Sahilde de olsa yemeğin iyisini, servisin kalitelisini arayanlara bu yazın en lezzetli plajlarını yazdım. Popüler sahillerin lahmacun fiyatlarıyla haber olmasına aldırmayın; en taze ceviche’lerden Bargilya karidesli pilava fine dining restoranları aratmayan adresler var...
#YazarDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriGenç yönetmen Oğuz Boz, ulusal ve uluslararası birçok film festivalinde finale kalan ve dedesine ithaf ettiği kısa filmini, koronavirüs nedeniyle sokağa çıkmaları yasaklanan ileri yaştaki insanlar ve sosyal izolasyondaki kişiler için, ‘EvdeKal’ diyerek sosyal medya üzerinden yayınladı.
#Avrupadan HaberlerFilm tasarım bölümü öğrencisi Oğuzhan Boz, dedesine ithaf ettiği ‘Kara Fırın’ isimli kısa filmini, koronavirüs nedeniyle sokağı çıkmaları yasaklanan ve yüksek risk grubunda yer alan yaşlılar evden çıkmasınlar diyerek sosyal medya üzerinden paylaştı.
#Yaşar ÜniversitesiGenç yönetmen, ulusal ve uluslararası birçok film festivalinde finale kalan ve dedesine ithaf ettiği kısa filmini, korona virüs nedeni ile sokağa çıkmaları yasaklanan ileri yaştaki insanlar ve sosyal izolasyondaki kişiler için, “EvdeKal” diyerek sosyal medya üzerinden yayınladı.
#İzmirRaffles projesini ve dünyanın önde gelen şeflerinin ülkemize gelip sanatlarını icra etmelerini destekliyorum. Her ne kadar ülkemizde minik porsiyonlar ‘tehlikeli sular’ olarak görülse de; kaliteli olan desteklenmeli, kötü iyiyi kovmamalı.
#Paco Roncero30. Ankara Film Festivali 18 Nisan’da başlıyor. 28 Nisan’a kadar sürecek festivalde merakla beklenen kısa film gösterimleri yapılacak. ‘Kısa Sınır Tanımaz’ bölümünde Oscar’lı ‘Skin’in de aralarında olduğu ödüllü kısa filmler gösterilecek. Festivalin Ulusal Kısa Film Yarışması’nda ise 16 film yer alıyor.
#30. Ankara Film FestivaliAnkaralı lezzet düşkünleri iftar sofralarını yöresel lezzetlerle süslüyor. Başkent’e özgü tadların yer aldığı sofralardan diğer şehirlerin vazgeçilmezleri de eksik olmuyor. Şanlıurfa’dan İzmir’e, Antalya’dan Aydın’a kadar birçok yöresel lezzeti de sofralarına taşıyan Ankaralılar, değme aşçılara taş çıkarıyor.
Hafta sonu kaçamağı söz konusu olduğunda İzmirliler çok şanslı. Zira yanında yöresinde kısa sürede ulaşılabilecek pek çok harika yer bulunuyor. Deniz isteyenleri de, yemek meraklılarını da, tarihe düşkün olanları da, sportmenleri de, doğa aşıklarını da memnun edecek seçenekler sunuyor İzmir.
Ekmek, mutfağın temel taşlarından. Artık giderek çeşitlenen ekmek türlerine ramazanın olmazsa olmazı pide ekleniyor. Pidenin de çeşitleri artıyor. Artık fındıklısı ve haşhaşlısı bile yapılıyor. İstanbul’un en iyi 10’a giren hemen tüm fırınlarının ortak özelliği birinci sınıf Konya unu kullanmaları. Kimi taş fırında kimi modern fırınlarda ekmek ve pide yapıyor. Ama hepsi lezzetleriyle jürinin beğenisini kazanmış.
İletişim okudu, yıllarca bu alanda çalıştı. 30'unda cesur bir kararla işi bıraktı. İngiltere'de pasta dekorasyon eğitimi aldı. Bu konuda Türkiye'nin ilk ismi oldu. Ünlü pastane zinciri Kara Fırın'ın pasta dekorasyon uzmanı Serra Bilgin ‘‘En iyisi olacağım diye 30 yaşındayken 20 yaşında birinin hırsıyla çalıştım‘‘ diyor.