kırmızı üzüm haberleri sayfasında kırmızı üzüm hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2534 kırmızı üzüm haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Doğanın en özel armağanlarından biri olan kırmızı üzüm doğal bir antibiyotik ve gerçek bir sağlık deposudur. Lezzetli olmasının yanı sıra, sağlığımız üzerindeki olumlu etkileri ise sayılamayacak kadar çoktur. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, kırmızı üzümün bilinmeyen yararlarını anlatıyor.
#Kırmızı ÜzümDengeli beslenmenin ve her gıdadan gerektiği ölçüde faydalanmanın, kalp sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Eminlatif, "Kalbinizin ’iyi’ olmasını istiyorsanız her gün bir diş sarımsak, haftada üç kez fındık, haftada üç gün kuru fasulye ve nohut yiyin. Çayın yeşilini, üzümün kırmızısını tercih edin" dedi.
#Kalp SağlığıABD’nin Minnesota eyaletinde yaşayan iki çocuk annesi Phoenix Nightingale (32), uzun süredir ‘vampir hastalığı’ olarak bilinen akut aralıklı porfiri hastalığı ile mücadele ediyor. Nightingale, bugüne kadar 480’den fazla atak geçirdiğini ve bu atakların doğumdan bile daha acı verici olduğunu ifade ediyor. Güneş ışığından kaçınmak zorunda kalan Nightingale, aynı zamanda sarımsak gibi birçok besini de tüketemiyor. Peki porfiri hastalığı neden oluyor? Ülkemizde ve dünyada görülme sıklığı nedir? Uzm. Dr. Ekin Kırcalı, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkSağlıklı bir yaşamın sırrı mutlu bağırsaklarda gizli. Çünkü bağırsaklarımız vücudumuzun ikinci beyni! Bağırsak iyiliğimiz için sağlıklı bakterileri arttıracak ve çeşitliliği destekleyecek 6 adımlık bir yol haritası hazırladım. Yerken damağınızı hoş tutacak ve sindiriminize iyi gelecek üç de tarif ekledim.
#BağırsakÇağımızın en büyük sorunlarından biri uykusuzluk. Kime sorsanız uyku problemi yaşıyor. Çareyi melatonin takviyelerinde bulanlar de eşine dostuna kullandığı takviyeyi tavsiye ediyor fakat uzmanlar bu takviyelerin gelişigüzel kullanımı konusunda herkesi uyarıyor.
#Sağlıklı UykuUyku-uyanıklık döngüsünü düzenleyen melatonin hormonu, vücudumuzda doğal yollardan üretiliyor. Salınımı karanlık olunca artıyor, aydınlıkla düşüyor ancak bunun yanında birçok etken melatonin seviyesini etkiliyor. Uyku bozukluğu yaşayan pek çok kişi eş dost tavsiyesiyle melatonin takviyesi alıyor fakat uzmanlar gelişigüzel kullanımının sakıncaları konusunda uyarıyor.
#MelatoninGıda takviyesi kullananan, sağlığa faydalı olduğunu düşünen milyonlarca insan var. 'Süper haplar' olarak piyasada olanbu takviyeler, gerçekten iddia ettikleri etkilere sahip mi? Onca insan parasını çöpe mi atıyor? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#Gıda TakviyesiMilyonlarca insan faydalı olduğunu düşünerek gıda takviyesi kullanıyor ancak bazı uzmanlar, bunların işe yaradığına dair çok az kanıt olduğunu söylüyor. 'Süper haplar' olarak piyasaya sürülen gıda takviyeleri, gerçekten iddia ettikleri etkilere sahip mi? Onca insan parasını çöpe mi atıyor? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#SağlıkYaz meyvelerinin albenisi ve tadı bir başka… Pitoresk bir manzara gibi dizilmiş pazar tezgâhları karşısında kayıtsız kalmak mümkün değil. Kimi zaman fazladan alınmış, kimi zaman görüntüsüne aldanılmış ama tadı olmayan meyveler buzdolabında kalabiliyor. Değerlendirmek için çeşit çeşit tarifler yazdım; deneyin, pişman olmayacaksınız.
#Gülay Barbaros AltanKavun ve kuzukulaklı bir salata mı alırsınız yoksa karpuz, kırmızı soğan ve zeytinli bir salata mı? Üzümü ceviz ve koyun peyniriyle harmanlayıp ızgara tavuk ve et yanında sunmak da ferah bir seçenek. Kırmızı üzüm ayran aşında da çok güzel oluyor bence... Anjelik erik de tezgâhlarda; erikleri şeker ve suyla pişirip süzüyorum, çocuklarım erik suyunu çok seviyor. Pişmiş erikleri daha sonra blender’da zeytinyağı ve limon suyuyla çekip hoş bir sos elde ediyorum. Bu sosu taze fasulye pişirirken ve erikli kuru fasulye piyazı yaparken de kullanıyorum.
#Didem Şenol TiryakioğluİYİ yaşlanmak istiyorsanız her şeyden önce, Hayatı ıskalamamalı, ona dokunmalı hatta mümkünse sımsıkı sarılmalısınız. Kendinizi de çok sevmeli, şımartıp gurur duymalısınız. En büyük yatırımlarınızı kendinize, beden ve ruh sağlığınıza yapmalısınız. Hücrelerinizin her birini önemsemeli, doku ve organlarınızın her birine saygılı davranmalısınız. Kısacası iyi yaşlanmak için her şeyden önce sağlığınızı korumaya odaklanmalısınız. ‘Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırları’nı Dr. Serdar Özgüç anlattı. Bakın Özgüç neler söylüyor:
#1Ülkemizde yeni yeni görmeye başladığımız aronya, tam bir şifa kaynağı... Görüntüsü yabanmersinini andıran bu meyveyi yoğurtla veya yulafla yiyebilirsiniz. Suyu, tozu ve reçelleri de satılan bu ‘süper besin’in kalorisi düşük, çözünür lif içeriği yüksek. Bu sayede kan şekerini düzenliyor, tokluk hissi veriyor.
#AronyaSevdiklerimizi buluşturan sofralar kurmak hayatın en büyük zevklerinden. Bu sofralarda konukların yeni tatlar keşfedecekleri yerel peynirlerimizi sunmak, davete değer ve farklılık katar, sohbetin de derinleşmesine aracı olur. İyi düzenlenmiş, lezzetli, özenli bir peynir tabağının ipuçlarını paylaşmak istiyoruz.
#Peynirİnsanların kanında olan hücreler tarafından doğal bir şekilde üretilen mumsu bir yapıya kolesterol denilmektedir. Lipid bir yağ türüdür. İnsan vücudunun sağlıklı olabilmesi için belli miktar kolesterole ihtiyacı vardır. Peki ya kolesterole iyi gelen besinler nelerdir? Kolesterole iyi gelen sebzeler, meyveler, balıklar ve kuruyemişler listesi nedir ayrıntıları ile derledik.
#KolesterolGünümüz şartları gereği baba olma yaşı gittikçe ilerlemekte. 70’li yıllarda erkeklerin %15’i baba oldukları zaman 35 yaşını geçmişlerdi. Oysa günümüzde çocuk sahibi olan erkeklerin neredeyse dörtte biri 35 yaşın üzerinde. 35 yaş, üreme başarısı bakımından erkekler için de kritik bir dönem. Yapılan araştırmalar, 40 yaş üzeri erkeklerde spermlerin de yaşlanmaya başladığını ve eşlerini gebe bırakma kapasitelerinin anlamlı şekilde düştüğünü ortaya çıkardı. Buna göre geçen her yıl için baba olma şansı %5 azalmaktaydı. Daha erken yaşlarda kısa sürede gebelik görülürken, 45 yaşına gelince bekleme süresi neredeyse 5 kat artmakta. Bahsettiğimiz bu durumu “sperm yaşlanması” olarak kabul ediyoruz.
#Sperm YaşlanmasıSoğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir enfeksiyon. Genellikle kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, halsizlik, öksürük gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Bazı kişilerde hafif C, E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli bazı takviye besinler hastalığı olumlu yönde etkiliyor. Bu nedenle soğuk algınlığına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyecekler sayesinde doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki soğuk algınlığı nasıl geçer? Evde soğuk algınlığına ne iyi gelir? İşte evde soğuk algınlığını doğal ve bitkisel yollar...
#Soğuk Algınlığı Nasıl GeçerSıcaklığın azaldığı dönemlerde grip vakaları da artıyor. Özellikle yaşlılarda ve altta yatan kronik hastalığı olanlarda ciddi sonuçlar doğurabilen grip, ciddiye alınması gereken bir sağlık problemi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca griple birlikte baş ağrısı, kas ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük de görülebiliyor. Gribe iyi gelen bitkisel içecek ve yiyecekler yardımıyla doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki grip nasıl geçer? Evde gribe ne iyi gelir? İşte gribi hemen kesen öneriler...
#GripHer geçen yıl kişilerin anksiyete, depresyona eğilim yüzdesi giderek artış göstermektedir. Dünya sağlık örgütünün 17 ülke içerisinde yaptığı bir araştırmada her 20 kişiden 1 inde depresyon görülmektedir. Bu oranlar her geçen yıl daha da artış göstermektedir. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak antidepresif besinler hakkında bilgiler verdi.
#Antidepresif BesinlerKış aylarında vücudumuzun direnci azalıyor ve hastalıklara yatkın hale geliyor. Özellikle soğuk algınlığı ve grip vakaları artıyor. Uzmanlar, bu dönemde soğuk algınlığı ve gribe karşı dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki bu süreçte hangi besinler tüketilmeli?
#GripFatih Sultan Mehmed'in vazgeçemediği 'mutancana' Osmanlı saray mutfağının en meşhur et lezzetlerinden biri. Et, bal, tarçın gibi değişik ürünlerin karışımından yapılan ‘mutancana’ bazı işletmelerin menüsünde de yer alıyor, özellikle turistler tarafından ilgi görüyor. Peki, mutancana tam olarak nedir, nasıl yapılır? İşte tarihi ve tarifiyle mutancana...
#Mutancana NedirAna vatanı Asya toprakları olan Ruby Roman üzümü, dünyanın en pahalı üzümü olarak biliniyor. Tarihi oldukça eskilere dayanan Ruby Roman üzümü için sezonun il açık artırması üzümlerin yetiştirildiği Japonya’nın Ishikawa eyaletinde gerçekleştirildi.
#Ruby RomanGünümüzde sağlıklı beslenme ve sağlıklı gıdaya olan ilginin artmasıyla birlikte fonksiyonel gıdalar öne çıkmaktadır. Gıdaların insan bedenine olan olumlu etkileri çok eski zamanlardan beri bilinmekte hatta Hipokrat “Gıdanız ilacınız, ilacınız gıdanız olsun” diyerek gıdaların sağlık üzerine olan etkisine bundan tam 2500 yıl önce vurguda bulunmuştur.
#Dilek Çiftçi