Bolu kebabı tarifi: Bolu kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, püf noktaları...
Patlıcanı sevenlerin favorisi olacak Bolu kebabı mantarlı iç harcı ile sofralarınıza konuk oluyor. Gelinim Mutfakta Bolu kebabı tarifi günün aranan lezzetleri arasında yerini aldı. Peki, Bolu kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Bolu kebabı tarifi ve püf noktaları...
Son derece lezzetli ve aslında yapmaya hünkar beğendi, karnıyarık gibi yemeklerden alışkın olduğunuz Bolu kebabı tarifi akşam yemeği menüsüne dahil edebileceğiniz harika bir alternatif. Etleri iyi piştiği sürece tüm patlıcan severlerin beğenisini kazanacağınız Bolu kebabını hazırlamak bir o kadar da pratik. İşte, Bolu kebabı tarifive malzemeleri...
3 adet bostan patlıcan
400 gram kuzu kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
8 adet mantar
1. 5 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
BOLU KEBABI NASIL YAPILIR?
Öncelikle patlıcanları sapları üstünde kalacak şekilde boyuna ikiye bölün.
Ardından patlıcanların iç kısımlarını tuzlayıp bir iki dakika suda bekletin.
Daha sonra yıkayıp kurutun ve kızgın yağda kızartın.
Kızarmış patlıcanların iç kısımlarını bıçakla keserek çıkarın küçük küçük doğrayın.
Diğer yandan kuşbaşı etleri bir tencerede suyunu çekene kadar kavurun.
Küp küp doğradığınız mantarları soğanı ve en son patlıcanın içini ekleyip pişirin.
Domates rendesi, domates salçası, bir tutam tuz, karabiber ve suyu ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
Hazırladığınız bu iç harcı içini boşalttığınız patlıcanların içine doldurun.
Üzerine kaşar rendesi serptikten sonra 180 derece fırında kaşar eriyene ve kızarana kadar pişirin.