İster denize nazır, ister çiçekli rengârenk bir ara sokakta... Yaz tatilinde gözler hep o bölgenin en iyi balıkçılarını arar. Biz de balığı, deniz mahsulleri taze, meze seçkisi geniş, tabakları yaratıcı mekânların peşine düştük. Jürimize tatil beldelerinden en beğendikleri balık lokantalarını sorduk.
#MezeSurvivor All Star 2022’nin başarılı yarışmacılarından Berkan Karabulut, büyük final sonrası hurriyet.com.tr’de Ferit Ömeroğlu’nun konuğu oldu. Survivor sezonuna dair çarpıcı yanıtlar veren Karabulut, şampiyon olan Nisa Bölükbaşı ile ilgili, “2 ay önce anket yapsalar hiçbir yarışmacı Nisa şampiyon olur demezdi” dedi. İşte devamı…
#Berkan KarabulutSofrayı rengârenk donatan mezeler, baştan çıkarıcı lezzette ara sıcaklar ve mevsiminde, tazecik, kurumadan pişirilmiş balıklar... Ülkemizde balık restoranına gidip mest eden bir manzaraya karşı keyif yapmanın yeri bir başka! Peki, Türkiye’nin en iyi balık restoranları hangileri? Jürimiz, favori adreslerini paylaştı.
#TürkiyeSardunya Catering’in başarılı şefi Çiğdem Alagök, hem ev hem de restoran mutfağı alışverişleri için en çok Kadıköy Çarşı’yı tercih ettiğini söylüyor. Şefin her zaman uğradığı favori adresleri arasında sakatatın her çeşidini, kargıdan civile kıymetli yöresel peynirleri, balığın ve mezenin en tazelerini bulabileceğiniz dükkânlar var...
#Kadıköy Çarşı2015 yılını geride bırakırken umut, heyecan ve mutluluk dolu yeni bir yıla giriyoruz. Tüm yılın yorgunluğunu ve sıkıntılarını geride bırakarak muhteşem bir yılbaşı geçirmeye ne dersiniz? İstanbul’da 2015 yılbaşı programları nelerdir? Hepsi haberimizin detayında sizleri bekliyor.
#2015 Yılbaşı ProgramlarıÜç yıldır düzenlenen Nişantaşı restoran haftası başladı. 20 Mart’a kadar sürecek etkinlik için bölgedeki restoran ve kafeler 20 ve 45 liralık fırsat mönüleri hazırladı. Sponsor Kayra şarapları. Sizin için birkaç mönü seçtim, diğerlerini restoran haftasının internet sitesinden takip edebilirsiniz.
Artür Büyüktaşçıyan ekonomi okudu. Bir şirkette yönetici olarak çalışırken hobisi fotoğrafçılığa yöneldi. Artık uzman bir reklâm fotoğrafçısı. 15 yıldır moda, stil, endüstri, belgesel ve yemek fotoğrafı konusunda çalışıyor. Sanat tarihi, yemek ve hobi kitapları basan bir kitabevinin editörlüğünü de yürütüyor. Aynı zamanda da iyi bir balıkçı. Büyüktaşçıyan bütün bu özelliklerini birleştirince ortaya ‘Balıktan Hikâyeler’ kitabı çıktı. Bu kitapta balığa dair her şey var.
Eğlenmek için dışarı çıktığınızda, cebinizdeki paranın hesabını da, gece ne harcadığınızı da bilseniz, ertesi sabah "Eyvah para düşürdüm galiba!" diye uyanmışsınızdır mutlaka. Sonra bir hesap yaparsınız, iş sadece yemek içmekle kalmamış, otopark, vale, taksi, bahşiş, midyeci, buzlu bademci derken hesap şişmiştir.
Sevgililer Günü öncesi ünlü çiftlere onlar için anlam ifade eden, romantik buldukları, bir aşk yemeği için başkalarına tavsiye edecekleri mekanları sorduk. Haliyle hepsi son derece kişisel, kendilerinin tercih ettikleri adresleri söyledi. Bu nedenle karşımıza pek çok farklı mekan çıktı. Her hafta olduğu gibi birden 10’na kadar sıralama yapmadık, listeyi alfabetik dizinle oluşturduk. Adı anılan diğer restoranları da ayrıca listeledik.