Keten Tohumu Nedir? Faydaları ve Zararları Nedir?

Güncelleme Tarihi:

Keten Tohumu Nedir Faydaları ve Zararları Nedir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2018 12:34

Keten tohumu, içerdiği vitaminler ve yağ asitleri ile deyim yerindeyse şifa deposu olarak adlandırılıyor. Bu tohum, zayıflamak isteyenlerin de favori besinleri arasında yer alıyor. Keten tohumu nedir? Faydaları ve zararları nedir?

Haberin Devamı

Keten tohumu nedir?

Keten tohumu, keten bitkisinin meyvelerinden elde edilen bir besindir. İnsan vücudu üzerinde onarıcı bir etkiye sahip olan keten tohumu içinde yer alan linamarin, protein ve sabit yağlar ile Omega 3 yağı olarak kullanılabiliyor. Alternatif tıp ürünleri arasında yer alan bu tohumun vücuda sayısız faydası bulunuyor.

Keten Tohumu Nedir Faydaları ve Zararları Nedir

Keten tohumunun faydaları neler?

  • Yüksek lif oranına sahip olan keten tohumu, sağlıklı kilo vermeye yardımcı oluyor.
  • Antioksidan bakımından zengin olma özelliği ile kanseri önlüyor.
  • Diyabetin tedavisinde kullanılıyor.
  • Kolesterolü düşürüyor, kalp sağlığını koruyor.
  • Sivilceli ciltlere iyi geliyor, iltihaplı bölgeleri iyileştiriyor.
  • Kırılan saç ve tırnakları güçlendiriyor.
  • Yüksek bir protein kaynağı olan keten tohumu, uzun süre tok tutuyor.
  • Kabızlığı önlüyor, sindirim sistemine fayda sağlıyor.
  • Yüksek besin değerleri ile enerjiyi yükseltiyor.

Keten Tohumu Nedir Faydaları ve Zararları Nedir

Keten tohumunun zararları neler?

Keten tohumu ve keten tohumu yağının kullanmı bazı durumlarda önerilmiyor. Çocuklar için sakıncalı olduğu söylenen keten tohumunu hamile ve emziren annelerin de kullanmaması tavsiye ediliyor. Öte yandan keten tohumu fazla kullanıldığında şişkinlik, gaz, ishal, alerji ve kadınlarda selülit problemlerine neden olabiliyor. Keten tohumunu kullanmadan önce bir uzmandan onay almayı unutmayın.

Haberin Devamı

Keten tohumu nasıl kullanılır?

Keten tohumu, tazeliğini 1 ay boyunca koruyabiliyor. Bu nedenle hızlı tüketilmesi tavsiye ediliyor. Keten tohumunu tane halde kullanabilir, yoğurt, salata ya da yulaf ezmenizin içine ilave edebilirsiniz. Çayını demleyebilir, gün içinde içebilirsiniz. Keten tohumunun en yaygın kullanım şekli ise yağ formunda olanı. Bu tohumun yağını her gün bir tatlı kaşığı içebilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!