Sofralarımızın en klasik yemeklerinden olan karnıyarık, en çok aranılan tariflerden… Gerek sunum şekli gerekse lezzetiyle özel sofraların da vazgeçilmezi olan karnıyarık, patlıcanın karnı yarılarak içi kıyma, soğan domates, ve sivri biber koyularak yapılan bir yemek. Fırında karnıyarık tarifi ve yapım aşamaları detayda!
#KarnıyarıkKarnıyarık ister misafir sofralarında yer alsın ister aile üyelerinin akşam yemeği menülerinde, patlıcana hayır diyemeyenlerin aklına ilk gelen yemektir. Peki karnıyarık nasıl yapılır? İşte, fırında karnıyarık yapımının detayları…
#KarnıyarıkPatlıcan ile pişirmeye alışkın olduğumuz karnıyarık yemeğini bu kez patates ile denemeye ne dersiniz? Gelinim Mutfakta patates karnıyarık tarifi ile en akşam yemeği için harika bir alternatif sunuyor. Peki fırında patates karnıyarık nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta patates karnıyarık tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Patates KarnıyarıkVegan beslenme deyince, pahalı, zor bulunan, ithal malzemeler gelmesin aklınıza. Türk Mutfağı’nın vegan bölümü alanım olduğu için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki: Türk Mutfağı dünyanın en lezzetli, uygun fiyatlı gastronomik vegan mutfaklarından biridir. Bunu 6 yıldır %100 vegan yaşayan Antakya’lı bir beslenme uzmanı olarak söylüyorum.
#Vegan KarnıyarıkKanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta 61. Hafta bölümleriyle devam ediyor. Geçtiğimiz hafta elendiği halde 300. Bölüm niyetine yarışmada kalan Güngör, diğer yarışmacılar arasında sert rüzgarlar etti. Tartışmaya Ezgi ve Gülcan da dahil olunca mutfakta sesler yükselmeye başladı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim Mutfakta’Da Gün BirincisiKarnıyarık sadece patlıcanla yapılıyor sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Patates ve kıymanın muhteşem uyumunu bir araya getirmek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Patatesli karnıyarık. Peki, patatesli karnıyarık nasıl yapılır? İşte, malzemeleri ve patatesli karnıyarık tarifi
#Patatesli Karnıyarık Nasıl YapılırPatlıcan yemeklerinin en lezzetlisi ve en meşakkatlisi karnıyarık yemeği, büyük-küçük herkesin gözdesi. Kızartılan veya fırınlanan patlıcanların üzeri kıymalı sosla doldurulup fırınlanıyor, tadını doyum olmuyor. Peki karnıyarık nasıl yapılır ve kaç derecede pişirilir? İşte püf noktalarıyla karnıyarık tarifi!
#Karnıyarık TarifiKabakların sert kabuklu kısımlarını bıçak yardımıyla soyup baş kısımlarını kesin. Kabakları uzunlamasına ikiye bölün. Kestiğiniz kabakları tencereye alıp üzerlerine 1 litre su ilave edin. Kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra orta ateşte 20 dakika haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp zar şeklinde doğrayın. Kapya biberin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp zar şeklinde doğrayın. 1 adet yeşil biberin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp zar şeklinde doğrayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğradığınız soğanları ilave edip 3-4 dakika kavurun. Doğradığınız biberleri ve kıymayı ilave edip 4-5 dakika sürekli karıştırarak birlikte kavurun. 1 tatlı kaşığı salça, tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Kekik ve 1 çay bardağı su ilave edip 10 dakika kaynatın. Haşladığınız kabakları delikli bir kaşık yardımıyla sularını süzerek fırın kabına alın. 2 adet domatesi küp küp doğrayın. Sarımsakların kabuklarını bıçağın yan tarafıyla ezerek çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Doğradığınız domates ve sarımsakları sos tenceresine alıp üzerlerine tuz, 1 tatlı kaşığı salça, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve 1 bardak su ekleyip 10 dakika pişirin. Fırın kabına aldığınız kabakların içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın ve hazırladığınız kıymalı iç malzemesiyle doldurun. Üzerlerine hazırladığınız domates sosunu dökün. Önceden 200 dereceye ısınmış fırında 20 dakika pişirin. Dereotu ve maydanozları ince kıyın. Kıydığınız yeşillikleri pişen kabakların üzerine serpip servis yapın.
#Kabak KarnıyarıkHasat zamanı bollaşan sebzeleri saklama yöntemlerinin en eskilerinden biri turşulama. Onlarca farklı çeşit ve yöntemi olan turşuların tam vakti. Kimi kısa sürede olan, kimi daha az bilinen farklı tariflerimi deneyin, hazırladığım ipuçları da iyi bir turşunun garantisi...
#TurşuPatlıcanı sevenlerin favorisi olacak Bolu kebabı mantarlı iç harcı ile sofralarınıza konuk oluyor. Gelinim Mutfakta Bolu kebabı tarifi günün aranan lezzetleri arasında yerini aldı. Peki, Bolu kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Bolu kebabı tarifi ve püf noktaları...
#Bolu KebabıMutfakların en çok tercih edilen sebzelerinden patlıcan, musakka, karnıyarık gibi pek çok tarifte sıklıkla kullanılıyor. Ancak restoranlarda yemeye alıştığımız patlıcan kebabının damaklarda yeri ayrıdır. Özellikle Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep yörelerinde sık sık tüketilen patlıcan kebabı nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte adım adım evde patlıcan kebabının tarifi ve malzemeleri…
#Patlıcan Kebabı Nasıl YapılırKetojenik beslenme, son dönemde hem dünyada hem de Türkiye'de en popüler beslenme biçimlerinden biri haline geldi. Karbonhidrat tüketimini azaltıp proteinler ve yağlara ağırlık veren ketojenik beslenmeyi benimseyenlerin sayısı arttıkça, bu modele uygun tarifler ve malzemeler de sık sık gündeme geliyor. Söz konusu Türk mutfağı olunca ketojenik beslenmeye uygun hamur işleri de birçok kişinin merak konusu haline geliyor. Bugün sizin için ketojenik beslenenlerin gönül rahatlığıyla kullanabileceği un çeşitlerini araştırdık. Bundan sonra hamur işi yaparken bu ipuçları size yol gösterecek.
#Ketojenik BeslenmeSıradan hamur işlerinden sıkılanlar için enfes bir önerimiz var: Kıymalı karnıyarık poğaça. Görüntüsü itibariyle patlıcanın en sevilen hali karnıyarığa benzemesi nedeniyle bu ismi alan poğaçayı her evde bulunan malzemelerle yapabilirsiniz. Peki, kıymalı karnıyarık poğaça nasıl yapılır?
#Kıymalı Karnıyarık Poğaçaİmambayıldı, ana malzemesi patlıcan olan, soğan ve sarımsak kullanılarak hazırlanan zeytinyağlı bir yemek türüdür. Görünüşü itibariyle karnıyarık yemeğini andıran imambayıldı yemeğinde, kıyma yerine bol soğanlı, sarımsaklı ve domatesli iç harcıyla hazırlananı imam bayıldı tarifi, vejetaryenler için oldukça uygun. Peki, imambayıldı nasıl yapılır?
#İmambayıldı Nasıl YapılırGoogle, Türkiye’de ve dünyada en çok aranan kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı 2013 Zeitgeist listesini açıkladı. Türkiye'de farklı kategorilerden oluşan trend listelerinde; kişilerde Nil Erkoçlar, dizilerde Güneşi Beklerken, şarkılarda da “Yatcaz Kalkcaz” (Gülşen) ilk sıralarda yer aldı. Türkiye’de en çok aranan sözcükler ise sırasıyla “eokul”, “ÖSYM” ve “altın fiyatları” oldu.
#GoogleAsıl adı İbrahim ama biz onu İdo olarak tanıyoruz. İbrahim Tatlıses’in Derya Tuna’dan olan oğlu İdo, son dönemin en çok konuşulan isimlerinden. Okuduğu okuldan giydiği ayakkabıya kadar her şeyi haber oluyor. “Tatlıses soyadını sırtımda taşıyorum” diyen İdo’ya pek çok kişinin sormak istediklerini sorduk...
‘Ay Büyürken Uyuyamam’ filmiyle 18 yıl sonra sinemaya dönen yönetmen Şerif Gören tam bir yaprak sarma bağımlısı. Bunu filmlerine de yansıtmış. ‘Sen Türkülerini Söyle’ filminde, Kadir İnanır’ın hapisten çıkıp annesinin yaptığı bir tencere sarmayı yemesi, aslında kendi gerçek hikayesi
Celal Şengör, anne ve babası değil ama köşklerinin aşçısı ve babannesi sayesinde çok lezzetli yemekler yiyerek büyümüş. Bir kere mutfağa girip bir börek yapmış; sonra da vazgeçmiş. Yemek yapmayı vakit kaybı olarak görüyor. Canının istediğini, istediği saatte, istediği miktarda yiyerek diyetisyenlere kafa tutuyor
Musa Dağdeviren lezzet peşinde hem Anadolu’yu hem Asya’yı arşınlamış bir yemek araştırmacısı. Yıllarca biriktirdiği deneyimlerini Kadıköy Çarşısı’nda Çiya adlı lokantasında müşterilerinin beğenisine sunuyor. Yemek macerası beş yaşındayken ailesinin fırınında başlamış. Kendi deyimiyle iyi bir hamurkâr ama abisi gibi tırnak vurma efsanesi değil
İncecik ve sağlıklı görüntüsünün yanı sıra kültürel birikimiyle de Türkiye’yi defalarca yurtdışında temsil eden manken Tülin Şahin tam bir yemek tutkunu. Yemekle ilişkisini “Aramızda bir aşk var” diye tanımlayan Şahin, canının istediğini yediğini söylüyor ve ekliyor: Yemekten hiç korkmam. Yemekten korkanları ve benim de korkmam gerektiğini düşünenleri anlamam. Spor yapıyorsanız isteğinizi korkusuzca yiyebilirsiniz. Bu kadar basit bu iş