Çocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıPandispanyası kızılcık şurubuyla ıslatılmış, içi ricotta peynirli bir kremayla dolu ama en önemlisi benim için çok özel bir pastadan yani zuccotto’dan bahsedeceğim bu hafta... Özel çünkü sırf bu tarif için ablam İtalya’dan İstanbul’a geldi ve birlikte mutfağa girdik. Şu sıcak günlerde soğuk soğuk yemeyi çok seveceksiniz.
#PandispanyaTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar MenüsüDaha kolay çorba bilmiyoruz. Hazırlaması 5 dakikanızı alacak. Her yaştan insanın çok severek yiyeceği enfes bir çorba tarifi. Midenizi rahatlatacak. Mercimek çorbası Türk Mutfağının vazgeçilmez başlangıçlarından biridir. Kırmızı, sarı mercimeklerden yapılır. Genelde terbiye kısmını un ile hazırlayıp mutlaka içine soğan konulur. İşte, çorbadan tatlıya Ramazan menüsü iftar yemeği tarifleri...
#Ramazan MenüsüMuzun girmediği, sevilmediği ev yok. Yulaflı kâselerin, pankek tariflerinin olmazsa olmazı, kremayla yakaladığı müthiş uyum sayesinde pastaların da vazgeçilmezi... Kızarmışıysa Uzakdoğu ülkelerinde çok seviliyor. Muzlu tariflerimin hepsi çok pratik, evinizde mutlaka deneyin.
#MuzGelinim Mutfakta malaga pasta tarifi günün aranan tatlıları arasında yer alıyor. Adını İspanya'nın bir şehrinden alan Malaga pasta ülkemizde de kafelerde oldukça seviliyor. Peki, evde malaga pastası nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta malaga pasta tarifi ve malzemeleri...
#Malaga PastaYeni yıla sayılı gün kaldı… O güzel ve lezzetli masalar kurulmadan yeni yıl karşılama, kutlama alışkanlıklarımızdan yola çıkalım ve tatlı bir ön hazırlık yapalım. Hangi pastayı ya da tatlıyı yapacağınızı seçin; yılbaşı için tarifler hazırladım…
#GingerbreadMalaga, muz ve çikolatayı bir arada sevenlerin son zamanlardaki vazgeçilmez tatlısı diyebiliriz. Peki malaga tatlısını evde sağlıklı bir şekilde hazırlayıp sevdiklerinize sunmak ister misiniz? İşte, alışkanlık yapmaya aday meşhur malaga tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları…
#MalagaHepimizin bildiği gibi Türk halkı olarak çay ve kahve saati adı altındaki molalarda ikram edilen atıştırmalıklara çok fazla önem veriyoruz. Tabii, küçük kaçamaklar dendiğinde de akla ilk olarak kek ve kurabiyeler geliyor. Peki, bu kez size pastanelerde sıkça karşımıza çıkan ve özel bir hayran kitlesine sahip olan vişneli mekik tarifini denemeyi teklif etsem?
#FinancierBisküvili pasta, pişirmeden kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir seçenek. Kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bu pasta tadanları memnun edecek. Beş çaylarının en güzel eşlikçisi olan bisküvili pastayı dilerseniz özel günler için de hazırlayabilirsiniz. Peki bisküvili pasta nasıl yapılır? İşte bisküvili pasta tarifi...
#Nefis Yemek TarifleriSon yıllarda Türkiye'de de oldukça popüler olan çok tartışmalı bir tatlı var: Pavlova. Dışı kıtır içi yumuşak olacak şekilde fırınlanmış yumurta köpüğünün üzerindeki meyvelerle hem çok şık hem de çok lezzetli bir tatlı olan pavlova, adını Rus balerin Anna Pavlova'dan alıyor.
#PavlovaOruçluyken düşen kan şekerinizi iftardan sonra yiyeceğiniz tatlılarla dengeleyebilirsiniz. Ramazan ayında yapılabilecek birbirinden farklı tatlı tarifleri ile seçenekler çoğalıyor! İşte, sizler için hazırladığımız ramazanda afiyetle yiyebileceğiniz 14 tatlı tarifi...
#Ramazan AyıArda'nın Ramazan Mutfağı programının 9 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de petibör pastası oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, petibör pastası için gerekli malzemeleri, tarifi ve püf noktalarını verdi. Peki petibör pastası nasıl yapılır? İşte Arda’nın Mutfağı petibör pastası tarifi
#Petibör Pastası Nasıl YapılırPetibör bir diğer adıyla bisküvili pasta, zamansız tatlılardan biri. Her evde bulunan malzemelerle yapılan petibör pastayla gecenin bir vakti gelen tatlı krizini durdurabilir, beş çayı misafirlerini ağırlayabilirsiniz. Peki bisküvili pasta nasıl yapılır?
#Petibör PastaViyanalılar için “iyi yaşamak” bir sanat; her işlerine küçük detaylar ve son dokunuşlar eklemeyi seviyorlar. Kafeler müşterilerine günlük gazeteleri bile çıplak haliyle değil, “ahşap okuma çubuklarına” sıkıştırarak veriyor; sokaklardaki trafik lambaları “herkese toleransı” simgeleyen, üzerlerinde kalplerin attığı çiftleri göstererek yanıyor. Viyana sokaklarında büyük ve tarihi heykelleri, bezemeleri gözden kaçırmak imkansız ama şehri bir de insanı mutlu eden bu ince detaylara bakarak gezin derim. Bir haftalık kaçamak yapmak isteyenler için Viyana seyahatimden notlar...
#ViyanaYılın gazetecisi ödülü ondan başkasına gidemezdi: Gülden Aydın. Bu röportajda, gazetecilik üzerine anlattıkları, benim için çılgın bir âşığın kulağıma fısıldayacaklarından çok daha heyecan verici. “İşte bu ya!” diyorsun, “Gazetecilik bu...” Dilerim, nice genç insanı da heyecanlandırsın anlattıkları ve bu ülke, nice şahane gazeteci gençler kazansın. Ama Gülden Aydın gibisi zor gelir. Onun kadar delisini, onun kadar mesleğe tutkuyla bağlısını görmedim. Savaş alanlarında, dağlarda tepelerde, Suriye’de, Afganistan’da, Irak’ta, IŞİD tünellerinde, hep en tehlikeli haberlerde ve hep kadınların yanında Gülden Aydın vardı. Anlatıcı, aktarıcı oydu. Müthiş gazetecidir. Vicdanlı, merhametli, hakkaniyetli ve iyi kalpli. Hep muhaliftir, hep mağdurun tarafını tutar. Bütün dünyayı da içine alacak büyük bir kalbi vardır. Ama kendi için bir şey istemez, isteyemez. Birkaç ay önce bir hastalığa yakalandı. Çok şükür ki tedaviye çok iyi yanıt veriyor. Morali de çok iyi. O, en zorlu haberleri bulup çıkaran, her şart altında mücadele eden savaşçı gazeteci, bunu da aşacaktır. Yine Sebati’yle o haberden bu habere koşacaktır. Bir an evvel iyileşmesi dileğiyle...
#Ayşe ArmanRobert de Niro’cu mu, Al Pacino’cu musunuz? Kışın boza ile salep arasında kalmak, işte tam böyle bir soruyla ikilemde kalmak gibi... İkisinin de oyunculuğu muhteşem. Yıllar geçse de, başka popüler isimler çıksa da hala onların bulunduğu sahnelerde heyecanlanıyor, bir sürü farklı hissi güçlü bir şekilde yaşıyoruz. Aynı şey salep ve boza için de geçerli.
#BozaKüçük bir kızken bile yemek yapmayı çok sevdi Aslıhan Sabancı. Amerika’daki öğrencilik zamanlarında da yemek yaptı, etrafındaki herkese Türk mutfağını sevdirdi. Festivallerde satış yaparak birinci oldu. Mutfakta “Belki ileride bir restoran açarım” diyecek kadar iddialı. Ancak aniden, aralarında glütenin de bulunduğu tam 77 çeşit besine alerjisi çıktı. Bir yandan bu durumla boğuştu, bir yandan da Türkiye’nin ilk glütensiz yemek kitabı Glütensiz Gurme Lezzetleri yazdı.
Kilo sorunu olan insanların bazılarının sık sık yaşadıkları ortak bir öyküleri var: "Sabah kahvaltısı yapmasam da oluyor, öğlen yemeği aklıma bile gelmiyor. Ama akşamüzeri korkunç bir tatlı isteği duymaya başlıyorum. İlk lokmaları ağzıma atar atmaz neredeyse frenlerim patlıyor. Önüme ne gelirse yiyorum."