Güncelleme Tarihi:
Amerika menşeli restoran Vandal kısa süre önce Galataport İstanbul’da yeni şubesini açtı. Mutfak koordinatörlüğünü şef Murat Bozok’un yaptığı restoranın menüsüne uluslararası mutfaktan örnekler ve modernize edilmiş sokak yemekleri hâkim. Sabah kahvaltıyla başlayan servis, akşamları DJ performansıyla bitiyor.
Kahvaltı için çırpılmış yumurtalı kruvasan sandviç (72 lira), kuşkonmazlı poşe yumurta (92 lira) seçebilirsiniz. Serpme kahvaltı (2 kişilik fiyat 270 lira) sevenler de unutulmamış. Bal Erzincan’dan geliyor, reçelleri kendileri yapıyorlar, pişi ve simit gibi ürünler de yine ev yapımı.
Vandal’da sokak yemeklerine de özel bir bölüm ayrılmış. Tütsülenmiş dana sosis, karamelize soğan ve ballı hardal sosla hazırlanan hot dog 88 lira. 8 saat pişip tiftiklenmiş dana kaburga etinin, bun ekmeği arasına konduğu bun kaburga 105 lira. Dileyenler bazlama ekmeğine cızbız köfte (95 lira), taco ve quesadilla gibi seçeneklerden de tadabilir.
Suşi, burger, pizza ve makarnalarda da çeşit bol! Adaçaylı krema sosuyla servis edilen balkabağı dolgulu angelotti makarna 125 lira. Füme kaburgalı ‘Vandal burger’
(118 lira) ve kuru incirli ve dört peynirli pizza (120 lira) öne çıkan lezzetler.
Ana yemeklerdeyse tempura mezgit balığıyla hazırlanan fish&chips, basmati pilavıyla servis edilen tikka masala soslu tavuk ve fajita gibi seçenekler gelenleri hızlı bir dünya turuna çıkarıyor! Tatlı menüsünün dikkat çekenleriyse fesleğenli çilek sosu ve taze orman meyveleriyle sunulan panna cotta (62 lira), süt reçelli churros (68 lira)..
‘Alis Harikalar Diyarında’ kitabına bir gönderme olarak ‘Pembe tavşanı takip et’ sloganıyla yola çıkan işletmenin dekorasyonunda devasa pembe tavşanlar kullanılmış. Duvarları süsleyen Alis göndermeli çizimler, heykeller ve kontrast renkler de mekânın dikkat çekici unsurlarından...