Ege’nin en iyi 10 balık lokantası

Güncelleme Tarihi:

Ege’nin en iyi 10 balık lokantası
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 24, 2004 00:00

Bu hafta en iyiler listemizi ilk kez tüm Türkiye’den deÄŸil, Ege’den gelen adreslerle hazırladık. Konu balık restoranları olunca böyle bir tercih kullanmak da kaçınılmazdı.Jüri üyelerimiz de Egeli gurme ve gazetecilerden, yolu sık sık Ege bölgesine düşenlerden oluÅŸuyor. En iyi listesine Ä°zmirli balık lokantaları ağırlığını koydu. Ayvalık, Bozcaada, Bodrum ve KuÅŸadası da unutulmadı. Ãœnlü isimleri ağırlayan balıkçı kim, deniz mahsullü makarna nerede yenir, hangisine giderken rezervasyon ÅŸart, hangisi kış aylarında kapalı öğrenmek istiyorsanız listemize mutlaka bir göz atın. Ä°ÅŸte Ege’nin en iyi balık lokantaları. EN Ä°YÄ° 101. Deniz Restoran - Ä°ZMÄ°R2. Balıkçı Hasan - ÇEÅžME3. Yeni Albatros - BODRUM4. Balık PiÅŸiricisi - Ä°ZMÄ°R5. Hasan’ın Yeri - BODRUM6. Bay Nihat - AYVALIK7. Nesos - AYVALIK8. Körfez Restoran - ÇEÅžME9. Çınar Balık - KUÅžADASI10. Kandilli Restoran - BOZCAADADENÄ°Z RESTORANÄ°zmir’in en ünlü adresiÄ°zmir deyince akla ilk gelen adreslerden Deniz Restoran, artık bir klasik. 1981 yılından beri 1. Kordon’da hizmet veren restoranın sahibi Yılmaz Çelikay. Deniz çipurasının yanı sıra kalamar çeÅŸitlerinde uzmanlar. Izgara levrekte de bir hayli iddialılar. Haftanın her günü 11.00-23.00 arası hizmet veriyor. Bahçesi 200, salonu 150 kiÅŸi kapasiteli. Ä°ki yılda bir mutlaka dekorasyon deÄŸiÅŸiyor. Ä°zmir’e gelen politikacı, sporcu, sanatçı, ÅŸarkıcı ve mankenlerin hemen hepsi en az bir kere Deniz Restoran’da balık yemiÅŸtir. Fiyatlar kiÅŸi başı 40 ile 60 milyon lira arasında deÄŸiÅŸiyor. Müzik olarak klasik müzik tercih ediliyor. Tel: (0232) 464 44 99BALIKÇI HASANSalaÅŸ bir görünümü var12 yıl önce Hasan Kandemir’in ÇeÅŸme’de açtığı ve ilk ÅŸubesini geçen sene Ä°stanbul’da hizmete soktuÄŸu Balıkçı Hasan’ı artık oÄŸlu Toray Kandemir iÅŸletiyor. Yazın 150, kışın 65 kiÅŸilik oturma kapasitesine sahip. Deniz kenarındaki masaları ve salaÅŸ görüntüsü, balıkçı aÄŸlarından oluÅŸan dekorasyonu dikkat çekiyor. Her gün 12.00-23.00 arası açık. Ãœnlü müşterileri arasında Yılmaz ErdoÄŸan, Mustafa ErdoÄŸan, Deniz ErdoÄŸan, Sinan Çetin, Nil Karaibrahimgil, Serdar Erener gibi isimler var. Deniz mahsullü krep, ahtapot ızgarası, tereyaÄŸlı sübye güveç, ahtapot güveç tavsiye edilir. Ä°stek üzerine balık çorbası yapılıyor. Balığı ızgara, kebap, haÅŸlama ve buÄŸulama olarak da deneyebilirsiniz. Balıkçı Hasan’a özgü deniz mahsullü makarnayı mutlaka tatmalısınız. KiÅŸi başı 40-50 milyon lira arası hesap ödeniyor. Popüler parçaların yanı sıra Yunanca ÅŸarkılar çalınıyor. Tel: (232)724 02 02.YENÄ° ALBATROSRezervasyon ÅŸartBodrum ile Milas arasındaki Tuzla sahilinde. Yeni Albatros Restoran karides salatası ve yahnisi ile bölgenin en çok müşteri çeken restoranlarının başında geliyor. 1997 yılında Bayram GüneÅŸ tarafından hizmete açıldı. Özellikle gün batımında gitmeniz tavsiye edilir. Çoban salatası meÅŸhur. Müdavimleri arasında Candan Erçetin, Ä°brahim Tatlıses, Nurseli Ä°diz, Yasemin Yalçın ve Kazım Kanat bulunuyor. Yılın on iki ayı açık. Barbun, çipura, levrek, kefal, ahtapot, kömür ateÅŸinde yapılan karides yahnisi, zeytinyaÄŸlı kızartılmış levrek ve salatasında iddialı. Lüksten uzakta, yörenin doÄŸasına uygun ÅŸekilde dekore edilmiÅŸ. Balık, karides, salata ve içkiden oluÅŸan bir yemek için 25 milyon lira ödüyorsunuz. AkÅŸamları klasik müzik çalıyor. Hafta sonları mutlaka rezervasyon gerekiyor. Tel: (252) 524 50 27. BALIK PİŞİRÄ°CÄ°SÄ°Dil balığı ÅŸiÅŸ tavsiye edilirSahibi Veli SinanoÄŸlu’nun aşçıbaşılığını da yaptığı Balık PiÅŸiricisi Veli Usta, 1972 yılından beri Ä°zmir’de hizmet veriyor. Mehmet Åžahin’in de ortağı olduÄŸu mekan, her gün 12.00-23.30 arası açık. Dil balığı ÅŸiÅŸ mutlaka denenmeli. Veli Usta, Türkiye’de orijinal dil ÅŸiÅŸi kendilerinin sattığını ve tadını kimsenin yakalayamadığını iddia ediyor. Bahçe 65, salon 180 kiÅŸi kapasiteli. Modern bir dekorasyona sahip. Müdavimleri arasında Yılmaz ErdoÄŸan, Cem Yılmaz, Demet AkbaÄŸ, Nejat Uygur var. KiÅŸi başı 25-40 milyon lira arasında fiyatlarla balık keyfi yaÅŸayabilirsiniz. Türkçe pop ve klasik eserler çalınıyor. Tel: (232) 464 27 05HASAN’IN YERÄ°Ege’nin tüm balıklarıBodrum Yalıkavak Beldesi’nde, yazın en sıcak döneminde dahi serin bir ortamda yemek yemek istiyorsanız tercihiniz Hasan’ın Yeri Restoran olmalı. Ä°ÅŸletmeciliÄŸini Hasan Açık yapıyor. 1988 yılından bu yana GeriÅŸaltı Mevkii sahilinde hizmet veriyor. Mesut Yılmaz, Kenan Evren, AÅŸkın Nur Yengi, Ahmet Çakar müdavimleri arasında. Yılın on iki ayı Ege Denizi’nden avlanan barbun, kefal, çipura, karagöz, mercan, levrek, lagos, ahtapot ve kalamar ile kültür balıklarını bulabilirsiniz. Ahtapot ve zeytinyaÄŸlı kalamar salatası, ızgarada sarmısaklı zeytinyaÄŸlı ve kekik soslu lagos balığı en çok tercih edilen yiyeceklerin başında geliyor. Yazlık ve kışlık bölümleri var. Hafif müzik eÅŸliÄŸinde balık yemenin keyfine varabilirsiniz. Bir kiÅŸi, soÄŸuk meze, ara sıcak, balık ve içki dahil 30 milyon lira ödüyor. Tel: (252) 385 42 42BAY NÄ°HAT1978’den beri Cunda’daBay Nihat Lale Restoran, 1978 yılından bu yana Cunda Adası’nda. Ahmet Nihat Bekit’in iÅŸlettiÄŸi restoranda deniz ürünleri, Ayvalık’ın ÅŸifalı zeytinyaÄŸlı soÄŸuk mezeleri, deniz ürünlerinden yapılan sıcak mezeler ile spesiyaller servis ediliyor. 1800’lü yıllardan kalma taÅŸ binada hizmet veriyor. Her gün 08.00-01.00 saatleri arası açık. Deniz ürünlerinin porsiyonu 8-12 milyon, zeytinyaÄŸlı mezeler 4 milyon lira. Balık pazarlığa tabi. Yazın 220, kışın 100 kiÅŸi kapasiteli. Yaz aylarında müzik çalınmıyor. Kışın klasik batı müziÄŸi ve enstrümantal müzik eÅŸliÄŸinde servis yapılıyor. Müdavimleri arasında Emel Sayın, Sezen Aksu, Mehmet Ali Erbil, Çelik, Fazıl Say, Soner Arıca, Hülya AvÅŸar, UÄŸur Dündar, Orhan Özaydın, Erdal Ä°nönü, Ali CoÅŸkun, Ali Sarar, Efe Aydan, Fatih Altaylı var. Tel: (266) 327 17 77 - 327 10 63. NESOSRum mimarisi balıkçı restoranıCunda Adası’ndaki ünlü balık restoranlardan Nesos, 1991 yılından beri hizmet veriyor. Murat TekinoÄŸlu’nun iÅŸlettiÄŸi Nesos Restoran’ın en iddialı yemeklerinin başında gelen beyaz soslu buÄŸulama balığı her mevsim, bamyalı buÄŸulama levreÄŸi ise yaz aylarında afiyetle yiyebilirsiniz. Kabak çiçekli böreÄŸi tavsiye edilir. 08.00-01.00 arası açık. Kışlık bölümü eski Rum mimarisi taÅŸ duvarlı, şömineli. AhÅŸap masa ve sandalyeleri sıcak bir atmosfer yaratıyor. Müdavimleri arasında Mehmet AslantuÄŸ, Mehmet YaÅŸin, HaÅŸmet BabaoÄŸlu, Çelik, Ozan Güven, Fethi Kantarcı, Tan SaÄŸtürk, Birol Güven, Süleyman Seba var. Deniz ürünlerinin porsiyonu 10 milyon, zeytinyaÄŸlı mezeler 4 milyon lira. Balık ise pazarlığa tabi. Genellikle yemek müziÄŸi, hafif müzik ve Yunan müziÄŸi çalınıyor. Yazın 20, kışın 100 kiÅŸi kapasiteli. Tel: (266) - 327 17 48 - 327 22 39 KÖRFEZ RESTORANCumhurbaÅŸkanı’nı ağırladıÇeÅŸme Dalyan’daki Körfez Restoran 1987 yılından beri açık. Ä°ÅŸletmecisi Mehmet Kabadayı. Her gün 09.00-02.00 saatleri arasında açık. Levrek buÄŸulama, tuzda sinarit ve kalamar tava ile soÄŸuk ve sıcak mezelerde iddialı. Masalarda her zaman taze çiçekler bulunuyor. CumhurbaÅŸkanı Ahmet Necdet Sezer’in ÇeÅŸme’ye geliÅŸinde tercih ettiÄŸi Körfez Restoran’a Cem Yılmaz, Yılmaz ErdoÄŸan, Demet AkbaÄŸ, Serdar Ortaç, ÇaÄŸla Åžikel, Ebru Destan gibi ünlüler de geliyor. Balık kilo fiyatı 20 milyon lira ile 75 milyon lira arasında deÄŸiÅŸiyor. Mezeler 3-3.5 milyon lira, deniz ürünleri ise 10-17.5 milyon liradan satılıyor. Enstrümantal yemek müziÄŸi çalınıyor. Tel: (232) 724 79 47 - 724 73 58.çınar balıkBalıklar pazarlığa tabiBalık Restoran, 2000 yılından beri KuÅŸadası’nın Ä°zmir giriÅŸinde, Akyar Mevki’nde hizmet veriyor. Tuncay Yücel-Hakan OsmanaÄŸaoÄŸlu’nun iÅŸlettiÄŸi mekan, lezzetli ürünleri ile kısa sürede çevrede ünlendi. Ä°ÅŸletmeciler, tüm deniz mahsullerinde iddialı olduklarını söylüyor. Her gün öğlen servisiyle açılan Çınar Restoran gece 24’00’e kadar müşterilerini ağırlıyor. AhÅŸap dekorasyonu, denize nazır manzarasıyla keyifli bir ortam sunulan mekanda mezeler 3, ara sıcaklar ise 4-12 milyon lira. Balıklar pazarlığa tabi. Tel: (256) 618 18 47KANDÄ°LLÄ° RESTORAN15 Ekim’e kadar açıkBozcaada’da 1999 yılında Mehmet Boruzan tarafından açıldı. 23 Nisan-15 Ekim tarihleri arasında açık. Sabah saatlerinden gece 02.00’ye kadar hizmet veriyor. Asma yaprağında sardalye ızgara ve ahtapot ızgaranın tadını bir baÅŸka yerde bulmak zor. TaÅŸ kaplama duvarları ile adaya özgü eski Rum evlerini andıran restoran, deniz kenarında. UÄŸur Dündar, Haluk Åžahin, Müjde Ar, Atıf Yılmaz, Deniz Türkali, Sumru Yavrucuk müdavimleri arasında. Türk Sanat MüziÄŸi, Yunanca ve klasik müzik çalınıyor. SoÄŸuk mezeler 2 milyon 500 bin ile 4 milyon lira, deniz ürünleri 7 milyon ile 10 milyon lira arasında satılıyor. Tel: (286) 697 84 14 Gurmelerden, gazetecilerden ve müdavimlerden oluÅŸan büyük jüri seçtiErtuÄŸrul Özkök - Hürriyet Genel Yayın YönetmeniAhmet GüzelyaÄŸdöken - Ä°zmirli gurmeYaÅŸar Aksoy - Ä°zmirli araÅŸtırmacı yazarÇaÄŸdaÅŸ Ertuna - Ä°stanbul Life yazarıŞerif Yenen - Turist Rehberleri BirliÄŸi BaÅŸkanıPervin MısırlıoÄŸlu - Ä°zmir Life Yayın YönetmeniPakize Suda - Ä°zmirli Hürriyet yazarıHülya EkÅŸigil - Yemek kültürü yazarıMehmet YaÅŸin - Seyahat yazarıFigen Batur - Hürriyet Cumartesi gusto yazarıÂ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!