Kanal D'nin sevilen yemek programı Arda'nın mutfağı yine farklı tarifleri izleyiciyle buluşturdu. Programın bugünkü (8 Ekim) bölümünde vişneli limonlu baklava tarifi hazırlandı. Peki Vişneli ve limonlu baklava tart nasıl yapılır? İşte Arda'nın Mutfağı vişneli limonlu baklava tart tarifi ve malzemeleri
#Vişneli Limonlu Baklava Tart TarifiLimonlu barı ağzıma attığım an burnuma gelen o tereyağı kokusu, cupcake kremasının kıvamı ve nefis tadı… Amerika’da nasılsa burada da aynen öyle. New York’taki küçük bir dükkândan küresel bir başarı hikâyesine dönüşen Magnolia Bakery, Avrupa’daki ilk şubesini bu hafta İstanbul’da açıyor. Açılış öncesi marka temsilcileriyle bir araya geldim, meşhur lezzetlerini tattım.
#CupcakeBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriSon yıllarda Türkiye’de de hayranı çoğalan makaron, her ne kadar Fransız lezzeti sanılsa da İtalya’da ortaya çıkmıştır. Fransa'ya ait sanılmasının sebebi ise İtalya’dan gelen tarifin son halini Fransa’da almasıdır. Paris'te, pastanelerin en ünlüleri 150 yıldır makaronlarıyla tanınmıştır. Peki, makaron tam olarak nedir, nasıl yapılır, makaron yapılışı için gerekli malzemeler neler?
#Makaron NedirOruçluyken düşen kan şekerinizi iftardan sonra yiyeceğiniz tatlılarla dengeleyebilirsiniz. Ramazan ayında yapılabilecek birbirinden farklı tatlı tarifleri ile seçenekler çoğalıyor! İşte, sizler için hazırladığımız ramazanda afiyetle yiyebileceğiniz 14 tatlı tarifi...
#Ramazan AyıKek denince birçoğumuz için akan sular durur. Daha fırına atıldığı anda mis gibi kokmaya başlayan, puf puf kabaran nefis kekler yapmak için bilinmesi gereken bazı minik püf noktaları var. Bunlara dikkat ettiğiniz takdirde, konu komşuyu kıskandıracak, elden ele kapışılacak kekler yapabilirsiniz. İşte karşınızda güzel kek yapmanın püf noktaları…
#KekSonunda 2016'nın son haftası geldi! O kadar yorucu, üzücü, yıpratıcı ve zor bir sene geçirdik ki, hiçbirimizin özleyeceğini sanmıyorum. Vahşet, acı, korku, matem... Hepsi, hayatımızın bir parçası oldu. Etrafımda kiminle konuşsam “Bitsin artık bu sene!” diyor. Yeni yıldan beklentilerimiz büyük, tüm yaşananlara rağmen hala umudumuz var.
#İdil Tatari