Güncelleme Tarihi:
Dalmaçyalı Kurabiye
Ferhan Ünsal'ın Tarifi
Malzemeler
2 yumurta
1 paket margarin
1 paket pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
12 kahve fincanı un
2 veya 3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
Un ve oda sıcaklığında yumuşamış margarin iyice yoğrulur, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu ile harmanlanır. Yumurta ile tekrar yoğrulur. Hamur iki parçaya ayrılır, bir parçasına kakao eklenir. Hamurlardan birer küçük parça alınarak rulo yapılıp birleştirilip avuç içinde yuvarlağımsı şekil verilir. Fırından kızarmadan beyaza yakın alınır.
Afıyet olsun
Yaz Tatlısı
Cüneyt Koç'un Tarifi
Malzemeler
5 yemek kasığı irmik
1 su bardağı şeker
6 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 poşet krem santi
Hazırlanışı
Krem santi hariç tüm malzemeleri kısık ateşte karıştırarak pişirin. Piştikten sonra iyice soğuyabilmesi için buzdolabının derin dondurucu kısmında bir saat bekletin. Krem santiyi içine boşaltıp iyice çırpın. Servis tabağına yarısını boşaltıp arasına mevsim meyvaları dizerek değişik tatlar elde edebilirsiniz. İkinci katı da bu meyvelerin üzerine döküp en üste hindistan cevizi serpin yazın dondurma ile servis yapılırsa çok hoş bir ikram olur.
Limonlu, Portakallı Kek
Ferhan Ünsal'ın Tarifi
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon rendesi
2 portakal rendesi
1/2 portakal suyu
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker blendırda 5 dakika yakın çırpılır. Daha sonra sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu, limon rendesi, portakal rendesi ve suyu; hepsi çatalla veya tel çırpıcı ile karıştırılır. Çok büyük olmayan kek kalıbına, dibini çok az yağladıktan sonra 180 derecede pişirilir.
Not: Arzu eden çikolatali veya cevizli, tarçınlı olarak da pişirebilir.
Afiyet Olsun.