Güncelleme Tarihi:
Hilton Otel’de Kore’nin Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee’nin eşi Hwakyung Sah’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda sefire ve büyükelçi eşi katıldı. Kore sefiresi Sah, Kimchi’nin Kore tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Sah, ülkenin farklı bölgelerinde farklı şekilde Kimchi yapıldığını belirterek, burada Türkiye’deki ürünlerden yapımı daha basit olan bir türünü yapacaklarını ifade etti.
HER ÖĞÜNDE SERVİS EDİLİYOR
Etkinlikte Kore’den gelen şef Geurim Jeong, katılımcılara Kimchi yapımını uygulamaları olarak gösterdi. Jeong, Kimchi’nin her restoranda ve öğünde servis edildiğini belirtti. Kasım ve aralık aylarında yapılan Kimchi’nin ana malzemesinin lahana olduğunu ve pek çok sebzenin kullanıldığını belirten Koreli şef, Kimchi’nin dünyada uluslararası gıda standartlarına sahip tek fermente sebze yemeği olduğuna değindi.
KÜLTÜREL MİRAS
Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Keehoung Park, “Kore’nin eşsiz yiyeceği olan Kimchi, kanser, yaşlanma, obeziteye iyi gelen bir fermente yiyecektir. Kimchi yapıp dağıtma kültürü olan kimjang kültürü, UNESCO insanlığın somut olmayan kültürel mirası olarak tescillendikten sonra günümüzde tüm dünyanın koruduğu ve nesilden nesile aktardığı kültürel miras olarak yer buldu” diye konuştu.
Etkinlikte katılımcılar geleneksel Kore kıyafeti olan ‘Hanbok’ giyerek renkli görüntüler oluşturdu.
Acı biber sosu, lahana ve çeşitli sebzeleri karıştırarak Kimchi yapan sefireler, mutfaktaki yeteneklerini gösterdi.