Güncelleme Tarihi:
Sömestir tatilinde çocuklarınızla birlikte enfes tarifler hazırlamaya ne dersiniz? Bu uğraş hem onların el becerilerini artıracak hem de yaratıcılıklarını geliştirecek. İşte, birlikte keyifle hazırlayabileceğiniz pratik yemek tarifleri…
SEBZELİ KÖFTE
Malzemeler
10 gr. kabak
10 gr. kereviz
10 gr. patlıcan
10 gr. havuç
1/2 dal taze soğan
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
1 adet yumurta
1 ActiFry kaşığı su
1 ActiFry kaşığı toz parmesan
1 tutam kimyon
1 tutam pulbiber
1/4 ActiFry kaşığı tuz
90 gr. galeta unu
1/2 ActiFry kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Kabak, havuç, kereviz, patlıcan ve taze soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
Yumurta, su ve zeytinyağı hariç bütün malzemeyi bir kapta karıştırıp harmanlayın. Ardından yumurta ve suyu ilave edip yoğurun. Elinizle yuvarlayarak karışımdan küçük toplar yapın ve derin dondurucuda 20 dakika dinlendirin.
Pişirme haznesine zeytinyağını koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra köfteleri ilave edin ve 10 dakika pişirin.
Bu tarifte parmesan peyniri yerine beyaz peynir de kullanabilirsiniz. Baharatları damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.
SOSİS KIZARTMASI
Malzemeler
4 adet sosis
1/2 ActiFry kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Sosisleri 3 parçaya bölün ve uçlarından artı şeklinde kesikler atın.
Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra sosisleri ilave edip 5 dakika kızartın.
TAVUK KANAT
Malzemeler
1.5 kg. tavuk kanat
1 tutam kırmızı toz biber
1/2 ActiFry kaşığı soya sos
1 ActiFry kaşığı su
1 ActiFry kaşığı zeytinyağı
1/4 ActiFry kaşığı biber salçası
1/2 ActiFry kaşığı tuz
1 tutam karabiber
Hazırlanışı
Tavuk kanatlarını zeytinyağı ve tuz ile iyice karıştırın. ActiFry’ı çalıştırın; 2 dakika sonra tavuk kanatlarını pişirme haznesine koyun ve 25 dakika pişirin.
Kırmızı toz biber, soya sos, su ve biber salçasını karıştırıp sos hazırlayın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Hazırladığınız sosu ActiFry’ın pişirme haznesine ekleyip 5 dakika daha pişirin.
ActiFry’da hazırladığınız patates kızartması ile servis yapabilirsiniz.
PEYNİRLİ DEREOTLU BÖREK
Malzemeler
1 adet yufka
150 gr. lor peyniri
1/2 ActiFry kaşığı dereotu (ince doğranmış)
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta beyazı
1 ActiFry kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Börek harcı için lor peyniri, dereotu, yumurta sarısı, tuz ve karabiberi bir karıştırma kabında ezerek karıştırın.
Yufkayı ortadan ikiye bölüp 5 cm. kalınlığında ve 10-15 cm. uzunluğunda şeritler halinde kesin. Yufkaların uç kısmına 1 tatlı kaşığı peynirli harç koyun. Üçgen şeklinde sararak yufkanın en sonuna doğru gelin. Kapatmadan önce yufkanın ucuna fırça ile yumurta beyazı sürüp yapıştırın. Derin dondurucuda en az 1 saat dinlendirin.
Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra porsiyonlar halinde börekleri ilave edip 10 dakika pişirin.
Böreklerin açılmaması için bir seferde maksimum 8 adet börek pişirmenizi tavsiye ediyoruz. Böreğin harcını çeşitlendirerek farklı tarifler de yaratabilirsiniz.
BU ENFES BÖREĞİN ANA MALZEMESİ OLAN LOR PEYNİRİ ÇOCUKLARINIZIN KALSİYUM ALIMINI DESTEKLEYECEK. TARİFİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!
BİSKÜVİ TOPLARI
Malzemeler
1 paket petibör bisküvi
1 – 1,5 adet muz
20 gr çikolatalı fındık ezmesi
20 gr Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Bisküvi topları yapmak için önce burçak büsküvileri rondodon geçirin. Daha sonra soyduğunuz muzları ve çikolatalı fındık ezmesini rondoya ilave edin ve büsküvilerle birlikte tekrar rondodan geçirin. Hazırladığınız karışımdan küçük toplar alarak elinizle yuvarlayın. Hindistancevizi rendesine bulayın. Büsküvi toplarınız hazır.
ÇOCUKLARINIZLA BİRLİKTE YAPABİLECEĞİNİZ KEYİFLİ BİR TATLI TARİFİ. BİSKÜVİ TOPLARININ YAPILIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!
ALACA KEK
Malzemeler
240gr un
240gr şeker
4 adet yumurta
240gr tereyağı
12gr kabartma tozu
5gr tuz
1 paket şekerli vanilin
20gr kakao
Hazırlanışı
Tefal Alman Kek Kalıbı ile alaca kek yapmak için önce tereyağı ve şekeri mikserde krema kıvamına gelene kadar çırparak kabartın. Yumurtaları birer birer karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin. Başka bir kapta un, tuz, vanilya ve kabartma tozu harmanlayın.. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Karışımın 1/3’nü başka bir kaba ayrıp içine eleyerek kakao ekleyin ve karıştırın. Tefal Alman Kek kalıbını yağlayın ve unlayın. Kalıba bir miktar sade karışımdan bir miktar kakaolu karışımdan koyarak alacalı bir görünüm elde edin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Keki kalptan çıkarın.
ÇOCUKLARINIZ BU TATLININ GÖRÜNTÜSÜNE BAYILACAKLAR. ALACA KEKİN TARİFİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!
SICAK MEYVE SALATASI
Malzemeler
Kıtırlar için:
100 gr. un
67 gr. tereyağı
33 gr. şeker
Meyveler için:
1/2 adet elma
1/2 adet armut
1 adet muz
1 adet portakal
1adet kivi
1 ActiFry kaşığı tereyağı
1 ActiFry kaşığı şeker
Hazırlanışı
Kıtırlar için: Un ve küp küp kesilmiş soğuk tereyağını parmaklarınızın ucu ile ovalayarak kırıntı haline getirin. Şekeri ilave edip aynı şekilde karıştırın. ActiFry’ı çalıştırıp 2 dakika ısınması için bekleyin. Ardından unlu karışımı ilave edip 12 dakika kavurun. Bir kenarda soğumaya bırakın.
Meyveler için: Elma ve armudu yıkayın. Muz ve kivinin kabuklarını soyun ve hepsini aynı büyüklükte iri küp doğrayın. Portakalı zarları kalmayacak şekilde soyun ve keskin bir bıçakla iki zar arasında bulunan etli kısmı keserek çıkartın.
Tereyağını ActiFry’ın pişirme haznesine koyup eritin. Önce elma ve armutları ilave edip 5 dakika; ardından şekeri ekleyip 2 dakika; muz ve kiviyi koyup 3 dakika; son olarak portakalları ekleyip 2 dakika pişirin. Meyveleri servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine hazırladığınız kıtırları serpiştirin. Dilerseniz frenk üzümü taneleri ile süsleyip yanında vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Bu tarifi mevsim meyveleri ile çeşitlendirebilirsiniz.
MENEMEN
Malzemeler
6 adet domates
3 adet çarliston biber
3 adet yumurta
1 ActiFry kaşığı sıvı yağ
1/4 ActiFry kaşığı tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Annenizden biberleri ikiye kesip çekirdeklerini çıkartmasını ve ince ince doğramasını isteyin. Annenize domateslerin kabuklarını kolay soymak için blanşe etmek yöntemini kullanabileceğini söyleyin. Daha sonra domatesleri küp küp doğraması gerektiğini hatırlatın.
Annenize pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırmasını söyleyin. 2 dakika sonra biberleri ilave edin ve 7 dakika kavurun. Domatesleri ilave edip tuz ile tatlandırın ve 7 dakika daha pişirin. Bu arada yumurtaları ayrı bir kasede çırpın ve annenizden pişirme haznesine eklemesini isteyin; 4 dakika daha pişirmeye devam edin.
Kıyılmış maydanoz ilavesiyle servis yapın.