Yılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriKereviz, sağlık için oldukça faydalı bir besin. Farklı şekillerde tüketilen kereviz ile salata hazırlamaya ne dersiniz? Ayrıca yapımı da oldukça kolay. Üzerine eklenen cevizle de her türlü sofraya yakışıyor. Peki kereviz salatası nasıl yapılır? İşte yoğurtlu kereviz salatası tarifi...
#Kereviz Salatası Nasıl YapılırRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın onuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 22 Nisan Perşembe Ramazan 10. günü iftar menüsü...
#Ramazan 10. GünüBütün gününü iş yerinde geçiren birçok çalışan için akşam yemeği sofrasına yakışacak hızlı ve pratik tarifler çok önemli. Hele ki haftanın sonu yaklaşırken önceden hazırlanmış seçenekler de tükenmeye başladıysa kısa sürede yapıp yiyebileceğiniz lezzetli yemek tariflerinin önemi daha da artıyor. O halde lafı daha fazla uzatmayalım ve çorbadan tatlıya en fazla 1 saat içinde yapıp yiyebileceğiniz enfes yemek tariflerimize geçelim. Şimdiden afiyet olsun...
#Bugün Ne PişirsemTaze börülcenin mevsimi bitti ama yıl boyu elimizin altında olan kuru börülceyi kullanmanın tam zamanı. Geçiş dönemlerinde turfanda sebze yerine bakliyat pişirmeyi seviyorum. Kovboy havyarından film akşamları için atıştırmalık kıtır versiyonuna farklı öneriler hazırladım...
#Gülay Barbaros AltanKavun ve kuzukulaklı bir salata mı alırsınız yoksa karpuz, kırmızı soğan ve zeytinli bir salata mı? Üzümü ceviz ve koyun peyniriyle harmanlayıp ızgara tavuk ve et yanında sunmak da ferah bir seçenek. Kırmızı üzüm ayran aşında da çok güzel oluyor bence... Anjelik erik de tezgâhlarda; erikleri şeker ve suyla pişirip süzüyorum, çocuklarım erik suyunu çok seviyor. Pişmiş erikleri daha sonra blender’da zeytinyağı ve limon suyuyla çekip hoş bir sos elde ediyorum. Bu sosu taze fasulye pişirirken ve erikli kuru fasulye piyazı yaparken de kullanıyorum.
#Didem Şenol TiryakioğluYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#YılbaşıMevsimin rengârenk çiçeklerini ocaktaki tencerenin içine katmak ya da salataya eklemek çoğumuzun gündelik mutfak alışkanlıkları arasında değil. Oysa Osmanlı’dan bu yana sofralarımızda olan bu zarif ve incelikli malzemelerin geçmişteki kullanım şekilleri bugüne de ilham olacak çeşit ve zenginlikte. Üstelik son yıllarda gastronomi dünyasının da popüler konu başlıklarından.
#ÇiçekKuruçeşme’de açılan Sorriso’nun menü danışmanlığını sektörün tecrübeli ismi Tolga Atalay yapıyor. Dört yıllık ekşi mayayla hazırladıkları pizzalar, Türk damak tadına da uygun. Sucuklu, bonfile dilimli, deniz mahsullü gibi 12 ayrı çeşitleri var. İslenmiş dana sırtı ve yumurtalı, tereyağlı sosla hazırlanan ev yapımı penne’yi mutlaka deneyin!
#Sorrisoİncirle yoğun aromalı bir yemek yapmak istersem sotelerim ya da ızgaralarım. Fırında yavaş yavaş pişirince de şahane olur. Kahvaltılarda yumurtalı ekmek üzerine ballı, taze kekikli ve sotelenmiş inciri de çok severim. Biri ekmek üstü atıştırmalık, biri tart ve biri de balık olmak üzere işte mutfağımdan incirli, üç tarif...
#İncirSalgın bizi favori sokak lezzetlerimizden de kopardı. Birçok insan hijyen kaygısıyla bu yemeklerden uzak duruyor. Geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin en popüler 10 sokak yemeğini sıralayınca bu lezzetlerin evde hazırlanıp hazırlanamayacağını merak ettik. Ünlü şeflerin ve restoranların kapılarını çaldık. Tarifler derledik...
#GazetehaberleriBeslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Meryem Güç, kış aylarında sağlıklı beslenmek konusunda bilgiler verdi. Hangi gıdaların ne özelliği olduğunu tek tek açıklayan Diyetisyen Güç, yoğurt, soğan, sarımsak, kereviz ve maydanozun altını çizdi.
#KerevizYeni yılla birlikte yeni kararlar alırız. Sağlığınız için bir karar alın ve beslenme şeklinizi değiştirin diyen Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Beslenmenizdeki değişikliklerle kronik hastalıklardan korunun, daha sağlıklı, zinde ve ilaçsız bir yaşamı kucaklayın” dedi. Dr. Aktaş, sağlıklı bir yaşam için önerilerini ve detoks kürünü paylaştı.
#GlütenDiyet yaparken en önemli şey açlık hissini baskılamak ve sağlık için gereken besinleri alabilmektir. Bu anlamda zayıflamaya yardımcı olan, bedene dinçlik katan ve içerdiği maddelerle kilo vermeyi destekleyen önemli gıdalar vardır. İşte zayıflamanıza yardımcı olacak iştah kesici gıdalar...
#Kilo VermekYeni yıl sofrası için, size üç gün evvelden sıkıntılar verecek bir hindi tarifim yok. Yeni yıl bizim için bir arada olma, birbirine sevdiğini söyleme, geçen yılın hesabını yapıp, gelecek yılda önemseyip önemsemeyeceklerimizi tespit etme vesilesi. Bütün yıl ne kadar çok koşturduğumuzu biz biliriz, dolayısıyla sizi yormayacağım. Hindiden çok daha fazla sükse yapacak bir tarifim, zorlanmadan kurabileceğiniz bir sofram var.
#Refika BirgülVitaminler, vücudumuza pek çok süreçlerin içine giren katalizör maddeler. O süreçlerde diğer besinsel unsurlarla birlikte onlar da kullanılıp tüketiliyor. Örneğin B12 vitaminini beynimiz ve kan hücrelerimiz, D vitaminini kemiklerimiz, bağışıklık sistemimiz sürekli harcayıp duruyor. İşte bu nedenle yerine yenileri konmadığında vitamin seviyelerimiz azalmaya başlıyor.
#Osman Müftüoğlu