Kıbrıs mutfağını keşfe çıkın
Havaların ısınmasıyla ilginin artmaya başladığı yavru vatan Kıbrıs sadece denizi, kumu, güneşiyle değil leziz yemekleriyle de ünlü. İşte şans vermeniz gereken lezzetler...
Yaz aylarında vazgeçilmez tatil rotalarından biri olan Kıbrıs'ta deniz, güneş ve kumsal üçgeninden sonra lezzetli yemeklerin tadına bakarak harika zaman geçirebilirsiniz. Kıbrıs'ın geleneksel mutfağında birçok farklı yemek bulunuyor. Kıbrıs gezinizde yerel yemeklerin tadına bakarak yepyeni bir Kıbrıs deneyimi yaşayabilirsiniz. İşte Kıbrıs'a özgü harika lezzetler…
Pirohu
Mantıya benzer bir lezzette olan pirohu, hamurun içine et yerine peynir veya patates konularak yapılan bir yemek. Pirohu üzerine kaşar peyniri rendelenerek ve ceviz serpilerek servis ediliyor.
Mantıya benzer bir lezzette olan pirohu, hamurun içine et yerine peynir veya patates konularak yapılan bir yemek. Pirohu üzerine kaşar peyniri rendelenerek ve ceviz serpilerek servis ediliyor.
Paluze
Muhallebi tatlısı olarak bilinen paluze kırmızı üzümden yapılan bir tatlı. Damakları lezzetlendirmek için farklı bir tat sunan paluze, üzerine badem serpiştirilerek servis ediliyor. Hafif bir tatlı olan paluzeyi yemeklerden sonra deneyebilirsiniz.
Muhallebi tatlısı olarak bilinen paluze kırmızı üzümden yapılan bir tatlı. Damakları lezzetlendirmek için farklı bir tat sunan paluze, üzerine badem serpiştirilerek servis ediliyor. Hafif bir tatlı olan paluzeyi yemeklerden sonra deneyebilirsiniz.
Kıbrıs köftesi
Kıbrıs köfte, kıymanın özel baharatlarla yoğurulduğu ve köfte haline getirildiği bir lezzet. Kıbrıs köfte, garnitür olarak patates kızartması, domates, maydanoz ve soğan ile birlikte servis ediliyor. Et sevenlerdenseniz Kıbrıs köftesine bayılacaksınız.
Kıbrıs köfte, kıymanın özel baharatlarla yoğurulduğu ve köfte haline getirildiği bir lezzet. Kıbrıs köfte, garnitür olarak patates kızartması, domates, maydanoz ve soğan ile birlikte servis ediliyor. Et sevenlerdenseniz Kıbrıs köftesine bayılacaksınız.