Kurban Bayramı gelip çattı. Vatandaşlar bayrama hazırlık yaparken bir taraftan da buzluklarda yerler açıldı. Kurban Bayramı denince şüphesiz hep aynı temel soru aklımıza gelir: “Kurban etlerini nasıl muhafaza etmeliyiz?” Biz de sizin için bu yöntemleri araştırdık ve “Sağlıklı bir şekilde kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?” sorusuna cevap bulduk...
#Kurban Eti Nasıl SaklanmalıBayramda misafirler için ikramlık hazırlamadan olmaz. İkramlıklar içinde de börek vazgeçilmez lezzetler arasında yer alıyor. Türk mutfağının birbirinden lezzetli ve çeşitli börek tariflerini sizin için derledik.
#Borek TarifleriRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞKütahya, porselen üzerine oluşmuş bir sanatsal kültüre sahiptir. Bunun yanı sıra kültürel miras değeri taşımakta olan değerlere sahiptir. Geçmişten gelen çini üretimin yanı sıra meşhur yemekleri de bölgesel kültür içinde bulundurmaktadır. Yemeklerinin içerikleri olarak etli yemekler ve hamur işinden oluşan yemekler bulunur. Kütahya’nın meşhur yemekleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Kütahya YemekleriBazen soğanlı piyazını yapıp nar pekmeziyle tatlandırıyorum, bazen patates salatasına katıyorum. Semizotu veya yaşadığım Gaziantep’teki adıyla pirpirimin zeytinyağlı ve etli yemeği de nefis... Bu yemekler kurutulmuş pirpirimle de pişirilebiliyor. Semizotunu genelde yoğurtla karıştırıp yeriz ama bir de turşusunu kurun... Yemeklerin yanında soğuk soğuk yemesi de çok zevkli.
#SemizotuAirfryer fritöz, yemek pişirmek için sıcak hava sirkülasyonu kullanan bir küçük ev aletidir. Airfryerlar pişirmek için yiyeceğin etrafında sıcak hava dolaştırarak çalışır. Hava fritözü ile diğer fritözler arasındaki temel fark, hava fritözünün yiyecekleri pişirmek için çok az miktarda yağ kullanmasıdır. Hatta bazen hiç yağ kullanmaması bu mutfak aletlerini daha sağlıklı bir alternatif haline getiren bir özelliktir. Bu sebeple birçok kişi tarafından da sıklıkla tercih edilen bir küçük ev aletidir.
#Sponsorlu İçerikGelinim Mutfakta biber soslu pratik börek günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. Adından da belli olacağı üzere beş çaylarına pratik bir hamur işi hazırlamak isteyenler için bu tarif lezzetli bir alternatif olacak. Peki, evde kolay biber soslu pratik börek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta biber soslu pratik börek tarifi ve yapılışı...
#Biber Soslu Pratik BörekYemek artıkları ve bayat ekmekler, çöpe atıldığında hem çok büyük bir israf hem de ekonomik kayba sebep oluyor. Bununla birlikte dünyanın büyük bir kısmının açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir ortamda, kaynakların son derece etkili kullanılması ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanabilmesi adına geri dönüşüm tarifleri harika birer çözümdür. Biz de bu sorumluluk duygusuyla hareket ettik ve evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin yollarını sizler için derledik.
#Bayat Ekmek‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıBeş çayları, misafir ağırlamaları ve özel günlerde menünün eşsiz parçalarından birisi olan Hatay usulü çökelekli ıspanaklı gül böreği, lezzetli ve doyurucu olmasının yanı sıra kolay tarifi ile de tercih sebebi oluyor. İşte pratik ve kolay börek tarifleri arasında yer alabilecek olan yöresel dokunuşlarla şekillenmiş Hatay usulü çökelekli ıspanaklı gül böreği tarifi…
#Belgin Ekmen YenilmezGüvenle balık yediğim, tekrar tekrar gittiğim yerlerin sayısı sanıyorum 10’u aşmaz. Deniz ürünlerinin ve balığın tazeliği benim için özellikle önemli. Alerjik bir bünyem var, vücudum hemen tepki veriyor, herkesten çok daha kolay zehirleniyorum. Yakınlarım buna ‘iş kazası’ diyor! İstanbul, Gelibolu, Urla, Çeşme ve Antalya’da güvendiğim yerler tabii ki var. Ama Ankara balıkçılarının yeri ayrı. Trilye, Kalbur, Fevzi Hoca üçlüsüne bu yıl yeni keşfim Taka da eklendi. Neyse ki İstanbul’da Fevzi Hoca’nın şubesi var. Şimdi Trilye özlemi de bitecek gibi görünüyor.
#Müge AkgünŞef ve gastronomi yazarı Elif Edes Tapan’ın hazırladığı ‘Mutlu Mutfak’ serisinin yeni kitabı raflardaki yerini aldı. ‘Tüy Siklet’te kolay temin edilecek malzemelerle hazırlayabileceğiniz pratik ama bir o kadar göze ve damağa hitap eden tarifler yer alıyor.
#Elif Edes TapanTürk mutfağının vazgeçilmezidir börekler. Kıymalı, peynirli, patatesli… Kokusuyla misafirleri karşılayan, hafta sonu masalarını şenlendiren börekler; farklı tatları sarıp sarmalayarak lezzetine lezzet katıyor. Çıtır mı çıtır, enfes mi enfes börek tarifleri ramazan sofralarınızda yer açmanızı bekliyor! İşte lezzetli ve pratik 3 börek tarifi…
#Mucize Lezzetler