MasterChef özel konseptinde Pirohi tarifi de yer aldı. Pirohu'nun hangi mutfağa ait olduğu ve nasıl yapıldığı merak ediliyor. Bir çeşit mantı olan pirohi hamurunun çok ince açılmasıyla hazırlanıyor. Kendine has kapatma şekli ve harcıyla favorilerinizden biri olacak. Peki Pirohu nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte MasterChef Pirohu tarifi ve malzemeleri
#PirohuMasterChef eleme adayları oynanan dokunulmazlık oyununun ardından belli oldu. 1 Aralık Çarşamba akşamı 125. bölümü ile yayınlanan MasterChef'te kırmızı ve mavi takım haftanın 2. dokunulmazlık oyununu kazanmak için Kıbrıs mutfağı yemekleri menüsünde karşı karşıya geldi. Geçen sezonun yarışmacılarından Tanya Kilitkayalı'nın da konuk olduğu gecede kırmızı takım, oyunu kazanırken; bireysel dokunulmazlığı elde eden Sergen olduğu için MasterChef eleme adayları oylama yapılmadan belirlendi. Oyun sırasında yarışmacıların birbirlerine bağlı yemek hazırlaması da renkli anları ekrana getirdi. Peki, MasterChef eleme adayı kimler oldu? İşte, MasterChef eleme potasına giren isimler.
#MasterchefMasterChef Tanya yarışmanın merak edilen isimleri arasında bulunuyor. Tanya Kilitkayalı bu hafta kırmızı takım kaptanı oldu. Birinci dokunulmazlığı kırmızı takımın kaybetmesinin ardından eleme potasına ilk olarak Tanya girdi. Peki MasterChef Tanya kimdir, nereli?
#MasterchefMasterChef Tanya ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Haftada beş gün ekrana gelen yarışmanın kadrosunda yer alan Tanya Kilitkayalı geçtiğimiz hafta elemekten son anda kurtuldu. Peki MasterChef Tanya kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler
#Masterchef Tanya“Kıbrıs sadece lüks otel, kumarhane, Sibel Can, Ebru Gündeş ve eller havaya muhabbetinden ibaret değil. Yıllardır gidip de Karpaz’ı görmeyen o kadar çok insan var ki! Nelerden mahrum kaldıklarını bir bilseler...” Kıbrıslı gazeteci ve fotoğrafçı Kutup Dalgakıran bize memleketini, Kıbrıs’ta Kıbrıslı gibi yaşamanın ipuçlarını anlattı. Gelin adanın kuzeyindeki eşsiz koyları ve lezzetleri onun rehberliğinde keşfe çıkalım.
#Kıbrıs‘Medeniyetler sofrası’ denildiğinde aklımıza Hatay mutfağı gelse de Kıbrıs mutfağı aynı unvanı fazlasıyla hak ediyor. Kıbrıs; Antik Yunan, Mısır, Arap, Latin Avrupa ve Türk mutfağının en güzel örneklerini harmanlayarak günümüze taşıyor. Zeytinyağının özel bir türü olan ‘karayağ’ yemeklerin yanı sıra genç kızların saçlarına, delikanlıların ise kaytan bıyıklarına sürülürdü. Macerayı anlatan hırsız kebabı, Kıbrıs’ta, kesinlikle istemeniz ve tadına bakmadan dönmemeniz gereken bir lezzet.
#KKTC Yemekleriİşte yavru vatana ayak bastığınızda duymanızın muhtemel olduğu cümle budur. Tanımadan gülümseyen yüzlerin bir baş selamına eşlik edecek sohbeti çoğu kez böyle başlar… Siz de bir anda kapı komşunuzla konuşuyormuş rahatlığında yanıt verirken bulursunuz kendinizi. Çünkü Kıbrıs böyledir; bizdendir. Sanki yürüsek varacakmışız gibi yakındır… Akdeniz ikliminin nimeti sayesinde yılın neredeyse her ayı gidilebilecek cazibeye sahiptir. Gelin bu pazar şu bizim adaya uzanıverelim, bakalım neler çıkacak karşımıza sokaklarında?
#KıbrısMevsimlerden ilkbahar, biraz yurt dışına çıkalım, deniz sezonunu erkenden açalım, hem turist olalım hem de yerlisi kalalım diyorsanız aklınıza gelecek ilk rota şüphesiz Kıbrıs. Peki Kıbrıs'ta tarihi yerler nereler? Kıbrıs'ta nerede yemek yenir? Kıbrıs'ta nereleri gezmeli? İşte tüm sorularınızın cevabı...
#KıbrısYoruldum demeye dilim varmıyor da, nerede sade bir yaşantı görsem oraya meylediyorum şu aralar. Sofistike lokantalarda mönüleri okumaya üşenip, bu konuda kendimi ehil arkadaşlara teslim ediyorum çoğu kez... Sadelik elimden tutmuş beni kendine çekiyor, hiç itiraz edesim de yok. Kıbrıs gezim tam da böylesi bir ruh haline göreydi; adeta ilacım oldu...
#KıbrısGeçen hafta, KKTC’ye yaptığım gezinin Lefkoşa ve Girne bölümlerini anlatmıştım. Bu hafta sizi Güzelyurt’un limon, greyfurt bahçelerinden başlayan bir tura çıkaracağım. Aşkla kurulan, Arapların, Cenevizlerin, Osmanlı’nın izlerini taşıyan Gazi Mağusa’ya uğrayacağız. Karpaz’ın kilometrelerce uzanan plajlarından geçip, özgür eşeklerin dolaştığı ıssız noktalarına uzanacağız.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendine has mutfağı ve özgün tarifleriyle aslında tam bir gastronomi turizmi noktası. Yeme-içme alışkanlıkları coğrafyanın sıcaklığı nedeniyle sebze-meyve-et ağırlıklı olsa da Türkiye’den ortak mirasımız hamurişleri de çok özgün ve lezzetli.
#Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiAtaşehir’deki The Salaş sakatat ağırlıklı bir menü sunuyor. Özellikle kuzu ve oğlak... Ayrıca burada, yediğim en lezzetli yağlı kara, bir de Kıbrıs’ta tattığım en lezzetli şeftali kebabı düzeyinde bir şeftali kebabı var... Bunlara gününe göre değişen süper bir çorba, tatlı ve piyasa düzeyinin 10 kat üstü bir şalgamla ayran da ekleyin...
#The Salaş‘MasterChef Türkiye All Star’da dokuz ay süren maraton geçen hafta sona erdi. Bu sene kupayı kucaklayan isim Esra Tokelli oldu. Onunla buluştuk; yarışma boyunca yaşadıklarını, hayatını, 1 yaşındayken nasıl alevler içinde kaldığını, lösemiyle mücadelesini ve başarısını konuştuk: “Bu işin okulunu okuyup eğitimini alanlar vardı ama bence mutfakta güzel şeyler yapabilmek için pratiğe çok ihtiyaç var. 45 yaşımdayım, 7 yaşımdan beri mutfaktayım.”
#Hakan Gence