Latin Amerika edebiyatı haberleri sayfasında Latin Amerika edebiyatı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 63 Latin Amerika edebiyatı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Carlos Fuentes’in ‘Doğmamış Kristof’ kitabının anlatıcısı, anne karnındaki bir fetüs. Yazar dokuz ay boyunca fetüsün dilinden ve çokça erk sahiplerine seslenerek hem mevcut aile yapısıyla ilgili ağır eleştiriler hem de yeni yüzyıla hazırlanan Meksika için acımasızca tespitler yapıyor.
#Carlos FuentesKosta Rikalı genç yazar Carlos Fonseca’nın Türkçeye çevrilen ilk romanı ‘Hayvan Müzesi’, 1970’lerde çıkılan bir yolculuğun, umutların, hayal kırıklıklarının, kayıpların ve büyük bir yıkımın hikâyesi... Sadece bireysel değil küresel yıkım üzerine kurgulanmış çok merkezli, sorgulayıcı ve heyecan verici bir roman.
#Carlos FonsecaAdı Julio Cortazar, Carlos Fuentes, Juan Rulfo ve Marquez ile birlikte anılan Guatemalalı yazar Augusto Monterroso’nun iki yapıtını okudum. Biri ‘Devridaim’, diğeri ‘Toplu Eserler ve Diğer Hikayeler’. Nasıl buldum? 1921-2003 yılları arasında yaşamış ve yazmış olan Monterroso ile keşke tanışmış olaydık diye hayıflandım! Neden derseniz, kitabını açmış da yazdıklarını tek tek bana okuyormuş gibi bir yakınlık içinde buldum kendimi. Çok iyimser bir yazar, en çok da bundan sevdim sanırım.
#Mahmud DervişCarlos Fuentes’in ‘Doğmamış Kristof’ kitabının anlatıcısı, anne karnındaki bir fetüs. Yazar dokuz ay boyunca fetüsün dilinden ve çokça erk sahiplerine seslenerek hem mevcut aile yapısıyla ilgili ağır eleştiriler hem de yeni yüzyıla hazırlanan Meksika için acımasızca tespitler yapıyor.
#Carlos FuentesKosta Rikalı genç yazar Carlos Fonseca’nın Türkçeye çevrilen ilk romanı ‘Hayvan Müzesi’, 1970’lerde çıkılan bir yolculuğun, umutların, hayal kırıklıklarının, kayıpların ve büyük bir yıkımın hikâyesi... Sadece bireysel değil küresel yıkım üzerine kurgulanmış çok merkezli, sorgulayıcı ve heyecan verici bir roman.
#Carlos FonsecaÖğrenciler kitap okuyarak tatillerini verimli geçirirken, başka dünyaları da öğreniyor. Peki farklı ülkelerdeki öğrenciler hangi kitapları okuyor? En çok ne tür kitaplar ödev olarak veriliyor? Bu ülkelerin okullarında verilen okuma listeleri neler ve bunlar, öğrencilerin gelişimlerine nasıl katkı sağlıyor?
#Kitap<B>ALASTAIR REID,</B> <B>Gabriel Garcia Marquez'</B>in <B>Yazmak İçin Yaşamak </B>adlı anı kitabı üzerine <B>Yuvana Dönebilirsin </B>(You Can Go Home Again) başlıklı yazısında (The New York Review of Books, January 15, 2004, s.20) bir yazarın, bir dilin, bir edebiyatın kaderini nasıl değiştirdiğini anlatıyor.
Usta çevirmen ve eleştirmen Seçkin Selvi’nin yaşamını, yakın dönem Türkiye tarihiyle birlikte anlatan, Zeynep Miraç imzalı ‘Seçkin/Ödünsüz Bir Yaşam’; sadece kültür hayatına büyük emek vermiş bir insanı değil, adeta maceraperest bir roman kahramanını çıkarıyor karşımıza.
#Seçkin SelviŞu ana kadar 83 ülke gezen ve hedefi tüm ‘dünya’ olan eğitmen, girişimci ve gezgin Perçin İmrek’le konuştuk. Özbekistan, Tacikistan gibi turistik olmayan yerleri ayrı seven İmrek “Kendimi en yakın hissettiğim yerlerse Akdeniz ve Latin ülkeleri” diyor...
#Perçin İmrekİlk kez Türkçeye çevrilen Amerikalı yazar Jenny Offill, üçüncü romanı ‘Hava Durumu’nda iklim değişikliğinin yaratacağı kıyamet beklentilerinin, politik durumun ve kişisel hayatlardaki tıkanıklığın yol açtığı endişeleri konu alıyor. Küçük parçalar halinde, didaktikliğe kaçmayan, şaşırtıcı güzellikte bir dille yazılmış ‘Hava Durumu’, çağdaş yaşamın hem ‘korkunç müziğini’ hem de ‘sessiz ışıltısını’ yakalıyor.
#Jenny OffillNecdet Sander’den İngilizce kitaplar almaya başladığım yer Mısır Apartmanı’nın girişindeki bürosuydu. Sık sık uğrardım. Kendi ülkelerinde bile yasal gerekçelerle basılmayan kitapların özgün baskısı burada satılırdı. Özellikle Rusya’da yayımlanan kitaplar, pelür kâğıdı inceliğinde basılmış nüshalarıyla onda bulunurdu.
#Necdet SanderYunus Emre Enstitüsü, kültürümüzü dünyaya tanıtmak hedefiyle proje üretmeyi sürdürüyor. Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş koronavirüse rağmen çalışmaların aksamadığını, aksine Türkçe kurslarına dünyanın dört bir yanından giderek daha fazla talep geldiğini söyledi: “Normalde Roma’daki merkezimizde Türkçe öğrenenlerin sayısı 40-50 kişiydi. Pandemi nedeniyle ilk kapanma orada olunca 400 kişi başvurdu. Latin Amerika’da ise başvuru sayısı 5 bine ulaştı. Üstelik orada merkezimiz yok, hiç gitmedik bile. 2020 sonuçlarına göre Türkçe, dünyada öğrenilen yabancı diller arasında beşinci sırada...”
#Yunus Emre EnstitüsüNicedir merak ettiğiniz eserleri okumak, kitaplığınızda hep gözünüze çarpan ama bir türlü okumaya vakit bulamadığınız kitapları elinize almak, yeni yazarlar keşfetmek, yarım kalan klasikleri bitirmek için bundan daha iyi bir zaman olabilir mi? Jürimize danıştık, evde geçirdiğimiz zamanı daha anlamlı kılacak önerilerini sorduk. İster zamana direnen bir kitabın kapağını aralayın, ister çağdaş edebiyatın parlayan yıldızlarının izini sürün...
#KitapTehlikeli Karım ilk bölümü ile ekran önüne çıkıyor. Oyuncuları ile dikkat çeken Tehlikeli Karım, genel konusuyla da merak ediliyor. Başrollerinde Gonca Vuslateri, Seçkin Özdemir ve Mustafa Üstündağ gibi oyuncuların yer aldığı Tehlikeli Karım, Show Tv ekranlarında izleyicilerin karşısına çıkacak. İşte, dizinin oyuncuları ve detaylı bilgiler
#Tehlikeli Karım2017 yılı içinde art arda yapılan çevirilerle yeniden hatırladığımız Clarice Lispector, ‘G.H.’ye Göre Çile’ romanında bir kadının kendi içine yaptığı yolculuğu anlatıyor. Duyguların, düşüncelerin, tutkuların öne çıktığı; insanın, gerçeğin, Tanrı’nın ve varoluşun sorgulandığı ama dilin hepsinin önüne geçtiği, sayfa sayısı az ama hacmi geniş, hazmetmesi zor bir anlatı.
#Kitapsanat