Güncelleme Tarihi:
Özge CERRAH EREĞLİ(Zonguldak), (DHA) - ZONGULDAK Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Rahman Demirtürk, ekmek zammı ile ilgili açıklama yaptı.
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanvekili Rahman Demirtürk, Alaplı ve Ereğli’deki fırıncılarla birlikte düzenlediği basın toplantısında ekmek zammına yol açan nedenleri açıkladı. Demirtürk, asgari ücretin 2013 yılında brüt bin 251 lira, 2016 yılında 2 bin 64 lira olduğunu, bu dönemde asgari ücretin yüzde 64 arttığını söyledi. Un çuvalının 2013 yılında 45 lira, 2016 yılında 75 lira olduğunu, 4 yıllık artışın yüzde 68 olduğunu belirten Demirtürk, şöyle dedi:
"Kara fırın ekmeklerinde kullanılan odun 2013 yılında 100 lira, şu anda 300 lira. Artış yüzde 200 olmuştur. Poşetlediğiniz zaman, 2013 yılında 3 lira 25 kuruş, şu an 6 lira 50 kuruş. Artış yüzde yüz. Su, elektrik ve diğer giderler yüzde 30 civarında artış gösterdi. Kira giderleri yüzde 30 oldu. Bu anlamda ekmeğin artışı 4 yılın sonunda yüzde 25 artmış oldu."
Rahman Demirtürk, zammın ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ile toplantı yaptıklarını, gramajı 300 olan ekmeğin 1.5 liradan, 400 gram ekmeğin de satışına 2 liradan devam edildiğini söyledi. Demirtürk, bu tarifenin alınmasından sonra 2 yıl tarife alınamayacağını belirtti.
FOTOĞRAFLI