Elinizde içkiniz, karşınızda günbatımı, efil efil esen bir terasta İstanbul’u tepeden seyretmenin zevkini çıkarmak için son zamanlar. Sonbaharda yazı devam ettirmek isteyen İstanbullulara bildiğimiz, sevdiğimiz, şehrin en güzel teraslarından öneriler verdik.
#İstanbulHer mevsimin beraberinde getirdiği, canımızın çektiği özel bir lezzeti var. Ayva tatlısı da kış aylarının vazgeçilmezi... Kimi önce haşlayıp sonra fırınlıyor, kimi ekşi elma marmeladıyla sunuyor, kimiyse lezzetini manda kaymağıyla tamamlıyor. Ayva tatlısının en iyisini yapan adresler hangileri, jürimize sorduk...
#Ayva TatlısıKağıtta levrek MasterChef programı ile yeniden en çok aranan tarifler arasında yer aldı. Hem hazırlaması kolay hem de lezzetli bir yemek. Aynı zamanda vitamin bakımından da zengin olan levrek en güzel ızgara hali ile sofralarınızda... Peki, kağıtta levrek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte kağıtta levrek tarifi ve yapım aşamaları...
#Kağıtta Levrek‘Yaşarken eseri en yüksek fiyata satılan sanatçı’ Jeff Koons geçen hafta İstanbul’daydı. Şehrin tarihine, kültürel yapısına, mimari eserlerine hayranlığını dile getiren Koons ve eşi Justine’le İstanbul’da sıradışı bir tur yaptık. Perşembe Pazarı’nı da Perili Köşk’ü de gezdik, Çinili Hamam’a da girdik, Çukurcuma’ya da uğradık, Valens Su Kemerleri’nin altından da geçtik... Gittiğimiz her yerde bolca fotoğraf çeken Koons, tarih ve sanat dolu bu geziden çok keyif aldı. Yakın zamanda da Türkiye’de bir sergi yapmayı arzu ediyor.
#Saffet Emre TonguçBalıkların her biri farklı bir lezzete sahiptir. Özellikle en çok tüketilen balıklardan birisi de levrektir. Kolay bir şekilde pişirilen levrek oldukça lezzetlidir. Levrek Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Bayağı Levrek balığı faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Gelinim Mutfakta 382. bölümü ile salı günü izleyenlerin karşısına çıktı. Haftanın ikinci gününde Gelinim Mutfakta'da Fatma ve Şaheste Hanım arasında gergin anlar yaşandı. İki isim özür dileme krizi ile birbirlerine girdi. Peki, Gelinim Mutfakta gün birincisi kim oldu? İşte, Gelinim Mutfakta 29 Ekim puan durumu.
#Gelinim Mutfakta BirincisiYaklaşık üç yıl süren yenileme çalışmalarından sonra tekrar açılan asırlık lokanta Pandeli’nin hikâyesi meşhur mavi çinilerinden, bir Audrey Hepburn fotoğrafından, bir Atatürk anısından daha fazlası. Gerçek Pandeli’yi torunundan dinledik.
#PandeliDeniz ürünlerinin faydalarını saymakla bitmez. Ancak biz yine de sizin için sayacağız. Sofranızdan eksik etmemeniz gereken bu yiyeceklerin içinde birçok önemli madde bulunuyor ve sizi sayısız hastalıktan koruyor. Gelin daha fazla balık tüketmek için çok geçerli sebeplere yakından bakalım.
#BalıkYENİ yıla dedemin müdavimi olduğu, büyük dayımın beni káğıtta levrek yemeğe götürdüğü Karaköy Balıkçısı’nın Perşembe Pazarı Griffin Han’daki yeni yerinde girdik. Dostlarını bir araya getirmek gibi artık az bulunan bir becerisi olan meslektaşımız Yazgülü sayesinde hoş bir akşam geçirip muhteşem bir İstanbul manzarası seyrettik. Yazgülü allem etmiş kallem etmiş aile işini sürdüren Hakan Özkaraman’ı ikna edip henüz açılışı yapılmayan lokantada yılbaşı yemeği düzenletmiş.