Vegan sayısının hızla arttığı Türkiye’de girişimcilere de yeni bir kapı açıldı. 2017 yılında Didim’de düzenlenen Türkiye’nin ilk vegan festivaline ürünlerini gönderen Remzi Eyüpoğlu, bir anda lüks restoranların dikkatini çekti. Soyadan ürettiği vegan sucuk ve salamlarla öne çıkan Everfresh markası şimdi ihracata hazırlanıyor. İsveçli firma ile masaya oturan Eyüpoğlu, İstanbul’daki üretim tesisini de büyütmeyi planlıyor.
#GazetehaberleriYabancı ve yıldızlı bir lokantada soğan doğramış ve ‘vakumda tavuk pişirme’yi görmüş genç şeflerin inanılmaz havaya girdiği bir döneme giriyoruz. Sadece bizde değil tüm dünyada... Tavsiyem; geleceğin ‘yeni Anadolu mutfağı’ öncülerinin Anadolu’yu dolaşıp karafırın önünde terlemeleri, kuzine nasıl kullanılır görmeleri, Ege ve Karadeniz otlarını tanımaları ve ince hamur açma, bütün balığı veya eti en iyi şekilde parçalara bölme gibi teknikleri öğrenmeleri.
#AnadoluNişantaşı’ndaki Niş, Aşkın Arsunan ve orkestrasıyla yepyeni bir eğlence anlayışına başladı: Erken başlayalım, erken dağılalım! Program 19.00’da başlıyor; 22.00’de bitiyor. O yüzden haftaiçi salı günleri bile tıklım tıklım... Ajda da orada, Emre Ergani de, Celal Çapa da. Hıncal Uluç hiç çıkmıyor zaten
Geçen gün birkaç arkadaş bir büyük aslan sütü açmış sohbet ediyoruz. Mevzumuz, rakı nasıl gece kulübü içkisi olur?<br>Çünkü bir süredir böyle bir çaba var. Büyük rakı markaları şehrin önemli kulüplerinde rakı geceleri düzenliyor. Düzenliyor ki gözler ve damaklar rakıya alışsın. Rakıyı snobe eden clubber’lar da rakı içsin.
Karafırın’ın sahibi Orhan Karal (51), üç kuşak gezgin bir aileden geliyor. Dedesi geçen yüzyılın başında Rize’den yürüyerek Rusya’ya gitmiş. Babası çocuk yaşta evinden ayrılıp önce Bursa, sonra Eskişehir’de kendisine bir hayat kurmuş. Orhan Karal, doğa sevgisi ve dünyayı keşfetme arzusunun çocukluğunda yaz tatili için Çamlıhemşin’e yaptığı yolculuklarda geliştiğini söylüyor.
Garibim Hansel’le Gretel’in böyle bir fuardan haberleri olsa, hiç cadının evini kemirirler miydi haybeye? Zamane çocukları şanslı. Avrupa’nın her yanından çocuk ve tatlı meraklıları geçen hafta Paris’teki çikolata fuarındaydı. Siz benim çikolata fuarı dediğime bakmayın. Resmi adı Europain Şeker, Dondurma, Pasta ve Ekmek Fuarı. 4 gün boyunca dünyanın her yerinden şekerlemeciler, dondurmacılar, çikolatacılar, pastacılar hünerlerini sergiledi, ziyaretçilere ürünlerini tattırdı.
Ekmek, mutfağın temel taşlarından. Artık giderek çeşitlenen ekmek türlerine ramazanın olmazsa olmazı pide ekleniyor. Pidenin de çeşitleri artıyor. Artık fındıklısı ve haşhaşlısı bile yapılıyor. İstanbul’un en iyi 10’a giren hemen tüm fırınlarının ortak özelliği birinci sınıf Konya unu kullanmaları. Kimi taş fırında kimi modern fırınlarda ekmek ve pide yapıyor. Ama hepsi lezzetleriyle jürinin beğenisini kazanmış.
Bu akşam Florya FLYİN alışveriş merkezi yanında bulunan Club Feiba görkemli açılışında bir ilki gerçekleştiriyor. Osmanlı DJ Nigh konseptli açılış gecesinde Hürrem Sultan kostümleriyle Tuğba Özüy saat 24:00 itibariyle padişahın tahtına oturacak. Harem Ağası DJ Dino geceyi müzikleriyle coşturacak.
<B>Yeni nesiller büyüyünce aşçı olacak</B><br>Aşçı deyince aklınıza 'çek ustaaa' diye bağıran, göbekli, kirli önlüklü, bıyıklı insanlar geliyorsa yanılıyorsunuz. Bu meslek büyük bir hızla kabuk değiştiriyor. Bir turizm ülkesi olan, mutfak geleneğiyle övünen ve yiyecek içecek sektörü büyük bir patlama yaşayan Türkiye'de aşçılık artık geleceği parlak, itibarı yüksek, star yaratmaya müsait, geliri yüksek bir iş.