GeriSeyahat Kale Köyü nerede nasıl gidilir? Kale Köyü nereye bağlı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kale Köyü nerede nasıl gidilir? Kale Köyü nereye bağlı?

Kale Köyü nerede nasıl gidilir? Kale Köyü nereye bağlı?

Türkiye genelinde gezilip görülmesi gereken pek çok yer bulunuyor. Özellikle de Kale köyü en merak edilen yerlerin başında geliyor. Kale Köyü nerede nasıl gidilir? Kale Köyü nereye bağlı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Kale köyü eşsiz güzellikleri ve benzersiz doğası ile ön plana çıkmaktadır. Demre ve Kaş arasında bulunan Kale köyünde halk balıkçılı ile uğraşıyor. Kale köyüne giderken doğru yollar takip edilmelidir.

Kale Köyü Nerede Nasıl Gidilir?

Antalya bölgesinde yer alan Kale köyüne gidilirken belli detaylar göz önüne gelmelidir. Kale köyü Demre ve Kaş ilçeleri arasında yer almaktadır. Bu bölgede kurulan şirin Kale köyü her yıl çok sayıda ziyaretçiyi de ağırlar. Kale köyü içerisinde vatandaşlar da balıkçılık ile uğraşırlardı. Kale köy günümüzde yat işletmeciliğinin ve turizm faaliyetlerinin de yoğun olduğu bir bölgedir.

 Eşsiz güzelliği ile ön plana çıkan Kale köyüne gitmek için doğru yolların tercih edilmesi gerekir. Antalya sınırları içinde yer alan Kale köyüne kara yolu ile ulaşmak biraz zor olabilir. Kale köyde kara sınırı ve kara yolu yoktur. Bu yönüyle sayılı yerleşkelerden biri olan Kale köyün çevresi de yapılaşmaya yasaktır. Bu sayede buranın da silueti bozulmaz. Antalya'da Kekova köyüne geldikten sonra buradan tekneler ile ulaşım sağlanabilir. Tekne turları ile Kale köyüne kolay bir şekilde ulaşılabilir.

 Kale Köyü Nereye Bağlı?

Turistik güzellikleri ile ön plana çıkan Kale köy Antalya'nın Demre ilçesine bağlıdır. Likya Birliğinin en küçük kentlerinden olan Kaleköy, Simena Antik Kenti olarak bilinmektedir. Türkiye genelinde karayolu ulaşımı olmayan güzelliklerden birisi de Kale köy olarak bilinir. Tarihi ve doğal yönü ile ön plana çıkan Kale köy her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlar. Karayolu ulaşımı olmaması nedeniyle Kale köy civarına tekneler ile ulaşım sağlamak mümkündür. Tekneler aracılığıyla deniz yolu ulaşımı da sağlanır.

 Kale Köy Ulaşımı İle İlgili Merak Edilenler

Kale köye ulaşım sağlanırken karayolu kullanılmaz. Ancak karayolundan Kale köy bölgesine yakın Kekova Köyü'ne gidilir. Kekova'dan ise tekneler ise Kale Köye ulaşabilirler. Kaş tekne turları ile Kale köye rahat bir şekilde ulaşılabilir. Kale köy turistik açıdan çok beğenilmektedir. Özellikle de tur şirketleri burada çeşitli turlar düzenliyorlar. Bölgede Simena Antik Kenti kalıntıları da rahatlıkla gözlemlenebilir. Tur şirketleri genel olarak burada çeşitli geziler de yapabilirler.

Kale Köy'de Ne Yapılır?

Kale köy Akdeniz'in en güzel bölgelerinden birisi olarak bilinir. Balıkçılık sevdası olan kişiler de burada güzel zaman geçirebilirler. Taş yapılı sokaklarda da dolaşabilirler. Dönemin dokusu da değişmiyor. Turuncu ve yeşilin her tonunu barındıran Kale Köy içerisinde güzel bir gezinti ortaya çıkıyor. Burada bulunan Simena kalesi de çok ilgi çekiyor. Doğa ve atmosferi ile Kale köy ön plana çıkan önemli değerler arasındadır.

False