Alexis Wicks ‘Kızıldeniz’ ile geniş literatür bilgisini tarih felsefenin içinde yoğururken merkezde tuttuğu amaca kolaylıkla dönme refleksine sahip bir çalışma sunuyor. Kızıldeniz üzerinden bir tarih felsefesi yanında Osmanlı tarihyazıcılığının imkânlarını düşünmek için çıtası yüksek, hayli zengin bir kitap...
#KızıldenizKoç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan Dijital Ruh: İnsan ve Teknoloji arasındaki Yaratıcı Ortaklık isimli kitap raflardaki yerini aldı. Bilim kategorisinde yayımlanan kitap, Berkeley Üniversitesi Profesörü Edward Ashford Lee tarafından kaleme alındı, Avni Uysal ve Gizem Uysal tarafından Türkçe'ye kazandırıldı.
#KitapSanat tarihçisi, eleştirmen Claire Bishop ‘Yapay Cehennemler/Katılımcı Sanat ve İzleyici Politikası’nda işbirliğine dayanarak üretilen sanat projelerini tarihsel bir perspektiften ele alıyor. Anlaşılabilir bir dille kaleme alınan kitap, kavram salatası yapmadan okuyucuları arkasından sürükleyen bir merak uyandırıyor.
#Yapay CehennemlerTürkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, ‘Daha Yeni Başlıyor’ adlı kitabında, insanoğlunun bilgiyi sıçratma serüvenini anlatıyor. Kitabı teknolojiye, geleceğe dair kafa yoranlar kadar, hatta onlardan çok sosyolojiye, siyasete, ekonomi-politiğe kafa yoranların okuması lazım.
#TeknolojiD. Fairchild Ruggles ‘İslami Bahçeler ve Peyzajlar’da 7. yüzyıldan 20. yüzyıla değin tarihçilerin İslami diye etiketlediği bahçelerin anlamını, mekaniğini ve verimliliğini tek başına ne dinin ne de kültürün açıklayamayacağı fikrinden hareket ediyor. Bir kültürel arkeoloji araştırması değil, antropoloji yanında tarih ve kültürel geçişgenlik meselesini de yüksek düzeyde somutlayan bir kitap...
#Kitapsanat