Mr.Gurme
Bir oradan, bir buradan
Okullar kapandıktan sonra imkanı olanların tatil yapma peşine düşmeleri gayet doğal.
Bildiğim kadarıyla Bodrum yarımadasında herkes 16 haziran tarihini iple çekiyordu.
Anlatılanlara göre yabancı turistte filan patlama yokmuş yarımadada. Herkes ‘‘Türklerin gelmesini’’ bekliyor çünkü krizden darbe yemiş olsalar da esas para harcayan onlar.
Antalya'da durum nasıldır bilemem ama Bodrum'a giden yabancı turist ya çok züğürt oluyor ya da çok cimri.
Fazla para harcamamak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Bakalım beklenen olacak mı, Türkler Bodrum'u bu sene de kurtaracaklar mı?
Yaz sezonu içinde turizm bölgelerinden arada bir lokanta tanıtması yapacağım. Eğer yolunuz oralara düşerse önerdiğim yerde yerseniz en azından vereceğiniz paranın karşılıksız kalmayacağını göreceksiniz.
Birkaç yazı önce Göcek'den birkaç yer tanıtıp bazı önerilerde bulunmuştum.
Birkaç hafta içinde Cunda'dan ve Ayvalık'tan bazı isimler vereceğim.
Bugün ise özellikle bir lokantayı tavsiye etmek istiyorum. Yalıkavak'ta Çardak Restaurant. ‘Çakıroğlu’ olarak da bilinir sahibinin soyadından ötürü.
Yaz kış açık burası. Yazın ise havası daha bir başka oluyor gayet tabii ki.
Bülent Çakıroğlu tam bir yeme içme profesyoneli. Halkla ilişkiler uzmanına da ihtiyacı yok, işi kendisi yapıyor.
Her müşteriyle ayrı ayrı ilgileniyor, her zaman işin başında ve bildiğim kadarıyla bu lokantada birkaç kez üst üste yemek yiyen herkes sonunda onunla arkadaşlık ilişkisine girmiş durumda buluyor kendisini.
Dolayısıyla hemen her akşam orada sanki bir aile ortamı varmış gibi hissediyorsunuz kendinizi.
Mezeler son derece lezzetli, kalamarı meşhur, bütün balıklar taptaze ve son derece lezzetli.
Deniz yanınızda, rakı ve harika bir hizmet. Daha ne isteyeceksiniz ki? Fiyatlar ortalama adam başı 20 milyon lira.
Yer ayırtmanız tavsiye olunur ama ayırtmadıysanız da gidin çünkü Bülent bir şekilde bir şeyler ayarlayacaktır
Telefon (0-252-385-4163)
Yalıkavak'ta bir de ‘ÇAVUŞUN YERİ’ var. Buradan güneşin batışı mükemmel seyrediliyor.
Fiyat adam başı ortalama 20-25 milyon lira.
Birkaç akşam üst üste baktım, fazla dolmuyor Çavuş. Acaba insanlar fiyatı mı pahalı buluyorlar ki? Sahiplerinin bunu düşünmesi gerekiyor.
Çünkü yeri güzel, hatta muhteşem bir manzara var denilebilir.
Çardak o iki akşam da tıklım tıklım doluyken Çavuş'ta boşluk göze çarpıyordu.
Buranın da tıklım tıklım dolması lazım, onun için sahiplerinin neyin nerede yanlış gittiğini bulup hemen oraya müdahale etmeleri gerekiyor.
Şimdi gelelim İstanbul'a...
Ben Kore yemeklerine bayılırım. New York'ta 32'inci Sokak'ta oluşmuş bir tutkumdur bu benim. Kore mahallesindeki hemen her restoranda muhteşem tadlar sunulur insana.
Bu özlemimi İstanbul'da Maslak Princess otelindeki MİDO Restaurant'ta tatmin etme fırsatını yakaladım geçenlerde.
Burası Koreli bir bayan ve onun Japon eşi tarafından işletiliyor.
Doğal olarak hem Japon yemekleri, hem de Kore yemekleri yer alıyor mönüde.
İstanbul'da Kore yemeği bulmak zor, onun için tavsiyem Kore mönüsünden gidin siz.
İlk önce adet olduğu üzere masaya başta Kore lahana turşusu olmak üzere küçük mezeleri siz ısmarlamadan getiriyorlar.
Sonra da acı soslu tavada kalamar, Kore tarzında dana ızgara, deniz mahsullü ve unlu tavada yeşil soğan, dana kuyruğu yahnisi, yılan balığı ızgarası, ince çiğ dana eti, fasulye loru, kore turşusu ve domuz etli acı çora gibi enfes yemekler arasında kendinizi kaybediyorsunuz.
Mutlaka gidin, tavsiye ediyorum.