç olanı da diyetin metabolizmayı hızlandırma amacıyla yapılıyor olması. Peki OMAD diyeti ne kadar sağlıklı? Zamanla yeme bozukluğuna neden olabilir mi?
#SağlıkSohbetlerin kulak misafiri, gün içinde kendimize verdiğimiz en güzel ödül ve arkadaş ortamlarında ısmarlanan en ekonomik ikram içeceği hiç şüphesiz çaydır. İşte bu haftaki yazımız çay tiryakisi olup özellikle “Ben çayı şekersiz tüketemem ama şekerli de tüketip kilo almak istemiyorum” diyenler için hazırlandı.
#ÇayBizim kültürümüzde yemeğe genellikle çorba ile başlanır, ana yemek ve salata yenir, yanında ayran, su ya da başka bir içecek içilir, üstüne de tatlı ya da meyve tüketilir. Bu sıralama ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor ama bilim insanları, sağlığımızı ve metabolizmamızı etkileyen şeyin yalnızca yediğimiz yiyeceklerin türü değil, aynı zamanda bunları yeme sıramız olduğunu söylüyor. Yemeği yeme sıramız kan şekeri düzeyinden tokluk hissine kadar pek çok şeyi etkiliyor. Peki yemekleri hangi sırayla yemeliyiz? Uzman diyetisyenler Safiye Keskin ve Didem Yıldız Küçük ile konuştuk.
#SağlıkYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 12 aylık bebek ne kadar uyur, 12 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 12 aylık bebek kilosu, 12 aylık bebek bakımı, 12 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 12. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHazal Subaşı, Kanal D’nin sevilen dizisi “Dilek Taşı”nda Figen karakteri ile izleyici karşına çıkıyor. Subaşı, Elele dergisinin yeni sayısına konuk oldu. Subaşı, “Bu benim ilk dönem işim, o yüzden daha da heyecanlıyım. Setteki her dekor, her kostüm çok ilgimi çekiyor. Bu projenin her detayından çok keyif alıyorum” dedi.
#Hazal SubaşıGösteri dünyasında özellikle de sinema ve dizi sektöründe kadınlara uygulanan zayıflık baskısı çok sakıncalı ve acı verici sonuçlar doğurabiliyor. Üstelik sürekli karşılarında gördükleri bu aşırı zayıf ve sektör tarafından “ideal” olduğu iddia edilen yıldız isimleri gören genç kadınlar da kendilerini bu görüntüyü yakalamak uğruna tehlikeye atabiliyor.
#Whitney PortYıl 2012, henüz Radikal kapanmamış, farklı gazetelerden bir grup yazar Hüsnü Özyeğin’in davetiyle Özyeğin Üniversitesi’nde açılan Le Cordon Bleu’de, okulun master şeflerinin bizim için düzenlediği ‘workshop’a katılıp sos yaparak sembolik diplomalarımızı almış ve muhteşem bir yemek yemiştik.
#Müge AkgünEvde elinde tatlı kaşığıyla çocuklarına bal yedirmeye çalışıyor, onların sağlıklı beslenmesini önemsiyor hatta kızı Sude’nin önüne balıkları elleriyle ayıklayıp limonlayarak koyuyor. “Babalık mükemmel bir duygu” diyen şef Mehmet Yalçınkaya’dan bahsediyorum... Babalar Günü vesilesiyle buluştuğumuz şef, babalara önemli bir mesaj da veriyor: “Çocuklarınızın sizin dünyanıza gelmesini beklemeyin, siz onların dünyasına girmeye çalışın.”
#Mehmet YalçınkayaSon yıllarda bitkisel ve glutensiz beslenmeye ilginin artmasıyla protein ve lif bakımından zengin olan bakliyat unlarına talep de arttı. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi baklagillerden üretilen unlar gerçekten geleneksel unun yerini alabilir mi? Bu unlar ne kadar sağlıklı? Bu bakliyatlar una dönüşürken nasıl bir işlemden geçiyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkSon yıllarda bitkisel ve glutensiz beslenmeye ilginin artmasıyla protein ve lif bakımından zengin olan bakliyat unlarına talep de arttı. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi baklagillerden üretilen unlar gerçekten geleneksel unun yerini alabilir mi? Bu unlar ne kadar sağlıklı? Bu bakliyatlar una dönüşürken nasıl bir işlemden geçiyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkHastalıklarla, rahatsızlıklarla mücadele ederken kişiyi bütüncül bir zihniyetle ele alan homeopatinin ülkemizde ve hatta yurt dışında hatırı sayılır ismi Levent Buda ile %100 İlham Veren Sohbetler’de bir araya geldik. Homeopati alanında ülkemizde öncü isim olan ve bir çok kişiyi homeopati ile tanıştıran Levent Buda, herkesin kendine has iyileşme koşulları olduğunu, sağlıklı kalmanın ve hastalıklarla baş etmenin yollarını anlattı. Sağlıklı günleriniz olsun!
#Sponsorlu İçerik