Doruk Holding’e ait Doruk Marmara Un Sanayii fabrikası icradan alıcı bekliyor. Tekirdağ’da bulunan fabrika için belirlenen bedel 40 milyon lirayı aşıyor. İlk ihale ise önümüzdeki Ocak ayı başında yapılacak. Satışa konu fabrika Komşu Fırın’ın da bağlı olduğu Doruk Holding’in önemli tesislerinden biri konumundaydı.
#Doruk UnYAKLAŞIK 2 yıl önce 600 milyon liraya Migros’un indirim marketi ‘Şok’u satın alan Yıldız Holding, şimdi de İspanyol Dia ile el sıkıştı. Ülker’i de bünyesinde bulunduran grup, İspanyol şirket ile Sabancı Holding’in ortak olduğu indirim market zinciri ‘DiaSa’yı 320 milyon liraya aldı, isimden ‘Sa’yı çıkardı.
Ülker Grubu ve iş dünyası bugün acı bir haberle sarsıldı. Grubun kurucusu Sabri Ülker 92 yaşında hayata veda etti. 1944 yılında 3 kişi ile başlayan hikayeyi bugün bir dünya devi haline getiren Türk sanayisinin en önemli isimlerinden Sabri Ülker'in hayatına ve yaptıklarına biraz daha yakından bakalım...
Doruk Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, “Bünyemizdeki markalarla büyüyeceğiz. Dondurulmuş ekmek ihracatını artıracağız. Önümüzdeki 10 yılda 400 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bunun 100 milyon doları yurtdışında olacak” dedi.
Clipper Dünya Çevresi Yarışı’na katılan tek Türk olan Komşu Fırın Pazarlama Müdürü Hande Bayık, ilk iki etabı 53 günde, tam 14 bin deniz mili yaparak tamamlayıp döndü. Yelken hayatına İstanbul’da, Uno ekibiyle katıldığı yarışlarla devam eden Bayık, Yacht dergisinin sorularını yanıtladı.
Hande Bayık (31) bu yıl Clipper Dünya Çevresi Yelken Yarışı’na katılan tek Türk olacak. 6 bin başvuru arasından seçilmeyi başardı. İki kez okyanus geçişi yapacak, toplam 3 ay denizlerde olacak. Clipper 13 Eylül’de İngiltere’nin Hull&Humber limanından başlıyor.
Ekmek, mutfağın temel taşlarından. Artık giderek çeşitlenen ekmek türlerine ramazanın olmazsa olmazı pide ekleniyor. Pidenin de çeşitleri artıyor. Artık fındıklısı ve haşhaşlısı bile yapılıyor. İstanbul’un en iyi 10’a giren hemen tüm fırınlarının ortak özelliği birinci sınıf Konya unu kullanmaları. Kimi taş fırında kimi modern fırınlarda ekmek ve pide yapıyor. Ama hepsi lezzetleriyle jürinin beğenisini kazanmış.
Ünlü bir turizm adresi olan Çeşme, bir yandan da tipik Ege kasabası özelliklerini yaşatıyor. Çeşme deyince birçok insanın aklına gelen ilk tatlar midye dolma, kumru ve süt darı (mısır). Çeşme merkezde, sakızlı dondurma ve sakız reçelinin yapılageldiği eski pastaneler; zeytinyağı, otlar, deniz ürünleriyle yapılmış envayi çeşit yemek ve mezeleriyle köklü restoranlar varlıklarını bugün de sürdürüyor.
Merhabalar sevgili dostlar… Bir Ramazan ayını daha uğurluyor, bir bayramla daha kucaklaşıyoruz. Fakat en çok da bu sene “Nerede o eski bayramlar” diyoruz, en çok da bu sene eski bayramları özlüyoruz. Yaraları birlikte sarmak içinse deprem bölgesinde var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Şu sıralar sık sık Hatay’ı ziyaret ediyor, bölgede gelişen ihtiyaçları yerinde tespit edip, yardım ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Orada her ne kadar buruk bir heyecan olsa da özellikle çocuklar için bayramı gerçekten bayrama dönüştürebilmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.
#KömbeYazın en sıcak günlerini yaşıyoruz ve serin kalmanın yollarını arıyoruz. Uzmanlar özellikle öğlen saatlerinde evde kalınması konusunda uyarılarını yinelerken, klima ile serinlemeyi tercih etmeyenlerin işi daha da zorlaşıyor. Klimasız da serinlemenin mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, 12 maddede evde serin kalmanın yöntemlerini sıraladı....
#Sıcak Hava