Güncelleme Tarihi:
Petibör pasta (bisküvili) büyük- küçük herkesin severek tükettiği lezzetlerden biri. Yapımı kolay pratik bu pastayı evde çok rahat yapabilirsiniz. Hazırladığınız petibör pasta hamuruna farklı kalıplar yardımıyla yuvarlak, üçgen, rulo vb. şekiller verebilirsiniz. İşte ister çikolata isterseniz de yoğun kakao ile yapabileceğiniz pratik bisküvili pasta tarifi!
MALZEMELER
Muhallebi için Malzemeler
1 litre süt
1,5 su bardağı un
½ su bardağı kakao
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
150 gr. tereyağı
1,5 su bardağı bitter çikolata – piştikten sonra
Katları için Malzemeler
½ paket kakaolu petibör bisküvi
½ paket sade petibör bisküvi
File antep fıstık
YAPILIŞI
Muhallebi için olan çikolata hariç tüm malzemeleri büyükçe bir tencereye alıp iyice karıştırın, ardından ocağa alın ve iyice kıvam alana kadar pişirin.
Muhallebi pişince ocaktan alın ve çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve kenara alın.
Servis kabınızın tabanını ve yanlarını tereyağıyla yağlayın.
Bir fırın kağıdını pastayı yapacağınız kaba göre kesin ve tabanını kaplayacak kadar muhallebi dökün.
Bisküvileri tabana dizin, üzerine file antep fıstığı serpin ve muhallebi dökün. Üzerine tekrar bisküvileri dizin, üzerine file fıstık serpin ve muhallebiyi dökün.
Diğer tüm bisküvileri sıra sıra ve kat kat aynı şekilde dizin.
Fırın kağıdını kapatın ve pastanızı buzdolabına alıp, soğutun.
Pastanız iyice soğuduktan sonra buzdolabından çıkartın.
Kalan muhallebiyi pastanın her tarafına iyice yayın.