Richard St. John’un söylediği bir söz hiç aklımdan gitmez: “İnsanın kendisini itmesi öyle kolay olmaz, işte bu sebepten anneler icat edilmiştir.” Ben de işinde iyi olmanın önemini, çalışmayı, odaklanmayı, değerleri ve değerli şeyleri paylaşmayı, yaratıcı düşünebilme altyapısını annemden aldım. Annelerimizin bizi ne kadar şekillendirdiği aşikâr... Yarın; aşktan da güçlü bu olağanüstü bağı kutlama günü. Siz de annenize olan sevginizin ellerinizden geçmesini isterseniz diye en sevdiğim Anneler Günü kahvaltı tariflerini paylaşıyorum...
#KOLAY Limonlu KekMineral bakımından zengin ve gazlı maden suları genelde sindirim destekçisi olarak içilse de aslında hem iyi bir yemek eşlikçisi olabilir hem de birçok yemeğin içine katılarak lezzeti katlayabilir. Et, tavuk ya da kalamar marinasyonunda yumuşatıcı, hamurlarda kabartıcı ve çıtırlık verici, veganlar için de yumurta ve süt ikamesi olabilen maden sularının ilham verici marifetlerine bakalım...
#Maden SuyuBaşlıkta lezzetçik dedim ama aslında o gerçek bir süper güç... Yüzyıllardır mutfaklarda tatlıya, tuzluya, etliye, sütlüye ferahlık ve nefasetiyle birlikte mis kokusunu veriyor. Tavuktan sorbeye, limonlu öyle çok tarif var ki üzerine kitap rahatlıkla yazılır.
#LimonLimonlu barı ağzıma attığım an burnuma gelen o tereyağı kokusu, cupcake kremasının kıvamı ve nefis tadı… Amerika’da nasılsa burada da aynen öyle. New York’taki küçük bir dükkândan küresel bir başarı hikâyesine dönüşen Magnolia Bakery, Avrupa’daki ilk şubesini bu hafta İstanbul’da açıyor. Açılış öncesi marka temsilcileriyle bir araya geldim, meşhur lezzetlerini tattım.
#CupcakePortakal, greyfurt ve mandalina... Bağışıklık sistemine destek, C vitamini bombası bu meyveler salgın döneminde tüketmemiz gereken besinlerin başında geliyor. Biz de bu faydalı meyvelerden en lezzetli şekilde nasıl yararlanabileceğimizi tanınmış şeflere sorduk, birbirinden farklı tarifler aldık.
#GazetehaberleriKek denince birçoğumuz için akan sular durur. Daha fırına atıldığı anda mis gibi kokmaya başlayan, puf puf kabaran nefis kekler yapmak için bilinmesi gereken bazı minik püf noktaları var. Bunlara dikkat ettiğiniz takdirde, konu komşuyu kıskandıracak, elden ele kapışılacak kekler yapabilirsiniz. İşte karşınızda güzel kek yapmanın püf noktaları…
#KekFrank Adrian Barron, bir Cakeboy. Çocukluğunda annesiyle birlikte pastalar yaparak tüm incelikleri öğrenmiş, sonra sanat ile iç içe olmuş ve bir anda kendisini Paris'te bulmuş. Bir yıl kalır ülkeme tekrar geri dönerim dediği Paris yolculuğu beş yıllık bir Parizyen hayatına dönüşmüş. Gelin yükselen Instagram fenomenlerinden biri olma yolunda ilerleyen Cakeboy'un hayatını ve Paris'teki lezzet duraklarını birlikte öğrenelim…
#FransaHayatın koşuşturmacasına biraz ara verip cumartesi ve pazar günü uzun ve keyifli kahvaltılar etmek isteyenler için lezzet dolu önerilerimiz var. İncili Gastronomi Rehberi’nin Lezzet Noktaları’nda yer alan bu mekânların her biri nefis kahvaltılıklarıyla ünlü… İşte İstanbul, Bodrum ve Çeşme’den keyif verici seçenekler…
#KahvaltıBazı kişiler için kilo vermek ne kadar zorsa bazıları için de kilo almak o kadar zordur. Genelde kilo vermek isteyenler kilo almak isteyenlere gıptayla bakarlar. Aynı şey kilo almak isteyenler için de geçerlidir. Kilo alma diyeti ile siz de istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.
#Sağlıklı Kilo AlmaAdanın Rum kısmında ekonomi 2013’teki bankacılık krizi sırasında çökme noktasına gelmişti. AB’nin gözetiminde 4 yılda istikrar sağlandı, mitolojik kahramanlardan Afrodit’in doğduğu topraklarda hayat yeniden canlanıyor. Limasol’daki yeni rıhtım butikler, sanat galerileri, deniz ürünleri restoranlarının yer aldığı cam cepheli modern AVM’leriyle ışıl ışıl. 1974’de Türkiye’nin askeri müdahalesinden sonra ikiye bölünen Lefkoşa’da gökdelenler yükseliyor, meydanların çevresini ünlü mimarların yapıları, dünya çapında müzeler, restoran ve gece kulüpleri süslüyor. Güneşin cömertçe aydınlattığı antik kalıntılar, kaleler, güçlü şaraplar, temiz deniz adanın çekiciliğini artırıyor.
#KıbrısSydney ve Los Angeles’tan yola çıkıp tüm dünyaya hızla yayılan sağlıklı; bitkisel bazlı, paleo, glütensiz, işlenmemiş, vegan, süt ürünü içermeyen yiyecek ve meyve sularının satıldığı kafelerin Avrupa’da en yaygın adresi şu an Londra. Neredeyse her ay bu konuda yeni bir yerin açıldığı şehirde defalarca denediğim, kitaplarını alıp evde mönülerini uygulamaya çalıştıklarımın içinden favorilerimi seçtim. Bana göre, kendinizle birlikte çocuklarınıza da düzgün beslenme alışkanlıklarını kazandırmak için en doğru mekanlar buraları. Biz 7 yaşındaki yeğenimle kapılarında uzun uzun sıra bekliyoruz, keyifle yiyoruz.
#İngiltereSonunda 2016'nın son haftası geldi! O kadar yorucu, üzücü, yıpratıcı ve zor bir sene geçirdik ki, hiçbirimizin özleyeceğini sanmıyorum. Vahşet, acı, korku, matem... Hepsi, hayatımızın bir parçası oldu. Etrafımda kiminle konuşsam “Bitsin artık bu sene!” diyor. Yeni yıldan beklentilerimiz büyük, tüm yaşananlara rağmen hala umudumuz var.
#İdil TatariKim nerede yemek yiyor, kim nerede kahvaltı ediyor, hangi restoran dolu, hangi semt yeni trend... Fotoğraftaki adam, önündeki ekrana bakıp bütün bu soruların cevaplarını bilen bir ‘büyük abi’ gibi hepimizi gözetliyor. Her ay 4 milyon kişinin, 36 bin restoran arasından 11 milyon mekân incelemesi yaptığı Zomato’nun genel müdürü Ali Servet Eyüboğlu’yla ne yiyip ne içtiğimizi konuştuk.
#Zomato