Güncelleme Tarihi:
Keten tohumu, keten bitkisinin meyvelerinden elde edilen bir besindir. İnsan vücudu üzerinde onarıcı bir etkiye sahip olan keten tohumu içinde yer alan linamarin, protein ve sabit yağlar ile Omega 3 yağı olarak kullanılabiliyor. Alternatif tıp ürünleri arasında yer alan bu tohumun vücuda sayısız faydası bulunuyor.
Keten tohumunun faydaları neler?
Keten tohumunun zararları neler?
Keten tohumu ve keten tohumu yağının kullanmı bazı durumlarda önerilmiyor. Çocuklar için sakıncalı olduğu söylenen keten tohumunu hamile ve emziren annelerin de kullanmaması tavsiye ediliyor. Öte yandan keten tohumu fazla kullanıldığında şişkinlik, gaz, ishal, alerji ve kadınlarda selülit problemlerine neden olabiliyor. Keten tohumunu kullanmadan önce bir uzmandan onay almayı unutmayın.
Keten tohumu nasıl kullanılır?
Keten tohumu, tazeliğini 1 ay boyunca koruyabiliyor. Bu nedenle hızlı tüketilmesi tavsiye ediliyor. Keten tohumunu tane halde kullanabilir, yoğurt, salata ya da yulaf ezmenizin içine ilave edebilirsiniz. Çayını demleyebilir, gün içinde içebilirsiniz. Keten tohumunun en yaygın kullanım şekli ise yağ formunda olanı. Bu tohumun yağını her gün bir tatlı kaşığı içebilirsiniz.