Bakla, bezelye, çağla, erik, taze sarımsak, enginar hepsi şahane ama baharın geldiğinin benim için esas habercisi kuşkonmaz. Izgara yapıp zeytinyağı ve limonlu sosla yemek ilk tercihim. Pazar sabahları biraz soteleyip üstüne köy yumurtası kırarak ekmek banmayı da seviyorum. Lokantada bu dönemde bir de limon kabuklu kuşkonmazlı makarna hazırlıyoruz. Gecenin 11’inde, sağlıklı olmadığını bile bile, ayaküzeri de olsa doluyorum çatalımı makarnaya...
#KuşkonmazÖzellikle evde yemek tutkunlarının yakından takip ettiği sosyal medya sitesi Pinterest, koronavirüs karantinası döneminde kullanıcılarının en çok hangi tarifleri arayıp pin'lediklerini açıkladı. Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelerde özellikle hamur işleri öne çıkıyor. Peki hangi ülkede ne arandı? İşte cevapları...
#PinterestKuşkonmaz genel olarak lüks bir sebze sayılır. Hem bakımı hem de toplanmasıyla oldukça zahmetli. Eskişehir'in Laçin beldesinde yetişen bu sebze, yöresine göre adlarıyla hiç kaybolmamış mutfağımızdan. Şimdi ise doğanın uyanışının müjdecisi olan Kuşkonmazın hasat zamanı...
#KuşkonmazTütsülenmiş dana sosisli hot dog... Tikka masala soslu tavuk... Fajita... Süt reçelli churros... Galataport’ta açılan Vandal’ın menüsüne uluslararası mutfaktan örnekler ve modernize edilmiş sokak yemekleri hâkim. Ayrıca Türk usulü serpme kahvaltı da var. Reçelleri ev yapımı, bal Erzincan’dan...
#Galataportİtalyan lokantası denince gözümüzde hemen pizza ve makarna beliriyor ama et ve balık çeşitleriyle iddialı bir ana yemek menüsü de onların vazgeçilmezi. Kanyon AVM’deki Ristorante Gina, bu konuda sınıfta kalmıyor. Mekâna öğle saatleri tatlı molası için de uğranır. Mango ve limonotu sosuyla gelen mascarpone terin, hafifliğiyle uçuran, kestane klasiği ‘mont blanc’sa uzun bir süre tatlıya doyuran lezzetli seçenekler...
#Ristorante GinaYıllarını sektöre vermiş deneyimli şef Aydın Demir bu yaz Alaçatı’da yeni açılan Cherie’nin mutfağının başında. Anadolu mutfağını iyi bilen ve bu alandaki birçok tanınmış restoranı yöneten şef “Pazara çıkmadığım sürece yerel ürün bulamıyorum. Ege’de bile yerel malzemeye ulaşmakta zorluk var” diyerek çok önemli bir noktaya parmak basıyor.
#YazarUn bütün sessizliğiyle tezgahınızın üzerindeyken, eklediğiniz her damla su ona hayat katmaya başlar. Ateşin gücüyle pişmeye başladığında mis gibi kokusunu duyarsınız. İşte bu koku tıpkı bana hissettirdiği gibi milyonlarca insana kendini iyi hissettirir. Çünkü bu hayatın büyüsüdür!”
#KuşkonmazÖğrenciyseniz bekârsanız, ev yemeği bulamıyorsanız, mutfakla aranız iyi değilse, vaktiniz kısıtlıysa ya da canınız sadece değişik bir şeyler tatmak istiyorsa siz de paket servise başvuruyorsunuzdur. Peki ya verdiğiniz sipariş siz açlıktan ölene kadar gelmezse ya da kapıya ulaştığında çoktan soğumuş olursa? Veya paketi açtığınızda her şeyin birbirine girdiğini, sizin için en önemli şey olan sosun unutulduğunu görürseniz? Bu hafta, işleri ya da yaşamları gereği sık sık dışarıdan yemek söyleyen jüri üyelerimize, paket servisini en iyi yapan adresleri sorduk.