Uzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirBugün yarıyıl tatilinin ilk günü... Pandemi koşullarının da yorduğu öğrencilerin bol bol dinlenme zamanı... Damağına düşkün küçük ‘gurmeler’ ve çocuklarının faydalı aktivitelerle eğlenmesini isteyen ebeveynler için birlikte gezip lezzetli yemekler yiyebilecekleri yerleri seçtik. Yazarlarımız Ebru Erke, Gülay Barbaros Altan, şef Didem Şenol ve Big Chefs’in kurucu ortağı Gamze Cizreli’den tavsiyelerle; menüleri ve etkinlikleriyle de öne çıkan adresler bu rehberde…
#Yarıyıl TatiliDaha ilk ısırığı almadan ağzımızı sulandıran turşu, bazen bir tencere yemeğinin yanında, bazen de bir sandviç arasında ama mutlaka soframızda! Salatalıktan lahanaya, pancardan bamyaya kalbimizi fetheden pek çok turşu çeşidi; bunları da layıkıyla yapan zamansız turşucularımız var. Mutfağımızın demirbaşlarından bu iştah açıcı ürünün en iyisi nereden alınır, uzman jürimize sorduk.
#LahanaKore mutfağı, son zamanlarda ülkemizde de en çok sevilen tatların olduğu bir kültür haline geldi. Bu mutfağın gözdelerinde olan Kimchi ise Korelilerle özdeşleşmiş bir turşu türüdür. İçerisinde sağlığa faydalı birçok sebzenin fermentesi olan Kimchi, Koreliler tarafından sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı olarak görülüyor. Siz de Kimchi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, buyurun evde kolay Kimchi yapmanın püf noktalarını paylaşıyoruz.
#Kimchi Nasıl Yapılır? Evde Kimchi YapımıYeni yıla Paris’te girmek istiyorsanız ve klasik gezilerden sıkılmışsanız bu haber tam da size göre… Paris’in farklı tatları ve farklı yerleri ile yılbaşını daha keyifli ve eğlenceli geçirebilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız Paris için birbirinden keyifli 5 farklı öneri…
#YılbaşıYarın 18 Haziran, Dünya Suşi Günü... Asya ülkelerinin mutfaklarına ve özellikle de suşiye gösterilen ilgi ülkemizde her gün katlanarak artıyor. İşin inceliklerini ve evde suşi yapmak isteyenlerin kullanabileceği yöntemleri İnari’nin koordinatör şefi Korhan Gülsoy’dan dinledik...
#Dünya Suşi GünüBir dönem İstanbul’daki en popüler mekânlardan olan Frankie, bu sezon epey farklı bir menü ve atmosferle Karaköy Galataport’ta yeniden açıldı. Rezene ve tuzda fermente edilmiş palamut, akya tataki, balık yakası, lahana turşulu antrikot gibi iştah açan tabaklarının ortak noktasıysa bizden malzemeleri Asya mutfaklarının pişirme teknikleriyle birleştirmeleri…
#FrankieSardunya Catering’in başarılı şefi Çiğdem Alagök, hem ev hem de restoran mutfağı alışverişleri için en çok Kadıköy Çarşı’yı tercih ettiğini söylüyor. Şefin her zaman uğradığı favori adresleri arasında sakatatın her çeşidini, kargıdan civile kıymetli yöresel peynirleri, balığın ve mezenin en tazelerini bulabileceğiniz dükkânlar var...
#Kadıköy ÇarşıNeslihan Atagül'ün diziyi bırakmasına neden olan geçirgen bağırsak sendromu hastalığı gündemde yer alıyor. Ünlü oyuncu Neslihan Atagül'ün geçirgen bağırsak sendromu hastalığına yakalandığı açıklandı. Atagül'ün Sefirin Kızı dizisinden ayrılacağını da duyurmasının ardından araştırmalar hızlandı. Bağırsak hücreleri arasındaki bağın bozulmasının sebep olduğu geçirgen bağırsak sendromu belirtileri arasında kronik yorgunluk, aşırı kilo ve kilo vermekte zorlanma, kabızlık ve ishal gibi sindirim problemleri yer alabiliyor. İşte, Neslihan Atagül'ün hastalığı beçirgen bağırsak sendromu ve tedavi süreciyle ilgili bilgiler...
#Geçirgen Bağırsak Sendromu BelirtiGeçirgen bağırsak sendromu merak edilen hastalıklar arasında bulunuyor. Bağırsak hastalıklarının farklı nedenleri olabiliyor. Hastalığa yakalananlar bunları öğrenmek istiyorlar. İşte sık görülen belirtileri arasında sürekli halsizlik, yorgunluk ile giden kronik yorgunluk olan geçirgen bağırsak sendromu hakkında bilgiler
#Geçirgen Bağırsak SendromuTokyo’dan trenle yarım saat uzaklıktaki Yokohama yıllar sonra başkentin gölgesinden kurtulmaya, uluslararası düzeyde sesini duyurmaya başladı. Geçen sonbaharda Dünya Ragbi Şampiyonası düzenlendi, gelecek yılın Tokyo Yaz Olimpiyatları sırasında ise futbol, basketbol dahil pek çok spor dalının karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak. Japonya’ya özgü eğlence mekânları, geleneksel bahçeleri, Çin Mahallesi’yle ünlü şehirde ocak ayında bile etkinlikler birbirini izliyor: Sakura Caddesi şubata kadar her gece NAKED’ın tasarladığı ışık gösterilerine sahne olacak, Çin Bahar Festivali kutlanacak, Japon Biracıları Yarışması düzenlenecek...
#YokohamaBegüm (29) ve Buğrahan (32) Uzunca çifti iki yıl önce işlerinden ayrıldı. Begüm özel bir şirkette marka danışmanlığı yapıyordu, Buğrahan ise insan kaynakları uzmanıydı. İlber Ortaylı’nın “Evlenip mobilya dükkânı gezeceğinize dünyayı gezin” sözünü şiar edinip düğün yapmadan, evlerine eşya almadan sırt çantasıyla dünya turuna çıktılar. İran’ı 40 gün boyunca otostopla gezdiler, Rusya’da 10 bin km. yol yaptılar; Japonya’da iki, Filipinler’de bir ay, Güney Kore’de 40 gün kaldılar. Uzunca çifti ile seyahat maceralarını konuştuk.
#Gezgin HikayeleriYakın geçmişin sözlü yasası “Tabağı boş göndermek olmaz”, artık dünyada anlam kazanıyor. 2. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde tanıştığımız ‘gastrodiplomasi’ kavramına bu gözle bakmak da mümkün. Kültürlerarası iletişimin yeni aktörlerini uzmanlardan dinledik.
#Global Gastroekonomi ZirvesiBalıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen milli şef Esat Özata, mesleki bilgilerini öğrencilere aktarırken mutfakta da Güney Kore rüzgarı estirdi. Özata’nın yaptığı Güney Kore’nin en ünlü yemeklerinden 'bulgogi', öğrenciler ve akademisyenler tarafından çok beğenildi.
#BulgogiKimçi ya da kimchi, Asya mutfağının en tanınmış lezzetlerinin başında geliyor. Kore yemeklerinin olmazsa olmazlarından biri olan kimçi, aslında bir tür turşu. Başta Çin marulu olmak üzere bazı sebzelerin fermente edilmesiyle elde edilen kimçiyi siz de evinizde yapabilirsiniz. İşte tüm püf noktalarıyla kimçi yapımı…
#Kimçi