GeriSeyahat Makarnanın en iyi 10 adresi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Makarnanın en iyi 10 adresi

Makarnanın en iyi 10 adresi

Makarna hayatımızın tadı. Ve her çeşit peynirlisinden deniz ürünlüsüne, sebzeli, etlisine, acılısından diyetine son yıllarda öyle bir çeşitlendi ki tadına giderek daha da doyum olmuyor.

Türkiye’de makarnalarını yarıştıran, birbirinden iddialı İtalyan restoranlarına da her yıl yenileri ekleniyor. Bu hafta, her biri konusunda uzman jürimize en iyi makarnaları yapan restoranları sorduk. İşte makarnanın en iyi on adresi.

EN İYİ 10

1- Mezzaluna - İstanbul

2- Papermoon - İstanbul

3- Da Mario - İstanbul

4- Zanzibar - İstanbul

5- Meditrina - İstanbul

6- Makkarna - Ankara

7- Il Padrino - İstanbul

8- Spazio - İstanbul

9. Otto - İstanbul

10- Pizzeria Venedik - İzmir

Mezzaluna

En eski adreslerden

İtalyan mutfağının İstanbul’daki en eski adreslerinden biri. En favori makarnalarından biri kurutulmuş domates kalamar ve karidesli linguini. Porçini mantarlı ve kremalı papardelle, taze el yapımı tortellini cotto jambon bezelye ve krema soslu, gratine edilmiş füme mozerallalı mezzeluna pontina en rağbet gören makarnalarından. Mutfaktaki şef italyan Antonia Lombardi. Mozarella ve jambonlar İtalya’dan getirtiliyor. El yapımı makarnaların hepsi Mezzaluna’nın mutfağında yapılıyor, kuru makarnalar ise yine İtalya’dan. Makarna fiyatları 17-26 YTL arasında. Her gün öğlen 12.00’den gece 12.00’ye kadar servis açık. Pazar günleri 13.00’te açılıyor. (Abdi İpekçi Cad. No: 38/1 Nişantaşı İstanbul, 0212 231 31 42)

Papermoon

10 özel makarna


1996 yılından beri hizmet veren Papermoon’da 10 çeşit makarna var. Linguini Mare (Deniz mahsullü ve domates soslu), kremalı ve porcini mantarlı fettucini fungi, ıspanaklı ve gorgonzola peynirli gnocchi, lazanya, ricotto peyniriyle ve ıspanakla doldurulmuş ravioli, adaçayı ve tereyağ sosla servis ediliyor. Balık yumurtasıyla yapılan spagetti bottarga ve taze somon, siyah mürekkep balığı, kremayla yapılan taglionini salmone, Papermoon’un favori makarnalarından. Makarnalar 24.00-38.00 YTL arasında. Şef ise İtalyan Guisseppe Pressani. (Nispetiye Cad. Akmerkez, 0 212 282 16 16)

Da Mario

Bütün ıstakozlu spagetti


Da Mario da 1996 yılından beri Güney İtalya mutfağının İstanbul’daki en önemli adreslerinden biri. Mönüsünde 7 çeşit el yapımı, 11 çeşit hazır makarna var. Patates hamurundan yapılan gnocchi, ravioli fungi, taglietelle fungi, kurutulmuş domates ve mascorponi peynirli yeşil makarna maltagliati, fesleğen soslu parpadelle, mozeralla ve porcini mantarlı kepekli fettuccini Da Mario’nun açıldığı günden beri mönüsünden eksik etmediği makarna çeşitleri. Kalamar, ahtopot, karides ve midyeli spagettiyi de denemenizi tavsiye ederiz. Makarnaların fiyatları 15.00-22.00 YTL arasında değişiyor. Fiyat ve lezzet bakımından tek istisna bütün ıstakozla servis edilen spagetti. Fiyatı 90 YTL. Da Mario her gün öğlen 12.00’den gece 12.00’ye kadar açık. (Dilhayat Sokak No:7 Etiler İstanbul 0212 265 51 86)

Zanzibar

Diyet Penne’si de var

Afrika’daki bir ada ülkesinden adını alan Zanzibar, bir Nişantaşı klasiği. Üç yıl önce de Caddebostan’da bir şube açtı. Makarna çeşitleri, penne all’ Arabbiata, karışık Akdeniz sebzeleri ve domates soslu diyet penne, bolonez soslu spagetti, patlıcan zeytin ve domates soslu rigatoni, fesleğen soslu spagetti, dana bacon’lı spagetti, cevizli ve gorgonzola soslu tortelloni, karidesli fettucini... Fiyatlar 20.00-28.00 YTL arasında. Her gün 12.00-23.00 arasında Teşvikiye, 09.30-24.00 arasında Caddebostan’da hizmet veriyor. (Teşvikiye Milli Reasürans Pasajı, İstanbul, 0212 233 80 46)

Meditrina

Kum midyesi ve beyaz şarap


Restoranın mönüsünde 10 çeşit makarna var. En çok tercih edilen makarna çeşidi linguine alle vongole e pomodoro Secchi (Taze kum midyeli linguine, güneşte kurutulmus domates ve beyaz şarap sosla). Restoranın bu makarnayla başabaş favori gösterilen bir diğer spesyalitesi ise ravioli di ricotta e spinachi alla salvia (Ispanak ve ricotta peyniri dolgulu ev yapımı taze ravioli, adaçayı ve tereyağı sosla). Makarnaların fiyatları 16.00-28.00 YTL arasında değişiyor. Her gün 12.00-02.00 saatleri arasında açık. (Ortaköy Salhane Sok. No: 3 İstanbul, 0212 261 89 20/21)

Makkarna

Her sabah taze kesim


Makkarna, bir yıldır Ankara’da hizmet veriyor. 44 kişilik mekanda 29 makarna, 29 da sos çeşidi var. Makarnalar her sabah taze olarak kesiliyor. Soslar önceden hazırlanmıyor, müşteri siparişi verdiği an yapılıyor. Müdavimlerinin en çok tercih ettiği çeşitler biftekli makarna olan "papardela bifteca", karışık deniz mahsullerinin olduğu "şefin sunumu" ve ekstra acılı soğanlı ve kuşkonmazlı "diablo." Fiyatlar 10.00-20.00 YTL arasında değişiyor. Mekan küçük olduğu için önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Makkarna kapılarını 12.00’de açıp 24.00’te kapatıyor. (Reşit Galip Caddesi 89/2, Ankara, 0312) 436 80 88)

Il Padrino

Anadolu yakasının en sevileni

1990 yılından beri İstanbul Bağdat Caddesi’nde hizmet veren restoran Anadolu yakasının en sevilen İtalyan restoranı. Deniz mahsulleri ve karidesli peynirli gorgonzolla peynirli makarnası meşhur. Karidesli tagliatelle, karides, mantar, sarmısak ve krema sosla servis edilen paglia e fieno, tortellini, ravioli, gnocchi al gorgonzolla da Il Padrino’nun mönüsünde en göze çarpan çeşitler. Fiyatlar 16.00-22.00 YTL arasında değişiyor. Her gün 12.00-23.30 saatleri arasında hizmet veriyor. (İskele Cad. No:15/10, Caddebostan İstanbul, 0216 358 89 40)

Spazio

Her gün farklı bir tabak


Hyatt Regency Oteli’nin içinde yer alan Spazio’da, kuşkonmaz sosla servis edilen patlıcan ve provolone peynirli ravioliyi denemenizi tavsiye ederiz. Brokoli, ançüez, kapari ve domates sosla hazırlanan tagliatelle şefin tavsiyesi. Bütün makarnalar taze olarak bizzat şeflerin elinden çıkıyor. Ayrıca Spazio’da her gün, günlük olarak değişen ve normal a la carte mönüde yer almayan bir makarna ve bir ana yemek misafirlerin seçimine sunuluyor. Şu an Spazio’nun mönüsünde yer alan makarnalar 26.00-36.00 YTL arasında değişen fiyatlara sahip. (Taşkışla Caddesi Hyatt Recency Oteli No: 1 Taksim İstanbul, 0 212 225 70 00)

Otto

Her şey el yapımı

Bir yıl önce Asmalimescit’te açılan mekanın adı, İtalyanca’da sekiz anlamına geliyor. Özellikle sebzeli ve etli mantarlı eriştesiyle meşhur. Ispanaklı ve kıymalı ravioli de Otto’ya gelenlerin gözdesi. Hazır hiçbir ürün alınmıyor. Makarnalar, erişteler, ekmekler, her şey el yapımı. Mutfaktaki şeflerin biri Fransız, diğeri Türk. Fiyatlar 10.00-15.00 YTL arasında değişiyor. (Asmalımescit Mah. Şehbender Sok. No: 5 Tünel/İstanbul, 0212 292 70 15)

Pizzeria Venedik

27 yıldır İzmir’in İtalyanı


Ristorante Pizzeria Venedik, 1980 yılından bu yana İzmir’de hizmet veriyor. 250 kişi kapasiteli mekanın mönüsü oldukça zengin; makarnaları 28 çeşit. Venedik’in de en büyük özelliği mönüdeki her şeyin ev yapımı olması. En gözde olanlar, dört peynirli, deniz ürünlü ve arabiatta çeşitleri... Bostanlı ve Çeşme Alaçatı’da şubeleri olan restoranda makarna fiyatları 09.00-12.50 YTL arasında değişiyor. (1382 Sok. No:10/B Alsancak İzmir, 0232 422 27 35 )
False