Gece kulübünde 29 can alan ‘kaçak tadilat’ faciasının altından ihmaller zinciri çıktı. Tadilat yapan işçiler ölüm kapanında sıkışıp can verirken kulüpte hiçbir yangın önlemi alınmamış. Beşiktaş Belediyesi 2018’de diskotek olan ruhsatı eğlence mekânına çevirirken, itfaiye raporunu talep etmemiş. Gece kulübüne ait son itfaiye raporu ise 2006 yılına ait.
#Masquerade6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis YılmazO, Türkiye’nin en önemli starlarından... Şöhreti ülkemizle sınırlı değil. Ortadoğu’dan Güney Amerika’ya birçok ülkede tanınıyor, seviliyor. Yaptığı her iş büyük ses getiriyor. Murat Yıldırım’la 15 Aralık’ta vizyona girecek filmi ‘Nefes-Yer Eksi İki’ filmi için buluşuyoruz; babalığı, evliliğini, aşkı, hayatını, geçirdiği en zor geceyi anlatıyor... “Bedel de ödesem, iyi bir insan olmak için yaşıyorum. Başkalarını yargılamadan, herkesin hayatına saygı duyarak, mütevazı insanlara değer vererek” diyor Yıldırım...
#Murat YıldırımKimi “Evim, arkadaşlarım, anılarım, hepsi yerle bir oldu, sevdiğim herkes yerin altına gömüldü. Ben kurtuldum ama bir başıma kaldım” diye anlatıyor, kimi “Enkazdan çıkınca babamın aldığı 89 model arabayı sordum. Üzerine bina yıkılmış. Kaçarız diye düşünmüştüm onunla... Yeni almıştık, gezecektik daha... Abim gezdirecekti bizi” diyor. Kahramanmaraş depremlerini yaşayan dört kişiyle o ilk gece yaşadıklarını konuştuk.
#Kahramanmaraş DepremiGazeteci-yazar Mehveş Evin’in pandemi döneminde Kısadalga.net’te bir podcast serisi olarak kurguladığı distopik öykü ‘2050-Gelecekte Bir Yolculuk’tan yola çıkarak yazdığı ‘Dünyanın Dibi Oteli’ raflarda. Evin, şahane kurguladığı hikâyesiyle okura “Böyle gidersek halimiz harap” diyor.
#Dünyanın Dibi OteliYüzlerce park yeri olan sitelerde bile otopark büyük sorun. Okurum A.U., site sakinlerinin otoparklarını gelen misafirlerine kullandırıp kullandıramayacaklarını, bir karavanın sürekli park edip edemeyeceğini soruyor. Kat Mülkiyeti Hukuku Uzmanı avukat Şeref Kısacık’a göre yönetim planında yasaksa misafirler otoparkı kullanamaz. Karavan yol geçişini de engellemiyorsa kaldırılamaz. Ancak herkese bir araçlık yer varsa hem araç hem karavan park edilemez.
#Siteİlhan İrem’in hastalığı ve yaşı merak ediliyor. Sevilen isim İlhan İrem gündemde yer alıyor. Birçok başarılı şarkıya imza atan İrem böbrek rahatsızlığı sebebiyle diyaliz tedavisi görüyor. Peki, İlhan İrem kimdir, son durumu nasıl?
#İlhan İremMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfınca Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "Türk Gençliği Büyük Kurultayı"na katıldı. Bahçeli, "Milli mücadelede denize süpürdüklerimiz bir kez daha kıyılarımıza çıkmanın arayışındadır. Son neferimiz son nefesinde tamam demedikçe, son namlu sükut etmedikçe bu can bu bedene dar olsun ki Türkiye'nin diz çöktüğünü hiç kimse görmeyecektir" dedi. Bahçeli, "Türkiye devleti temel insani istekleri karşılamakla mükelleftir, yapılan da budur ancak yurt diyerek banklarda yatmak neyin nesidir. Bunlar öğrenci değil, ajan provokatörlerdir. PKK'nın DHKP-C'nin tasması boğazlarına geçiren bunlardır. Çapulcular öğrenci falan değil düpedüz şehir eşkıyasıdır" ifadelerini kullandı.
#Devlet BahçeliTürkiye tarihinin en karanlık ve utanç verici olaylarından birisi, 6-7 Eylül 1955’te yaşandı. Selanik’te Atatürk’ün doğduğu eve bomba atıldığı haberiyle başlayan olaylarda başta Rumlar olmak üzere gayrimüslim vatandaşın işyerleri, evleri, ibadethaneleri hatta mezarları tahrip edildi. 66 yıl önce yaşanan o iki utanç gecesi, tarihimizde kara bir sayfa olarak kaldı.
#GazetehaberleriDünyaca ünlü “Çığlık” tablosu ile bilinen Edvard Munch, zor bir hayat geçirmiş, oldukça hassas bir sanatçıdır. Geçmişten günümüze onun adını bilmemizi sağlayan tablo dışında, Munch kendi çağımızı nasıl gördüğümüzü tanımladı. Peki, Edvard Munch kimdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Edvard Munch Kimdir?Hayatın pek çok alanında karşılaşılan küf; meyve, sebze, halı, pencere kenarı ve duvar dibi gibi yerlerde bir hayli fazla bulunmaktadır. Bunun nedeni havasız, karanlık ve nemli alanlarda üreyen bir mantar çeşididir. Bu küfler, doğada da çok fazla bulunmaktadır. Genellikle doğada samanda, toprakta, tohumda, hububat ve ağaçlarda bol miktarda küf mevcuttur. Bahsedilen küflerin meydana geldiği alanlarda oluşan lekelerin çıkması bir hayli zordur. Sizin için küf konusunu ve ıslak çamaşır üzerinde yer alan küfün nasıl çıkarılabileceğini derledik.
#Küf Lekesi Nasıl Çıkar27 Mayıs 1960, Türkiye demokrasi tarihinin kara günlerinden birisi. yapılan darbe ile dönemin başbakanı Adnan Menderes ve Demokrat Partililer Yassıada'ya götürüldü. Orada hapsedilip yargılandı. CNN TÜRK muhabiri Samet Güner ve kameraman Yasin Kamoğlu, Adnan Menderes’in 11 ay boyunca kaldığı o odayı görüntüledi.
#HaberMüzik dinleme platformları bizlere her hafta farklı, bazense aynı isimlerin yer aldığı keşif listeleri sunuyor. Algoritmaların ötesinde yeni şarkılar keşfetmek isteyenler için bu isimler, ilaç niteliğinde. Son dönemde yeni çalışmalarını dinlediğimiz sekiz isme dikkat çekmek istedik.
#Ozan TekinEvinizdeki eşyalardan kolaylıkla sıkılıyorsanız, sık sık farklılıklar yapabilirsiniz. Özellikle çok vakit geçirilen alanlardan biri olan yatak odası sakin ve rahat olmalı. Aşırı kalabalık olmamalı ve iyi hissettiren eşyalar kullanılmalı. Yatak odanızı yeniden dekore etmek istiyorsanız bu öneriler çok işinize yarayabilir.
#Yatak OdasıHer gün bir yenisi eklenen yapılarla birlikte, evlerin metrekareleri de gün geçtikçe küçülmeye başlıyor. Haliyle eşyalarımızı sığdırmakta, hatta bazen nefes almakta bile zorlanıyoruz. Ancak odanızda yapacağınız ufak değişikliklerle daha ferah ve büyük görünmesini sağlamanız o kadar da zor değil.
#Küçük OdaGaleri Siyah Beyaz, sezonu Ali Kotan’ın ‘Kelebeğin Ölümü’ başlıklı sergisiyle açtı. Usta yazar Selim İleri’nin metinlerinin eşlik ettiği ‘Gece Sirenleri’ serisinden ilk defa sergilenecek resimlerin yanı sıra dışavurumcu, soyut ve figüratif eserlerin yer aldığı sergiyi Kotan’la konuştuk.
#Kelebeğin ÖlümüYaz demek, bolluk bereket demek, tazecik mis kokulu renk renk sebze meyve demek. Özellikle de bol miktarda domates ve biber demek. Yazın sonları yaklaştığında bu renk ve lezzetleri kışa da yanımızda götürmek için kolları sıvayıp kış hazırlıklarına başlıyoruz. Tarhana, erişte derken olmazsa olmaz salça yapımı da kesinlikle atlanmamalı. Bu içeriğimizde sizin için domates salçası ve biber salçası için yapım aşamalarını, püf noktalarını ve saklama tüyolarını bir araya getirdik. Küflenmeyen, bozulmayan nefis salçalar için haydi sıvayalım kolları…
#Domates Salçası Nasıl YapılırKimse kırılmasın. Biz yolcular kuralların bir kısmına uyuyoruz. Bu bulaşıcı virüsten elbette korkuyoruz. Ama yine de görevlileri geçince maskeleri indiriyoruz. Her yeri elliyoruz. Daha az el yıkıyoruz. Havalimanında terminal işletmecileri tüm tedbirleri kusursuz almışlar. Havada uçakların içi tertemiz. 3 dakikada bir değişen ve hepa filtreden geçen hava neredeyse kaynak suyu gibi saf ve temiz.
#YAZAR