Paylaş
Mısır, Lübnan, Suriye, İsrail mutfakları da vegan beslenmeye oldukça yatkın ancak bizde bir Ege Otları, bir Antakya mezeleri var ki… Ortadoğu ve Akdeniz Kültürü’nü rahatlıkla birleştirip lezzetli, sağlıklı, vegan alternatifler üretebiliyoruz. Biz zaten bu mutfak kültürüne doğuştan sahibiz, hepimiz doğuştan aşçıyız. Yeter ki biraz çaba sarfedelim.
Vegan yöresel lezzetleri yapıp tek başıma yemiyorum elbetJ Dostlarıma, aileme de sıklıkla yöresel tarifler yapıyorum, vegan beslenme konusunda inanılmaz bir dönüşüm yarattım çevremde. Çok kolaymış e lezzetli yorumları zıklıkla alıyorum. Anladım ki insanların aşina oldukları lezzetlerden uzaklaşmadan vegan bir Adana Kebap yaparak mesela, bir vegan karnıyarık ile vegan mutfağı yöreselleştirip herkese sevdirebiliriz.
Türk Mutfağı’nın lezzetlerini dünyadaki yükselen eğilim olan vegan beslenmeyle birleştirmekten müthiş haz alıyorum. Kasım ayı içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daveti ile gıda girişimcilerine hem vegan beslenmenin Türk Mutfağı’na ne kadar uygun olduğunu anlatacağım hem de Vegan Adana Kebap Atölyesi yapacağız. Bu ilgi çekici başlık şimdiden çok sevildiJ
Peki, evde en son ne yaptık? Vegan karnıyarık J Yetemdi tüm danışanlarıma gönderdim tarifini hepsi istisnasız çok sevdi, hatta bayıldılar. Aralarında kalp damar hastası, şeker hastası olanlar, kilo fazlası olanlar dahi yiyebildi.
Bilirsiniz karnıyarık kıyma ile yapılır. Oldukça yüksek oranda yağ kullanılır. Ben bu tarifi az yağlı vegan bir hale getirdim. Buyrunuz:
VEGAN KARNIYARIK TARİFİ:
4 KİŞİLİK
Malzemeler:
Vegitisyen Püf Noktası:
Protein değerini artırmak için soya kıyması veya tofu ile beraber bir avuç ince kıyılmış mantar da ekleyebilirsiniz.
Patlıcanları fırına vermeden önce çatalla 5-6 tane delik açın. Bu işlem yumuşamasını kolaylaştıracaktır.
Vegan Karnıyarık Tarifinin Pişirme Önerisi
Patlıcanları ilk fırınladığınızda, ikinci kez pişeceği için çok yumuşak olmayacak. Yeşil biberler piştiyse karnıyarık hazır demektir.
Yapılışı:
Afiyet olsun :)
Vegan Yaşam ve Beslenme Uzmanı
Kevser Başkara
Instagram: @vegandiyetisyen
info@vegandiyetisyen.com
Paylaş