Keten tohumu faydalı bir besin olarak bilinse de aşırı tüketimi birçok sağlık problemine sebep olabilir. Keten tohumu emziren kadınların, hamilelerin ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin kullanmaması gereken bir besindir. Eğer bu kişiler keten tohumu tüketmek isterse mutlaka bir uzmana ya da doktora başvurmalıdır. Keten tohumunu kimlerin kullanmaması gerektiği ile beraber yan etkileri ve zararlarını derledik.
#Keten TohumuOtlar doğru tüketildiğinde, sağlık açısından büyük fayda sağlamaktadır. Otların yapısını ve kullanılacağı yeleri bilen kişiler alternatif tıp olarak otlardan yararlanır. Turp otu da faydalı otlar arasında yer almaktadır. Turp otu adı kişiler tarafından bilinmektedir ama kullanım detaylarını pek çok kişi bilmez. Turp otu ile bitkisel tedavi yapılabilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Turp OtuSağlık konusunda önemli olan unsurlar içerisinde Laksatif etki geliyor. Pek çok kişi ise bu etkinliğin olduğunu merak etmekte ve öğrenmeye çalışmaktadır. Peki, Laksatif etki nedir? Laksatif etki gösteren yiyecekler ve laksatif etki zararları üzerine merak edilenler.
#Laksatif Etki Nedir?Gluten bir protein ailesidir. Birçok tahıl gluten ailesi proteinleri içerir. Bu tek bir protein değildir. Bir ailedir. Buğdayın, arpanın, çavdarın, kinoanın, pirinçin, çiğ karabuğdayın içinde vardır. Bu bir kategorize etme şeklidir. Bu protein ailesi içinde bir alt aile vardır ki bu da insanlar için toksiktir. Toksik olanlar arpa, buğday ve çavdarda bulunur.
#Glutensiz BeslenmeGluten, son zamanlarda bazı hastalık grupları için özel hassasiyet gerektirmesi sebebiyle dikkat çekmiş ve merak edilmeye başlanmıştır. İçerdiği proteinler sebebiyle alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilen Gluten, ekmek haricinde bazı ürünlerin içerisinde de kullanılmaktadır. Peki, dikkat edilmesi ve üzerinde durulması gereken Gluten nedir?, hangi ürünlerin içerisinde bulunur? ve kimler dikkat etmelidir? İşte, detaylı bilgiler…
#GlutensizGluten, son günlerde bazı hastalık grupları için özel hassasiyet gerektirmesi nedeniyle merak edilmeye başlanmıştır. İhtiva ettiği proteinler nedeniyle alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilen Gluten, ekmek dışında bazı ürünlerin içerisinde de kullanılmaktadır. Peki, dikkat edilmesi gereken Gluten nedir ve hangi ürünlerin içerisinde bulunur? İşte, detaylı bilgiler
#GlutenYaz güneş, güneş de cilt hasarı demek. Güneşteki mor ötesi ışınlar her şeyden önce ciltte kolajen üretimini azaltıyor, cildi yıpratıyor. Güneşin cilt hasarları sadece “cilt kuruluğu, kırışması, buruşması” ile de sınırlı kalmıyor, yoğun güneş cilt lekeleri ve deri kanserlerine de davetiye çıkarabiliyor. İşte bu nedenle cildi güneşle buluştururken biraz daha dikkatli olmamız, buluşma süresini uzatıp yıpranmayı abartmamamız lazım. Tabii bu arada cildi koruyan önlemleri de devreye sokmamızda yarar var. İyi haber şu: Bu önlemlerden bazıları beslenmemizle de ilgili. “Nelerdir o önlemler?” diyorsanız buyurun...
#Osman MüftüoğluGüçlü bir belleğe her yaşta ihtiyacımız var. Zira güçlü bir belleğe sahip olan kişi sadece daha başarılı olmakla kalmıyor, daha iyi bir hayat sürüp daha iyi yaşlanabilme imkânını da buluyor. Zaten biraz da bu nedenle bellek araştırmaları sağlıkçıların en fazla ilgi duyduğu alanlardan biri. Bugün size bellekle ilgili genelde bilinen ama çoğu zaman pas geçilen iki önemli konuyu hatırlatmaya çalışacağız. Buyurun...
#Osman Müftüoğlu