Bodrum yerli ve yabancı pek çok turistin yoğun ilgi gösterdiği tatil mekanlarından biri olmaktadır. Güneşi, denizi ve altın kumlu plajlarıyla Bodrum tatil yapmak isteyenlerin gözbebeği olan yerlerden biri olarak belirtilmektedir. Bodrum birbirinden güzel koylara da sahip olmaktadır. Bardakçı koyu da bunlardan biri olarak ele alınmaktadır. Peki, Bardakçı koyu nerede? Nereye bağlı? Bardakçı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır tüm detayları ile derledik.
#SeyahatYaz mevsimine yaklaşılmasıyla beraber tatil için erken rezervasyonlar yapılmaktadır. Tatil adalarından birisi olan Sakız Adası nerede ve nasıl gidilir? Sakız adası gezilecek yerler, konaklama, tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? İşte, tüm detaylar.
Bazı insanlar deniz tatili ile tarihi kültür turizmini beraber yaşayacağı turistik yer arayışı içindedirler. Bu insanlar için eski yerleşim yeri olarak da kullanılmış adalar muhteşem bir seçim olmaktadır. Kekova Adası bu anlamda seçilebilecek en muhteşem yerlerden biridir. İşte sizin için Kekova Adası hakkında tüm detayları derledik.
Kanuni Sultan Süleyman’ın, Pargalı İbrahim Paşa’nın, St. Jean Şövalyeleri’nin, Cem Sultan’ın izleri halen adanın sokaklarında. Yunanistan’ın 12 Adalar yönetim merkezi olan Rodos, konumu, turkuaz rengi koyları, mezeleriyle ünlü tavernaları ve konukseverliğiyle sizi kendine bağlıyor.
#Yunanistan‘Peygamberler şehri’ olarak bildiğimiz Şanlıurfa gerek efsaneleri gerek kültürel yapısıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Göbeklitepe’den Balıklıgöl’e Şanlıurfa’da görülmesi gereken birçok yer var. Tarihi dokusu ve gezilecek yerleri ile Şanlıurfa gezi rehberi…
#ŞanlıurfaÇoğu kişi göreni şaşkına çeviren Kapadokya bölgesine gitmiştir de güzellikte ondan aşağı kalmayan Frig Vadisi’ni tanımaz. Dokunduğunu altına çevirmesiyle ve eşek kulaklarıyla ünlü Frigya Kralı Midas’ın kayıp medeniyetine ait o muhteşem eserler ağırlıklı olarak Afyon, Kütahya ve Eskişehir’de. Sonbahar ve bu coğrafyada uzun keşif gezilerine çıkmak için ideal dönem.
#MilasRize’nin Çamlıhemşin ilçesinde, Kaçkar Dağları’nın eteğindeki Çat Vadisi’nde ağustos ahududu (frambuaz) zamanı. Yayla yollarının kenarını kaplayan çalılarda her gün sepetler dolusu ahududu ve bögürtlen olgunlaşıp meraklısını bekliyor. Sahiller sıcaktan kavrulurken, Çat civarında çıkacağınız serin yürüyüşlerde çivit rengi dağ göllerini, uçsuz bucaksız ormanları, dereleri ve birbirinden güzel kır çiçeklerini keşfedebilirsiniz.
Türkiye’nin önde gelen kış sporları merkezlerinden Sarıkamış’ın çamlarla kaplı kayak pistleri, çevresindeki vadiler yazın yürüyüş parkurlarına dönüşüyor. İrtifası 2600 metreye ulaşan bölgede hava sıcaklığı 25 dereceyi aşmıyor. Serhat Kalkınma Ajansı’nın girişimiyle geçen yıl toplam uzunluğu 256 kilometreye ulaşan 21 yürüyüş rotası oluşturuldu. Patikalar, yollar işaretlendi. GPS koordinatları internetten ücretsiz kullanıma sunuldu. Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki beş yıldızlı Ce-mar ve üç yıldızlı Çamkar otelleri yaz boyunca açık. Her ikisi de müşterilerine Kars Havaalanı’ndan ulaşım hizmeti sunuyor, yerel yürüyüş rehberi bulmalarına yardımcı oluyor.
Dokuz ve 14’üncü yüzyıllar arasında Erzurum’un kuzeyindeki bölge Gürcistan Krallığı’na aitmiş. Yusufeli’nin kuzeyine doğru giden yol, her iki tarafında yükselen sarp dağları, elma, dut ve ceviz bahçeli ahşap evlerin bulunduğu köyleriyle bir tabloyu andırır güzellikte. Yolun doğu ve batısında sıralanan muhteşem eski kiliseler de Gürcistan Krallığı’nı hatırlatma görevini üstlenmiş. Çoğundan geriye sadece kalıntıların ulaşmış olması ve onları hatırlayanların da yanlızca kuşlar olması insanı üzüyor.
Amasya, iki günlük kaçamaklar için biçilmiş kaftan. Osmanlı şehzadelerinin tahta hazırlandığı Şehzadeler Şehri, 7 bin yıllık geçmişi ile gövde gösterisi yapıyor. Bir cuma akşamı günbatımı saatlerinde girin şehre. Akşam kızıllığına boyanmış kaya mezarlarını gördüğünüzde büyüleneceksiniz.
Türkiye’de turizmin kalbi Güney Ege ve Akdeniz’de atsa da tatil yapılabilecek adaların hepsi Kuzey Ege ve Marmara’da. Bu adaların her biri uzun tatil yapılabilecek güzellikte. Cunda Adası yemekleriyle, Bozcaada şaraplarıyla, Gökçeada tarihiyle, Marmara Adası doğası ve sakinliğiyle, Avşa ise eğlencesiyle öne çıkıyor. Farklı zevklere hitap eden bu adaların denizleri pırıl pırıl.
Doğal güzelliği, tarihi, tertemiz denizi, birbirinden şirin evleri ve üzüm bağlarıyla Bozcaada, sakin tatilden hoşlananların adresi. Antik çağdaki adıyla Tenedos’ta balığa doyabilir, yanında yerel şarapları tadabilir, bağlarda gezintiye çıkabilirsiniz.
Bir yeri görmek için mutlaka herkesin gittiği zamanda gitmenize gerek yok. Özellikle hedefiniz o yerin kültürünü ve ruhunu algılamaksa o zaman bu seyahatinizi en sakin ve az kalabalık dönemlerde yapmanız mantıklıdır. Böylece anlamsızca yükselen fiyatlardan, kalabalıktan ve kirlilikten uzakta, sakin ve kendinize özel bir seyahatin tadına tam varmış olursunuz. Biz, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin doldurup taşırdığı Rüzgárların Adası Bozcaada’ya böyle bir seyahat yaptık.
Yumuşak iklimi, yaylaları, tarihi evleri ve milattan önce kurulan medeniyetlere ev sahipliği yapmış kaleleriyle Adana’nın Kozan İlçesi, önümüzdeki yıllarda Çukurova bölgesinde yıldızı parlayacak bir turizm bölgesi olmaya aday. Lezzetli balı ve narenciye ürünleriyle ünlü Kozan, sahip olduğu kültür, tarih ve turizm potansiyeliyle de ön plana çıkmak istiyor.